INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA CAMPIOANĂ!

Fernando Santo » Selecționerul noii campioane europene a mulțumit Greciei pentru triumful de la Euro

Fernando Santos, 61 de ani, nu a pierdut niciun meci oficial în 22 de luni pe banca Portugaliei // FOTO Reuters
Fernando Santos, 61 de ani, nu a pierdut niciun meci oficial în 22 de luni pe banca Portugaliei // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2016 00:00

Selecționerul noii campioane europene a mulțumit Greciei pentru triumful de la Euro: ”Le sunt recunoscător tuturor, din inimă. Eu nu visam, pentru că mi-era frică de coșmaruri”.

Să nu te-ncrezi niciodată în darurile de la greci. Dar Portugalia a făcut abstracție de proverb și și-a tras chiar de la ei seva primului său titlu continental.

Fernando Santos, fostul selecționer al elenilor, a fost trimis ca mesager divin să desăvârșească reparația morală pentru trofeul ratat chiar pe teren propriu acum 12 ani.

Antrenorul care ne-a trântit în nas poarta Mondială în 2013 e printre puținii, dacă nu unicul, ce au pariat pe steaua trupei picate în abis după 0-1 cu Albania.

"Recunoscător grecilor"

"Mereu am crezut și am crezut, iar acum trebuie să mulțumesc. În primul rând, lui Dumnezeu, că mi-a dat luciditate și înțelepciune. Pentru mama mea, copiii mei și tatăl meu, care probabil că bea o bere acolo, Sus. Pentru președintele ce a pariat pe mine, într-un moment dificil. Pentru jucători, ar fi fost imposibil fără ei. Puteam fi inginerul dacă își doreau, dar jucătorii au construit Portugalia și au crescut mereu. Nu pot să n-am un cuvânt și pentru greci. Le sunt recunoscător tuturor, din inimă. Eu nu visam, pentru că mi-era frică de coșmaruri", explică Fernando Santos.

"Ridicați-vă capetele!"

Visul născut în vestiarul lusitan în toamnă i s-a împlinit. "La pauză le-am spus jucătorilor să-și ridice capetele. S-avem mai mult posesia și să-i facem pe francezi să alerge mai mult, iar jocul ne va aparține. Au fost fantastici", a povestit selecționerul. Și Santos a devenit Santo. Sfântul.

"Am încercat să construim echipa, cu noțiunea precisă a capacităților și valorilor noastre. Știam bine ce probleme avem, dar nu ne-am temut de niciun adversar"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

"Știința a intrat în activitatea mea cotidiană de antrenor. În viață nu există niciodată numai totul alb sau totul negru. Mai este și gri, nu-i așa?
Fernando Santos, selecționer Portugalia

"În pauză, Mister ne-a surprins din nou. A gândit bine strategia și ne-a mobilizat mereu, făcând și schimbări la momentul oportun. A fost un sacrificiu imens"
Pepe, fundaș Portugalia

271de meciuri a adunat antrenorul Fernando Santos în Grecia, 49 la "națională", 113 la PAOK, 103 la AEK și 6 la Panathinaikos, fiind ales de 4 ori managerul anului

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează