INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SPANIA

Final de epocă » Era lui del Bosque se apropie de sfârșit. Ce va urma pentru Spania?

Del Bosque e pe banca Spaniei din 2008 // Foto: Getty Images
Del Bosque e pe banca Spaniei din 2008 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2016 00:00

Era lui Vicente del Bosque, începută în vara lui 2008, se apropie de sfârșit. Ce va urma pentru Spania?

Un Campionat European și unul Mondial în 8 ani. A fost frumos, dar s-a terminat, cam așa s-ar rezuma povestea antrenorului în vârstă de 65 de ani la conducerea naționalei Spaniei. Italia a pus capăt luni drumului ibericilor la Euro, deși semnele de tremur fuseseră date deja de la partida cu Croația.

Lopetegui sau Caparros?

Del Bosque și-a asigurat locul în istoria fotbalului spaniol, dar fanii sunt de părere, în cea mai mare parte, că această perioadă trebuie să se termine.

Unii spun chiar că selecționerul ar fi trebuit să plece încă de acum patru ani, când Spania a luat titlul european 2012, la Kiev. Sau, și mai sigur, acum doi ani, după turneul mondial total nereușit.

Del Bosque însuși spune că va ține cont de sfaturile familiei, de starea lui de sănătate și de discuțiile cu Ángel María Villar, președintele federației spaniole.

Acesta din urmă pare că-l preferă, ca înlocuitor al lui Del Bosque, pe Julen Lopetegui, 49 de ani, fost manager al selecționatei U21 a Spaniei și al clubului Porto. Un alt nume vehiculat este cel al lui Joaquin Caparros, și el fost la Granada, ca și preferatul publicului, Paco Jemez.

Singur la final

La sfârșitul meciului cu italienii, nimeni din staff-ul sau dintre jucătorii Spaniei nu s-a apropiat de Vicente Del Bosque ca să-l consoleze după înfrângere și eliminarea de la Euro 2016. Cel care a sesizat stinghereala spaniolului a fost selecționerul italian, Antonio Conte, care s-a dus la Del Bosque și l-a îmbrățișat, așa cum numai un sportiv care a cunoscut și el înfrângerea o poate face. Apoi s-a întors la sărbătoarea echipei sale.

"Italia a fost mai bună și îi urez drum lung în Europa"
Vicente Del Bosque, selecționer Spania

"Nu se termină nicio etapă, fotbalul spaniol e în continuare valoros"
Vicente Del Bosque, selecționer Spania

94%dintre participanții la un sondaj Marca au fost de părere că Del Bosque trebuie să plece

8eșecuri a suferit Spania sub conducerea lui Del Bosque, în 66 de meciuri. A câștigat 53 și a făcut 5 egaluri

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează