INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA LA EURO

Multieuroetnic » România e caz unic la Euro 2016: singura țară fără jucători născuți afară sau din părinți imigranți » Ar trebui să naturalizăm jucători ?

Ibrahimovici s-a născut la Malmo, din tată bosniac și mamă croată cu origini albaneze
Ibrahimovici s-a născut la Malmo, din tată bosniac și mamă croată cu origini albaneze

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2016 00:00

România este unica ”națională” fără jucători născuți în afara țării ori având părinți cu alte origini. Un sfert din cei 552 de convocați au rădăcini străine.

Turneul final din Franța va fi unul fără bariere etnice. Din cei 552 de fotbaliști prezenți la Euro, un sfert (141) au rădăcini străine.

România e singura excepție între cele 24 de "naționale" calificate, neavând vreun jucător în lotul de 23 născut în afara granițelor țării ori având părinți cu alte origini!

80 de fotbaliști vor evolua pentru o țară unde nu s-au născut, iar 22 nici măcar n-au văzut lumina zilei în Europa. Cea mai cosmopolită reprezentativă e a doua adversară a "tricolorilor", Elveția, cu 14, printre rădăcinile străine figurând Turcia, Spania, Chile, Congo, Cote d'Ivoire, Capul Verde și Kosovo.

Campion al originilor amestecate e însă francezul Evra, născut în Senegal cu mamă din Guineea-Bissau și tată din Capul Verde, iar austriacul Alaba e puțin nigerian și un pic filipinez!

Ar trebui să naturalizăm jucători pentru naționala României?

Da
Nu

 

TOP ECHIPE COSMOPOLITE

1. Elveția 14*
2. Portugalia 13
3-4. Belgia 12
3-4. Albania 12
5. Franța 10

* Fotbaliști din lotul de 23 născuți în străinătate, copii de imigranți sau străini ori născuți "afară" și fii de imigranți sau străini

Microsoft ne vede în "optimi"

România va trece de grupe și se va opri în "optimi", unde o va înfrunta pe Germania. Acesta este pronosticul furnizat ieri de Microsoft, pe baza algoritmului digitalizat cu date culese de motorul de căutare Bing.

Analiza, ce folosește o enormă bază de date, factori și alte indicații, a oferit corect 15 din cele 16 câștigătoare în fazele eliminatorii la CM 2014. Același soft a prezis și că "tricolorii" vor pierde la limită meciul de deschidere împotriva Franței. În finală, Germania va bate Spania.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
cornian
cornian  •  11 Iunie 2016, 23:26
Postat de unfake pe 11 Iunie 2016, 20:14

Andone nu e nascut in Romania, iar parintii lui sunt emigranti.

Florin Andone s-a nascut in comuna Vorona, sat Joldesti, judetul Botosani

crisliv
crisliv  •  11 Iunie 2016, 22:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

crisliv
crisliv  •  11 Iunie 2016, 22:13
Postat de Danut Munteanu pe 11 Iunie 2016, 18:41

Romania - ITALIA 1-0 , gol inscris de Laszlo Boloni. Steaua castiga CUPA CAMPIONILOR EUROPENI cu un portar cu nume " neaos romanesc ", care face minuni in poarta : HELMUTH DUCKADAM. Steaua castiga SUPERCUPA EUROPEI cu un gol marcat de un jucator fabulos, GH. HAGI...si el nu chiar " roman pur sange ". Exista vreun succes major PANA ACUM fara vreun jucator imbogatit cu radacini straine ? Sa vorbim despre SIMONA HALEP, IVAN PATZAICHIN ? Ar avea sens ? Sunt sigur ca i-am uitat pe multi sportivi GIGANTICI, care au adus tricolorul ROMANESC pe prima pozitie de multe ori... Acest lucru este cel mai mare castig. Restul nu sunt decat chestii de xenofobie si rasism, sau sovinism...

Demult nu am mai citit un comentariu atat de stupid. *** tau nu are limite. Daca nu iti place in Romania, *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close