INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - AUSTRIA 0-0

Fața întunecată a lui Ronaldo » Pe cât de bun e Cristiano la Real, pe atât de modest e la națională

Cristiano șutează de la 11 metri, dar mingea va lovi stâlpul din dreapta portarului Almer // FOTO Reuters +3   FOTO
Cristiano șutează de la 11 metri, dar mingea va lovi stâlpul din dreapta portarului Almer // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2016 00:00

Nu pare să fie nici Euro 2016 turneul lui Cristiano Ronaldo. Al doilea meci, a doua evoluție dezamăgitoare. Și odată cu el, cade și reprezentativa Portugaliei.

Doar 0-0 cu Austria, numai două puncte în clasament și un meci de a fi sau a nu fi în "optimi", miercuri, cu Ungaria.

Nici prezența fiului său în tribună nu l-a capacitat sâmbătă seară pe atacantul de 31 de ani. Letal la Real, 51 de goluri în 48 de meciuri oficiale sezonul trecut, CR7 a fost un dezastru contra austriecilor. Momentele sale-cheie:

  • Minutul 22: mare ocazie irosită
  • Minutul 79: penalty executat în bară
  • Minutul 86: gol anulat pentru ofsaid

Ronaldo însuși s-a arătat dezamăgit la final: "Sunt trist. Astăzi am bătut recordul de prezențe în națională și aș fi vrut să-l marchez printr-o evoluție bună. N-a fost posibil. Am avut destule ocazii, eu am ratat și un penalty, dar așa e fotbalul. Cred în continuare în noi și fanii trebuie să-și păstreze optimismul. Lucrurile nu pot să meargă prost la nesfârșit".

Dresul e unul medicinal!

Înaintea meciului cu Austria, când a coborît din autocar, Ronaldo purta un dres pe sub șort ce i-a amuzat copios pe fani, iar mulți l-au luat peste picior pe rețelele de socializare. Adevărul este însă că dresul respectiv (ciorapi compresivi) are un rol pur medical: ține musculatura încălzită.

CR7 se protejează astfel după ruptura musculară suferită pe final de sezon la Real. În același timp, ciorapii compresivi ameliorează circulația sângelui, esențial pentru fotbaliștii cu stagiuni încărcate, predispuși la varice.

Extraterestrul e om

Catalogat de mulți drept arogant, încrezut, Ronaldo și-a arătat sâmbătă seară și fața umană. La final, când un fan a scăpat vigilenței stewarzilor și i-a solicitat un selfie, CR7 l-a protejat de oamenii de ordine și a așteptat aproape un minut, până ce acesta și-a reglat obiectivul. Abia după ce fotografia a fost gata, portughezul a plecat spre vestiar.

"Ronaldo: fără gol din 36 de lovituri libere la turneele finale. Bale: două goluri din trei «directe» la primul lui turneu final"
Gary Lineker, fost internațional englez     

"Dacă Ronaldo e frustrat, cum spune, înseamnă că ne-am făcut treaba. Obiectivul a fost să-l ținem cât mai departe de poarta noastră"
Sebastian Proedl, fundaș Austria

20de șuturi la poartă a tras Ronaldo la acest turneu, câte 10 în fiecare meci. Însă niciunul nu s-a oprit în plasă

128de selecții are acum Ronaldo în naționala Portugaliei. Record! Figo, al doilea, a bifat 127

3e nota primită de Ronaldo în cotidianul francez L'Equipe pentru evoluția cu Austria  

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  20 Iunie 2016, 11:42

Daca Ronaldo a sutat de 20 de ori pana acum la acest turneu final, conform gandirii gesepeului e obligatoriu ca cele 20 de suturi sa fie impartite in mod egal, adica cate 10 pe fiecare meci. Daca meciul urmator o sa suteze de 40 de ori, o sa aiba in total 60 de suturi. Gesepeul o sa mai adauge cate 10 suturi la meciurile trecute. Bravo ba, tineti-o tot asa. Haideti ca se poate, mai ales ca romanika a plecat acasa si de acum aveti timp destul sa scrieti cu si despre fcsb.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează