INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ISLANDA, DUMINICĂ, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

E ora lui Big Sam! Proaspăt transferat la Barcelona, Umtiti va fi titular în meciul cu Islanda

Samuel Umtiti a câștigat duelul cu Mangala (25 de ani, 7 selecții) pentru meciul de duminică // FOTO Reuters
Samuel Umtiti a câștigat duelul cu Mangala (25 de ani, 7 selecții) pentru meciul de duminică // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:00

Samuel Umtiti, 22 de ani, s-a transferat ieri de la Lyon la Barcelona, pentru 30 de milioane. Iar duminică, va debuta la "naționala" Franței!

Zile pline de soare pentru Samuel Umtiti, neașteptat de frumoase! Tânărul fundaș central născut la Yaounde, Camerun, a fost curtat insistent de "leii neîmblânziți" sezonul trecut, dar n-a cedat.

Jucase numai în Franța, la Lyon, de la piticii Academiei (avea 8 ani când a venit la OL) până la echipa de seniori, și la toate selecționatele de juniori ale Hexagonului. Tocmai acum să întrerupă destinul albastru?

Primele minute, pe Stade de France

A refuzat "naționala" africană, acceptând provocarea lui Didier Deschamps. A fost întâi printre cele 8 rezerve pentru Euro, a avut noroc, Mathieu s-a accidentat, și a intrat în lotul de 23.

" Big Sam", așa cum îl alintă coechipierii, n-a jucat niciun minut la acest turneu final. Însă toată așteptarea a meritat. Duminică, profitând de suspendarea lui Rami, Umtiti va debuta printre "cocoși. Și în ce meci! Pe Stade de France, împotriva Islandei, în "sferturi"! El va fi stoper stânga, iar Koscielny va trece pe dreapta.

Totul s-a legat uluitor pentru el. Ieri, Barcelona a dezvăluit că are acord cu Lyon și va plăti 25 de milioane de euro în schimbul lui Samuel. Plus alte 5 milioane, ca bonusuri de performanțe, aproape sigur câștigate de OL la ce sete de trofee are gruparea blaugrana.

"I-am promis că, dacă va avea posibilitatea de a juca la clubul inimii sale, îl voi ajuta să ajungă acolo", a declarat Jean-Michel Aulas, președintele lyonezilor. "Este unul dintre angajamentele pe care un președinte trebuie să le ia. Primul a fost Benzema, la Real, acum e Umtiti, la Barcelona".

"Nu va fi deloc complicat pentru Big Sam să debuteze direct în «sferturi». Merită să joace la Euro, iar noi vom fi în jurul lui pentru a-l ajuta"
Patrice Evra, fundaș Franța, 35 de ani

37de meciuri a jucat Samuel Umtiti la 5 "naționale" de juniori și tineret ale Franței (de la U17 până la U21), marcând trei goluri

345.000.000 €este valoarea estimată a "11"-lui Franței de duminică; formula de start a Islandei are o cotă de 22,5 milioane

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează