INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ANALIZĂ

Ei au avut ce ne-a lipsit nouă » Ungaria și Islanda sunt marile surprize ale fazei grupelor. Ambiția și unitatea le-au dus mai departe decât se așteptau

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2016 00:00

La Euro s-a încheiat faza grupelor și e greu să nu remarci că, în timp ce "tricolorii" noștri sunt deja acasă, două dintre adversarele din preliminarii, Irlanda de Nord și Ungaria, se pregătesc de "optimi".

Dacă prima a rămas în Franța și cu multă șansă, Ungaria este, alături de Islanda și Țara Galilor, marea surpriză de până acum a turneului.

"Am meritat"

Tocmai Ungaria, care a terminat preliminariile un loc mai jos decât noi, trecând și printr-un baraj pentru a obține biletele de Euro. Și Islanda, o țară cu 300.000 de locuitori, majoritatea schiori, handbaliști și hocheiști! Ce au avut ei și ne-a lipsit nouă pentru a merge mai departe? Maghiarii n-au considerat, precum Iordănescu, că prezența la Euro "este deja o mare performanță". Ei au avut ambiția și orgoliul să demonstreze, Gera dixit, și "că am meritat să fim în Franța".

"Numai de câștigat"

Dar islandezii? "Mentalitatea și unitatea grupului", susține mijlocașul Gylfi Sigurdsson. Nordicii au plecat spre Franța fără a avea o problemă a banderolei. Și nici țigări nu și-au luat la pachet: "Ne-am pus în cap să profităm cât putem de faptul că nimeni nu ne ia în serios. Și că, performând sub ochii întregii Europe, avem numai de cîștigat. Iar înaintea meciului cu Austria ne-am spus: «Nu vrem să ne întoarcem acasă»". Și-au reușit.

"La Euro joci în primul rând pentru tine. Să-ți fie bine ție și familiei. Ca în orice meserie. Jucătorul trage pe teren nu neapărat fiindcă își iubește țara"
Răzvan Raț, internațional român

1e locul pe care Ungaria a încheiat în grupa F, cu 5 puncte din două remize și o victorie

2 golurie media pe meci a maghiarilor. Cea mai mare de la Euro, alături de Țara Galilor

19 paradeare portarul islandezilor, Halldorsson, în cele 3 meciuri din grupă. Cele mai multe de la Euro

Stanciu, printre remarcați

În ciuda prestațiilor noastre slabe la CE 2016, L'Equipe a găsit și în rândurile "tricolorilor" un jucător demn de a fi remarcat la "surprizele plăcute ale turneului": Nicușor Stanciu (foto). Cotidianul francez nu precizează însă și prin ce anume a ieșit mijlocașul stelist în evidență. Alături de Stanciu, la aceeași categorie e nominalizat și ungurul Kleinheisler. Iar pe coechipierul acestuia, Dszudzsak, L'Equipe l-a inclus la "mai buni decât era de așteptat".

Brexit respins la Euro

La turneul final din Franța s-a "votat" in corpore împotriva plecării Marii Britanii. Toate echipele Regatului Unit prezente în competiție, Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, merg mai departe. Plus Irlanda. Aflată la prima participare la un Euro, Țara Galilor a reușit să termine grupa B pe primul loc, înaintea Angliei!

  • 93 la sută. Spania a avut cele mai multe pase reușite: 1876 din 2023
  • 65 la sută. Nemții au dominat până acum la capitolul posesie
  • 69 de șuturi au expediat portughezii spre porțile adverse. Cele mai multe
  • 1,92 de goluri pe meci s-au marcat în grupe. Cele mai puține la un turneu final. Din totalul de 69, 17 s-au înscris după min. 84

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  24 Iunie 2016, 13:55

Prezenta Ungariei nu este o surpriza,ci rezultatele echipei noastre sint surprize.Ungurii au traditie in fotbal (vezi echipa de aur cu Puskás,Kocsis, Hidegkuti,Grosics & Co).Au revenit acolo unde ii este locul.Au un campionat cinstit,fara bani murdari,cu arbitraj corect,si fara aranjamente,lucruri ce ne lispesc.Daca nu facem ordine si disciplina in fotbal,vom cobori si mai mult!Noi de-a lungul anilor doar pe vremea lui Hagi am avut rezultate acceptabile,dar nu iesite din comun,in rest nimic.Fotbalul englez,brazilian,argentinian,spaniol,italian, maghiar, olandez si cel german a facut legea de-a lungul istoriei fotbalului.Tot ei vor face legea si de acum inainte.

moldovan
moldovan  •  24 Iunie 2016, 09:40

Rat chiar a spus asa ceva? Daca da, atunci imi pare rau pt el, din punctul meu de vedere sa stea linistit, eu daca eram antrenor nu mai juca un meci pt echipa nationala. pai bani castigi la echipa de club, de acolo ii e bine familiei tale. tu cand joci la un CE sau CM o faci pt o tara intreaga, ca reprezinti o tara intreaga acolo, nu doar pe tine si familia ta. dar e mai bine asa, cand or sa priceapa toti ca asta e rostul echipei nationale atunci or sa avem si rezultate, pana atunci stam acasa ca e mai bine. iar echipa nationala a pierdut un fan, cel putin cat Rat va mai juca la echipa nationala eu nu voi mai merge pe stadion.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close