INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA 2-1

Iordănescu a rămas blocat pe cele două momente-cheie ale lui Stancu: ”Dacă nu rata...”

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2016 00:00

Iordănescu a rămas blocat pe cele două momente-cheie ale lui Bogdan Stancu, două ratări cu care România și-a epuizat șansele.

- Domnule Iordănescu, cum apreciați meciul?
- Am făcut o partidă bună. Am început foarte bine, datorită organizării și disciplinei. Poate lucrurile ar fi stat altfel dacă Stancu ar fi marcat în debutul jocului. Stancu a mai ratat apoi încă o șansă în repriza a doua, tot la început. Încă o șansă care putea schimba meciul!

- Care e concluzia cu care rămâneți? Găsiți și ceva pozitiv?
- E greu să pierzi așa la acest nivel, e greu de acceptat să iei golul decisiv pe final. Dar îmi felicit jucătorii pentru determinare!

- Franța cum vi s-a părut?
- Echipă bună, cu o forță de joc uriașă, cu posesie și cu fotbaliști de mare calitate, capabili să te dezechilibreze în duelurile unu la unu.

- Apropo de calitate, cum vi s-a părut golul lui Payet?
- Ce să mai zic...? Nu l-ați văzut? Așa ceva poate veni doar de la un mare fotbalist.

- Jucătorii în ce stare sunt?
- Cu toții suferă în vestiar. Trebuie să ridice capetele din pământ. Vă asigur că jocul s-ar fi desfășurat altfel dacă n-ar fi ratat Bogdan Stancu.

- Ce plan aveți pentru meciul următor, contra Elveției?
- Trebuie să refacem jucătorii până la partida cu Elveția, în primul rând din punct de vedere mental.

- Opinia majorității e că Giroud l-a faultat pe Tătărușanu la faza primului gol. Echipa gazdă, Franța, a beneficiat astfel de un avantaj hotărâtor?
- Ciprian mi-a zis că a fost fault clar. Îl cred.

- Au existat 10.000 de suporteri români pe stadion. V-a plăcut atmosfera?
- Publicul a fost fantastic, apreciez faptul că românii ne-au susținut în toate momentele grele.

"Dintr-o greșeală a arbitrului și un șut de excepție au câștigat partida. A fost fault al lui Giroud la primul gol. Ne dă încredere jocul pe care l-am făcut. Șutul lui Payet a fost imparabil, din păcate a venit în ultimele minute și n-am putut reacționa"
Ciprian Tătărușanu, portar România

"Am mai avut o ocazie mare în afara penalty-ului, îmi pare rău că am ratat. N-am pierdut calificarea, mai sunt două meciuri și avem șanse în continuare. Oricum, e minunat fotbalul adevărat, cu 80.000 de oameni în tribune"
Bogdan Stancu, mijlocaș România

"Am făcut un joc bun, am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului și ne-am creat ocazii. Păcat de rezultat! Sunt trist, cu toții suntem, dar trebuie să ne revenim și să obținem calificarea"
Nicolae Stanciu, mijlocaș România

"Am reușit să ne ridicăm la nivelul lor, chiar dacă am mai pierdut dueluri. Ne-am încurajat înaintea meciului și am izbutit să trecem peste emoții, peste presiunea debutului"
Vlad Chiricheș, fundaș România

"În fotbal se mai întâmplă și lucruri d-astea. Păcat, fiindcă am alergat mult și am jucat bine. A fost un meci dificil, e greu de jucat contra unei asemenea formații. Cred că meritam un punct"
Florin Andone, atacant România

"Cred că pentru români este dureros să pierzi în minutul 89. Aveți jucători ofensivi care au jucat foarte bine, precum Stanciu, Stancu și Alibec, si un antrenor bun. A fost foarte greu să câștigăm"
Didier Deschamps, antrenor Franța

"Nu am avut un joc perfect, dar avem timp să mai creștem, să ne dezvoltăm împreună, iar întotdeauna este o presiune mai mare la meciul de deschidere. Mă bucur că l-am revăzut pe Chiricheș fiind căpitanul României, este un foarte bun fundaș"
Hugo Lloris, portar Franța

"Ne-am fi păcălit dacă am fi învins cu două sau cu trei goluri diferență. România s-a apărat bine, a menținut un echilibru. Am plâns la final pentru că am acumulat un stres enorm. Nu credeam acum un an că voi ajunge să marchez la Euro!"
Dmitri Payet, mijlocaș Franța

"Avem moralul zdruncinat după un asemenea eșec, e greu de acceptat că am pierdut cu gol luat în minutul 89. Recunosc însă că am avut și un pic de noroc, la ocazii mari ale francezilor"
Cristian Săpunaru, fundaș România

"Rămânem cu impresia frumoasă, cu faptul că ne-am ridicat la nivelul unei favorite la câștigarea Euro. Sigur, până la urmă contează punctele și noi n-am luat niciunul"
Viorel Moldovan, secund România

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  11 Iunie 2016, 11:37

Degeaba are nea Puiu ideii de jos si tactici, daca nu are cu cine sa le aplice.... Cu popandaii astia gen chiriches tatarusanu si alte petarde, nu poti avea nicio speranta.

juliosan
juliosan  •  11 Iunie 2016, 10:36
Postat de haideusicfr pe 11 Iunie 2016, 09:25

A gresit Iordanescu.S-a vazut cum l-a scos pe Andone si a intrat Alibec ,jocul s-a *iutit*.La pauza trebuia scos si Tatarusanu si introduc gigantul Pantelimon.Tatarusanu are probleme la mingile pe sus.Si la mijloc trebuia bagat Sanmartean.Jucam cu prea putini *mingicari* si prea multi *luptatori.In rest?Un joc bun ,dar care putea fi si mai bun.Sa fim seriosi.Ala n-a prea fost 11 metri.

nu s-a iutit jocul... a inceput sa castige dueluri aeriene si fizice... nicaieri nu spune nimeni ca inainte de a da penalty Alibec a castigat un duel fizic... avem prea multi caratori de apa... dupa golul primit trebuia bagat sinmartean... asta e... oricum ar fi, francezii si-au dorit victoria mai mult... cand tot ce iti doresti este maxim un egal sau sa nu ti-o iei rau, ajungi sa pierzi... mentalitate de amatori

10204345993631116
Stelian Manea  •  11 Iunie 2016, 10:17

Tatarusanu a gafat. Numai era in spatiul de protectie.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează