INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  JURNAL DE EURO

Jurnal de EURO » Ziua 13 » Din Castel în Moulin Rouge: "Pe scurt, că-i târziu"

Foto: FRF.ro
Foto: FRF.ro

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2016 08:46

Răzvan Luțac este unul dintre cei trei corespondenți trimiși în Franța de Gazeta Sporturilor/GSP.RO pentru a acoperi parcursul României la EURO 2016, alături de Justin Gafiuc și Alex Nicodim. La numai 23 de ani, acesta este unul dintre cei mai tineri jurnaliști prezenți la turneul din Franța, primul său EURO în calitate de reporter GSP.

Reporterul nostru ține un jurnal zilnic cu cele petrecute în Franța pe durata Campionatului European, iar astăzi a ajuns la ziua a 13-a.

Ziua 13
Din Castel în Moulin Rouge
Pe scurt, că-i târziu.

1) Castelul din Chantilly, răsărit la două giratorii și patru stejari de satul nostru, are un domeniu cât Drumul Taberei. Cartierul, nu parcul Moghioroș. Pe lângă multe chestii tari de pe plantația de bun-gust e un labirint ca-n Alice în Țara Minunilor.
Crezându-mă Iepure Alb, m-am băgat puțin prin jucărie. Puțin mai mult, că după vreo 20 de minute nu mai găseam drumul de întoarcere. Șansa mea, niște copii care se jucau pe acolo. I-am găsit după foșnete și am zis, destul de tare, să mă fac auzit:
"Sortie!" (trăiască plăcuțele de ieșire de pe autostradă sau din parcări)
Toți copiii, în cor: "Shhhhhhhhhhhhhh!".
Se jucau de-a v-ați ascunselea.
Am ieșit doar când s-a ajuns la leapșa.

2) Niște ruși în shopul castelului Chantilly:
- Auzi, dragă, mi-aș lua un tricou. Cât costă?
- 20 de ievro.
- L-a purtat Țar Napoleon?

3) Niște englezi în Paris, sărbătorind încă două zile pline de bere până la meciul cu Țara Galilor.
Ne așezăm lângă ei pe terasă, iar Justin și Nicodim țin la integritatea mea corporală și mă trag de limbă, să vorbesc în rusă.
Rezist.

4) Rezist, că părea o gașcă super prietenoasă. Băieții își personalizaseră tricourile cu numărul 16 și nume diferite. Cel mai inspirat: "Bandit de fromage". Alții: "Wifebeater on tour", "Sponge fists" și încă vreo trei pentru care mi s-ar închide Facebookul dacă le-aș scrie.
OK, le dau în privat.

5) Un suporter irlandez îmbrăcat în Superman și cu fustiță vișinie forța intrarea la Moulin Rouge. "Am program, am program!".

6) Hai, la culcare. Mâine e meci mare. Nicodim: "Luțac, mai ia o pernă, că azi dimineață dormeai pe patru. Nu știu de ce nu te culci direct în picioare".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează