INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA SUB TEROARE

Franța nu renunță la Euro 2016: "Dacă am abandona, am legitima atentatele"

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Totuși, întrebat de L'Equipe ce se va întîmpla dacă teroriștii vor lovi din nou înaintea competiției, Jacques Lambert a admis: "O amînare? O anulare? Totul ar fi posibil"

Mai poate găzdui Franța viitorul Euro? Va fi primul turneu final cu 24 de echipe și 51 de meciuri, se așteaptă 7 milioane de străini în Hexagon anul viitor, între 10 iunie și 10 iulie 2016. Mulți își pun întrebări, se îndoiesc de securitate într-o țară lovită cu violență extremă vineri și asupra căreia planează încă amenințarea forțelor negre ISIS.

Și totuși, francezii nu vor să capituleze. "Situația e și mai complicată acum, după aceste noi atacuri, primejdia n-a dispărut și nu va dispărea pînă în iunie, dar vom face imposibilul pentru ca siguranța să fie totală", a declarat Jacques Lambert. "Altfel, dacă am abandona, am legitima atentatele".

Președintele Comisiei de Organizare CE a fost însă întrebat de L'Equipe: "Ce va fi dacă teroriștii vor lovi din nou?". Lambert a răspuns sincer: "O amînare? O anulare? Totul ar fi posibil".

Panică și petarde în centru

Parizienii au trăit clipe de spaimă aseară, poliția evacuînd Place de la Republique, unde oamenii ce omagiau victimele atentatelor s-au călcat în picioare și s-au refugiat în restaurante. Un bărbat a spus c-a auzit zgomot de împușcături, dar alarma s-a dovedit falsă: era doar un felinar spart. Un pic mai tîrziu, tensiunea s-a mutat pe străzile din jurul Bastiliei. Cineva a dat alerta, din cauza unei potențiale explozii în cartierul Marais, inima comunității ebraice, terasele și cafenelele golindu-se instantaneu.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează