INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SCANDAL

Euro 2016 fără Germania?! » Nemţilor nu le convine turneul final cu 24 de echipe. Şi-l ameninţă pe Michel Platini

Articol de - Publicat miercuri, 26 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 februarie 2014 09:01

Şeful Bundesligii, Christian Seifert, i-a replicat dur preşedintelui UEFA, care i-a invitat pe nemulţumiţi să stea deoparte: ”Poate-i facem pe plac”


Marilor ligi ale Europei, Germania, Anglia, Spania, Franţa şi Italia, nu le-a surîs de la bun început ideea unui Euro 2016 cu 24 de echipe în loc de 16. Şi nici acum, după tragerea la sorţi a grupelor preliminare, nu încetează să critice "diluarea evidentă a competiţiei". Nemţii - dezvăluie tabloidul Bild - sînt chiar pe picior de război cu preşedintele UEFA, Michel Platini, şi mai nou îl ameninţă cu neparticiparea!

"E democraţie"
Apă la moară le-a dat chiar francezul: "Majoritatea federaţiilor au votat schimbarea. Aşa funcţionează democraţia! Cui nu-i place să nu se bage". Mesaj la care şeful Bundesligii, Christian Seifert, i-a replicat tăios: "S-ar putea să-i facem pe plac. Atunci să vedem ce valoare va mai avea Euro".

Banii sînt de vină
Ce nu spune Seifert e că totul pleacă, de fapt, de la bani. Prin introducerea "Săptămînii Fotbalistice", cu meciuri în preliminarii de joi pînă marţi, UEFA oferă televiziunilor mai multe posibilităţi de transmisie şi atrage astfel mai mulţi euro. Federaţiile naţionale profită, ligile nu.


"Mă îndoiesc că lumea se va îmbulzi să vadă un meci al nostru din preliminarii cu Gibraltar. Calitatea competiţiei şi interesul fanilor vor scădea"
Joachim Low, selecţioner Germania

2 e numărul echipelor din fiecare grupă preliminară care se vor califica la turneul final din Franţa. Acestora li se alătură cel mai bun loc 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
redsef2005
redsef2005  •  05 Martie 2014, 08:57

Evident că 24 de echipe la Europene înseamnă scăderea drastică a valorii competiţiei. Vor fi acolo naţionale gen Letonia, Belarus, Slovacia, Austria, Norvegia, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Polonia sau România, pentru că dintre astea se vor alege locurile 2 şi 3, iar din barajul între locurile 3 nu au cum să promoveze decât asemenea echipe, pentru că nu sunt altele! A făcut şi aici Platini exact ca în Champions League, unde a facilitat prezenţa campioanelor din Cehia, România, Polonia, Belarus ş.a.m.d. în dauna unor echipe mult mai puternice din Portugalia, Olanda, Rusia, Franţa, Belgia. A favorizat pe cei slabi, dar mulţi, pentru că de acolo şi-a strâns voturile...

halpinus.drogatus
halpinus.drogatus  •  26 Februarie 2014, 22:36

Interesul in preliminarii va fi mai mare pentru ca exista sanse mai mari la calificare. Iar interesul pentru campionatul European va fi evident mai mare pentru ca vor fi 8 tari in plus implicate in lupta.

gabonne1982
gabonne1982  •  26 Februarie 2014, 11:06
Postat de danutzberceni pe 26 Februarie 2014, 10:22

In articol se spune clar ca nu doar Germania nu este de acord cu 24 de echipe. Ar mai fi Anglia, Spania, Franţa şi Italia. Bineinteles ca se poate juca si fara astea. Ce daca astea nu se califica din preliminarii nu se mai disputa turneul final ? P.S. : Franta totusi trebuie sa se prezinte ca e tara gazda.

stiu ca sunt mai multe federatii care nu sunt de acord,dar pana acum doar Germania s-a lansat in atacuri la adresa lui Platini.In rest,sunt perfect de acord cu tine

Vezi toate comentariile (10)
Comentează