INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  POLONIA - GERMANIA 2-0

Nemţii şi-au bătut joc de propriile recorduri » Cum se apără campionii mondiale după 0-2 cu Polonia

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 12 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 octombrie 2014 19:18

Campioana mondială este în stare de şoc după eşecul de la Varşovia. Germania a pierdut, 0-2, cu Polonia, prima dată după 19 meciuri oficiale fără înfrîngere. Mai mult, golurile lui Milik şi Mila au adus primul succes al "leşilor" în faţa nemţilor după reunificarea Germaniei.


Die Nationalmannschaft nu mai pierduse de 33 de partide în tururile preliminare, de la 0-3 cu Cehia, în 2007. Campioana mondială - culmea!, la Varşovia, cu acelaşi echipament de la Mondiale cu care a umilit Brazilia, scor 7-1 - a luat gol de la Milik, vîrf de 20 de ani cumpărat de Bayer Leverkusen pe 2,6 milioane euro şi împrumutat, din acest sezon, la Ajax. Pasele decisive la reuşitele victoriei au venit din partea a doi fotbalişti de Bundesliga, Piszczek, de la Dortmund, respectiv Lewandowski, de la Bayern Munchen.

Poldi: "Sînt născut în Polonia, dar voiam să marchez"
Rezultatul a venit ca o lovitură de ciocan pentru nemţi. Jucătorii s-au grăbit în a-şi asuma responsabilitatea eşecului, în frunte cu liderul Manuel Neuer. "Am ieşit bine la faza primului gol, dar, din păcate, prea tîrziu. A fost eroarea mea. Era o înfrîngere ce putea fi evitată, mai ales că am tras de 29 de ori spre poarta adversă. N-am jucat rău. Dacă marcam noi primii, atunci sigur cîştigam", a explicat portarul bavarezilor.
Lukasz Podolski a continuat: "Ştiam că nu va fi un meci uşor, trebuia să fii marcat din ocaziile avute. Aceasta este marea noastră problemă, acum: nu sîntem eficienţi la finalizare!". Atacantul lui Arsenal nu şi-a uitat originile: "Fanii polonezi ar trebui felicitaţi pentru atmosfera fantastică de pe stadion. A fost un meci special pentru mine. Sînt născut în Polonia, dar voiam să marchez şi eram foarte aproape s-o fac, doar că mingea a lovit bara".


Cifrele confruntării
Polonia - Germania
Goluri 2 - 0
Şuturi spre poartă 5 - 29
Şuturi pe poartă 3 - 9
Şuturi blocate 0-  10
Şuturi din afara careului 3 - 13
Şuturi din careu 2 - 16
Acurateţea şuturilor (excluzîndu-le pe cele blocate) 60% - 47%

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
bilucky
bilucky  •  13 Octombrie 2014, 08:36

ce fain e sa chiar ai ceva de care sa para ca-ti bati joc!

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  13 Octombrie 2014, 07:16

si-au batut joc?! 29 de suturi spre poarta cu 9 pe poarta ... mie imi pare ca si-au dat tot interesul, nu ca si-au batut joc

radu978
radu978  •  12 Octombrie 2014, 20:20

Bombardament spre poarta poloneza. Dar se mai intampla si de astea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează