INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »   FRANȚA - IRLANDA (MÂINE, 16:00, DOLCE 1)

Irlandezilor nu le mai pasă de "mâna lui Henry", acel henț al francezului care le-a interzis insularilor CM 2010: "La dracu, au trecut 7 ani! S-a dus!"

2009. Henry și-a aranjat mingea cu mâna. Momentul care a schimbat soarta barajului Franța - Irlanda
2009. Henry și-a aranjat mingea cu mâna. Momentul care a schimbat soarta barajului Franța - Irlanda

Articol de - Publicat sambata, 25 iunie 2016 00:00

De miercuri, când au aflat că albaștrii vor întâlni Irlanda în "optimi", jurnaliștii francezi nu vorbesc decât de faimosul meci din 18 noiembrie 2009.

Când Thierry Henry a făcut preluare cu mâna înainte de a-i pasa lui Gallas pentru golul calificării "cocoșilor" la Mondialul sud-african (1-1 în prelungiri la returul barajului, după 1-0 în prima manșă).

"O poliță de plătit", a titrat L'Equipe joi, iar ieri a continuat povestea: "S-a întâmplat acum șase ani și jumătate...". Reamintind că Henry și-a cerut scuze și scriind din nou despre sentimentul de rușine trăit de Franța.

Irlandezii, care cereau în 2009 rejucarea partidei și amenințau cu tribunalul, nu mai sunt afectați. "Am fost pe teren în acel meci, adevărat, dar, la dracu, au trecut șapte ani! S-a dus! Reveniți în prezent!", a declarat Robbie Keane, 35 de ani, 144 de selecții și 67 de goluri la "națională". Iar selecționerul Martin O'Neill a mai spus: "Am închis subiectul demult. Poate fi doar o glumă a fanilor, însă nu și o forță incendiară care să ne motiveze duminică".

Roy Keane, actualul secund al lui O'Neill, în 2009 manager la Ipswich, a comentat la acea vreme: "Aceasta este reacția obișnuită a federației. «Am fost furați!». Mi-e mai mare rușine de fundașii și de portarul Irlandei decât de gestul lui Henry. Unde naiba erau ei?".

5.000.000 €i-a plătit FIFA forului irlandez în 2009, pentru a împiedica un eventual proces

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close