INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA 0-1

Îl zboară complet pe Tata Puiu? S-au evaporat susținătorii lui Iordănescu din FRF

Iordănescu a încheiat trist al treilea mandat la cârma reprezentativei // FOTO Alex Nicodim
Iordănescu a încheiat trist al treilea mandat la cârma reprezentativei // FOTO Alex Nicodim

Articol de , - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

Susţinătorii lui Iordănescu din federaţie s-au evaporat după apariţia lamentabilă a naţionalei la Euro, iar în FRF e pusă în discuţie tema despărţirii totale de General.

  • Corespondență din Franța

Avem prima certitudine după dezastrul din Franţa: Anghel Iordănescu nu mai continuă pe banca "tricolorilor". El îşi termină contractul cu FRF pe data de 10 iulie, în ziua finalei de la Euro, după care postul devine vacant.

Chiar dacă Generalul a evitat să se pronunţe ferm asupra viitorului său la naţională, aruncând tema în curtea preşedintelui Burleanu, soarta lui e decisă: nu i se va mai propune prelungirea, care, oricum, ţinea mai mult de o versiune fantezistă decât de realitate.

S-a închis în cameră

După meci, Puiu a evitat să mai discute cu şefii federaţiei şi şi-a petrecut timpul mai mult în camera sa, susțin surse de la lot.

Surpriza vine dintr-o altă direcţie, anume că, profitând de prăbuşirea de la Euro, FRF ar intenţiona acum să întrerupă complet colaborarea cu Tata Puiu! Adică să nu-l mai păstreze nici măcar într-o zonă administrativă, de genul director tehnic al loturilor naţionale!

Sunt însă doar discuţii de culise, nimic tranşat, dar dezamăgirea pe care a produs-o Iordănescu în Hexagon i-a împuţinat inclusiv din susţinătorii săi din federaţie.

Speculaţia Labbadia

Cine vine în loc? E întrebarea la care FRF nu are deocamdată un răspuns. Şi nici măcar un nume ferm pe lista priorităţilor.

Asta pentru că rateul intempestiv de la Euro i-a luat din scurt şi pe conducătorii de la Casa Fotbalului, care trebuie să lucreze însă acum contracronometru spre a antama un înlocuitor pentru Iordănescu.

Startul campaniei pentru Mondialul din Rusia 2018 bate deja la uşă, începem preliminariile în primele zile din septembrie, astfel încât federaţia e obligată să se mişte foarte repede.

Soluţia deja vehiculată, cu Bruno Labbadia, pare să aibă şanse minime de concretizare. E mai degrabă o speculaţie în virtutea faptului că, în 2014, FRF a încercat să-l aducă la naţională.

Consilierul lui Burleanu, Andrei Vochin, a avut atunci o întrevedere cu neamţul, însă totul a rămas la nivel de tatonare.

În prezent, Labbadia o antrenează pe Hamburg, cu care a terminat pe locul 10 în ediţia trecută din Bundesliga. Are acolo un salariu de 1,8 milioane de euro şi scadenţă a contractului abia în 2017.

Sunt date greu de compensat dinspre FRF, care nu-şi permite să achite către selecţioner venituri de nivel continental, mai ales că bugetul va avea de suferit după eşecul lamentabil înregistrat la Euro.

Labbadia e în prezent în concediu în Spania, iar scenariul de a-l vedea în maximum trei săptămâni pe banca "tricolorilor" e greu de crezut.

Bârfit de membrii Comitetului Executiv

Imediat după eşecul contra Albaniei, membrii Comitetului Executiv au lansat comentarii ironice la adresa selecţionerului. "Domne, cine s-ar fi aşteptat să luăm bătaie?". "Trebuia să facem doar act de prezenţă aici, să luăm trei puncte şi să mergem mai departe". "Da, mă, mergem acasă deja, incredibil!". Sunt doar trei dintre remarcele făcute de oamenii din CEx  pe culoarele stadionului după ruşinea cu Albania.

100de meciuri a strâns Iordănescu pe banca echipei naţionale, cel mai longeviv selecţioner din istoria reprezentativei

4 septembriee data la care se va desfăşura primul meci al "tricolorilor" în campania pentru CM 2018: jucăm acasă, cu porţile închise, contra Muntenegrului

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
900036066809402
Nicolae Veres  •  21 Iunie 2016, 13:10

DUTE IN PENSIE NEAI FACUT DE RIS IN EOROPA,LAREVEDERE SA FI SINATOS SI SA EII OM FATA DE ROMINI.

1569862629997560
Blogul Lu Sala  •  21 Iunie 2016, 11:48

Mi-au murit iluziile.... Aveti o invitaţie la înmormântare şi îngropăciune fără pomană ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

portardelegenda
portardelegenda  •  21 Iunie 2016, 10:29

Singura vina a puiului este ca acceptat Vina cea mare ii apartine lui Burleanu care nu are capacitatea de a aprecia competenta si calitate unui selectioner . Si nici macar nu are langa el oameni din fenomen care sa aiba aceasta calitate , Vochin ,Puscas si Ticleanu singuri tangenti cu fotbalul din peisaj sunt piese de decor reduse la simpli executanti sau ambasadori .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează