INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  IRLANDA DE NORD - GRECIA, AZI, 21:45, DIGI 2

Josh Magennis, cel care a debutat la "națională" ca portar, e acum vîrful verzilor și visează să fie el eroul marii calificări: "Primul meu gol va fi pentru istorie"

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2015 00:00

În vîrstă de 25 de ani, atacantul cu 0 goluri în 12 meciuri îl înlocuiește azi pe titularul Lafferty, suspendat. "Ce mi se întîmplă e de domeniul fantasticului", spune Magennis

Nu se putea o surpriză mai mare pentru un selecționer. Să cheme un portar și să-i vină chiar cel pe care-l convocase, doar că nu era portar, ci atacant! Asta i s-a întîmplat tehnicianului nord-irlandez al "naționalei" U19. Îl știa pe Josh Magennis. Îl văzuse în poartă la U17. Și nu avusese vedenii. Era el.

"Tot în careu am rămas"

Dar, cu puțin timp înainte, un antrenor de la juniorii lui Cardiff City observase ce bine lovește mingea și i-a propus să iasă în cîmp. Și nu s-a mai întors. "Am apărut la lot fără mănuși și am fost primit cu ochii mari: «Ce naiba se petrece?». Le-am zis: «Tot în careu am rămas, doar că, mai nou, dau goluri, nu mai lupt să nu încasez!»", rîde Josh.

"Dumnezeu a decis pentru mine. Ca portar, m-aș fi întors acasă mai devreme sau mai tîrziu. N-aș fi avut nici o șansă. Acum, pot fi erou ca atacant. N-aș fi crezut niciodată"
Josh Magennis, atacant Irlanda de Nord

5 meciuri rezervă

A jucat vîrf și la U19, și la U21. "I-am făcut să tacă pe toți cei care se uitau ciudat la mine", își amintește Magennis. Ajuns acum în fața unui moment crucial. Să-l înlocuiască în echipă pe Lafferty (suspendat), golgeterul grupei, cu 7 reușite, la cel mai important meci. Dacă îi bat pe greci la Belfast, nord-irlandezii sînt la Euro în premieră absolută.

Josh n-a fost niciodată titular în această campanie. A adunat 5 meciuri, intrînd mereu după minutul 70. Azi, va fi în formula de start, susține presa locală. Și are șansa vieții. "Ce mi se întîmplă e de domeniul fantasticului. În urmă cu șase, șapte ani purtam mănuși. Acum, pot înscrie primul gol meu la «națională». Pentru istorie".

70 de minutea jucat nord-irlandezul Josh Magennis în această campanie de calificare

 A căzut și Evans: 4!

Pînă ieri la prînz, selecționerul nord-irlandez Michael O'Neill avea trei absenți: Lafferty, Baird și McLaughlin, toți suspendați. Dar medicii nu l-au putut recupera pe stoperul Jonny Evans, victima unei leziuni musculare. Și vor lipsi 4 titulari.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează