INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ISLANDA 5-2

VIDEO și FOTO Islanda a părăsit EURO cu capul sus! Franța a eliminat surpriza turneului în ”sferturi” după un meci cu 7 goluri

Foto: Reuters +17   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iulie 2016 23:50

Franța s-a calificat în semifinalele Campionatului European, unde va juca împotriva Germaniei, după ce a eliminat Islanda în sferturile de finală, scor 5-2.

Trupa lui Didier Deschamps și-a făcut meciul mai ușor încă din minutul 12, când Giroud a deschis scorul. Opt minute mai târziu Pogba a marcat și el și părea că Islanda nu mai are nicio șansă. Până la pauză Payet a mai înscris o dată, iar cu câteva secunde înaintea fluierului de final al primei reprize Griezmann a stabilit scorul pauzei, 4-0.

După revenirea de la vestiare, Islanda a continuat să atace chiar dacă risca să se descopere și în minutul 56 a marcat golul de onoare prin Sigthorsson. Giroud n-a vrut să-i lase pe islandezi să se apropie și a păstrat diferența trei minute mai târziu când a înscris. Scorul final a fost stabilit de islandezul Bjarnason, cu 6 minute înainte de sfârșitul celor 90 de minute.

FRANȚA - ISLANDA 5-2
GIROUD '12, '59, POGBA '20, PAYET '43, GRIEZMANN '44 / SIGTHÓRSSON '56, BJARNASON '84 (VIDEO)

 

 
 

 

Echipele de start:

Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Matuidi, Pogba - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud

Islanda: Halldorson - Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson

 

Programul semifinalelor

Țara Galilor - Portugalia (Lyon - 6 iulie, ora 22:00)
Germania - Franța (Marseille - 7 iulie, ora 22:00)

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (59)
iobag
iobag  •  04 Iulie 2016, 01:15

Islanda tocmai a atins performanta generatiei de aur din 2000, oricum maxima atinsa vreodata de romania la europene si asta e foarte tare, ca sunt din ce in ce mai putine tari la care sa ne putem lauda.

ftwraku
ftwraku  •  03 Iulie 2016, 23:08
Postat de andrei.33 pe 03 Iulie 2016, 22:58

Dupa ce a facut ce a vrut cu Spania si Belgia , Italia nu a miscat aseara cu nemtii. Nu ti-e suficient?

Italia castiga acest CE la pas data daca ar fi avut atacantii pe care i-au avut candva ,data fiind situatia celorlalte echipe. Daca in loc de Pele de la Southampton ori Eder ,aveau un Del Piero sau Totti ori Filippo Inzaghi...Au avut o aparare excelenta,rar mi-a fost dat sa vad 3 fundasi centrali ca se inteleg atat de bine la o echipa nationala.

atrickshot
atrickshot  •  03 Iulie 2016, 19:47
Postat de ftwraku pe 03 Iulie 2016, 22:42

Nu,dar nu asta am zis.Am zis doar ca Franta este mai buna ca Islanda,care este incredibil de slaba ,Ungaria o batea,Slovacia o batea,doar Anglia putea sa piarda cu ei... Finala s-a jucat ieri...Franta a jucat cu Romania,Albania,Elvetia,Irlanda si Islanda. Cel mai usor culoar,la fel ca Portugalia... Italia macar stia sa se apere,chiar daca nu avea atac deloc in aceasta generatie. De fapt,nici Germania nu este o mare echipa. Daca ar fi dupa mine,nicio echipa nu ar merita sa castige acest CE. Ar trebui sa se reporteze castigul ca la Loto:)))) Insa cineva trebuie sa castige,foarte probabil Germania care nici ea nu joaca cine stie ce...

Eu unul cred ca tactic stau foarte bine Islandezii, din pacate, dupa cum se vede, cateva faze simple ce nu presupun vreo tactica desavarsita fac diferenta in meciul asta. Daca Islandezii ar fi avut inca vreo 3-4 jucatori decenti ar fi stat altfel treaba. Joaca aceeasi oameni de la inceput, cam greu sa nu se prinda adversarii de toate smecheriile de care dispui. Imi pare tare rau de ei.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează