INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA, 19 IUNIE, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

Răzvan Raț simte presiunea meciului cu Albania: "Nu-i ușor să fii obligat să câștigi"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 17 iunie 2016 00:00

Răzvan Raț spune că nu e mulțumit de egal și vorbește despre meciul capital de poimâine.

  • Corespondență din Paris

Răzvan Raț s-a accidentat după o oră de joc la partida cu Elveția, 1-1, și a fost înlocuit de dinamovistul Steliano Filip. Fostul căpitan al naționalei a răspuns întrebărilor despre situația sa la zi și meciul capital de duminică.

- Răzvan, a fost până la urmă egal, deși am condus la pauză.
- Greu de spus ceva după un asemenea meci. Puteam și pierde, au avut ocazii multe și clare, puteam și câștiga. Noi am fost mai relaxați în startul partidei, când ei au fost pe noi. Însă gândiți-vă că puteam și închide partida la ocazia lui Săpunaru, la acea bară din prima repriză! Sau la șansele din începutul reprizei secunde.

- Statistica spune că au fost peste noi.
- OK, au pasat mai mult, s-au mișcat bine la mijloc, unde au jucători valoroși. Iar noi am fost mai puțin proaspeți față de ei, mai ales la început. Dar rămân la părerea că puteam să obținem mai mult.

Durere la piciorul operat

- Ai ieșit în repriza a doua. E grav?
- Am simțit o durere la piciorul stâng. La bicepsul femural, acolo unde am fost accidentat, operat și am lipsit o bună perioadă de timp. Era mai bine să ies, să nu se agraveze situația.

- Ce zici de public?
- Chiar dacă au fost mai puțini decât la meciul cu Franța, după cum era și normal, i-am simțit aproape pe suporteri. Gălăgioși, ne-au încurajat în permanență. Contează mult.

- Chipciu a făcut un joc bun.
- Da, mi-a plăcut de el! S-a remarcat, a fost foarte bun în prima repriză, când a avut și acea ocazie, în afară de gol.

"E multă presiune pe noi"

- Urmează meciul cu Albania. Joci?
- Eu cred că da. Văd zilele astea cum va evolua starea mea.

- Ei au ținut un 0-0 cu Franța până spre final...
- Ultimul meci va fi foarte dificil. E multă presiune pe noi, mai ales că nimeni nu e satisfăcut cu egalul acesta, incluzându-mă pe mine. Nu o să fie ușor, pentru că e greu să fii obligat să câștigi. Mai ales la un turneu final.

- Ce trebuie să facem înaintea meciului decisiv?
- În primul rând, trebuie să ne revenim, e o stare de oboseală acumulată după primele două partide jucate cu liderul grupei și cu locul secund, Elveția.

113selecții are Răzvan Raț după partida cu Elveția; dacă ajungem în "optimi" și joacă ambele partide îl egalează pe Gică Popescu

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
ntfo
ntfo  •  18 Iunie 2016, 00:28

Pai si atunci de ce ma rog n-ati jucat si voi FOTBAL cu Elvetia si acuma poate nu mai erati obligati sa castigati...Fotbalist expirat la fel ca 50 % din toti jucatorii.

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  17 Iunie 2016, 15:04

Bravo Rat,ce mentalitate este greu sa castigi,pai daca Matusalem-ul Romaniei gandeste asa,ce sa mai comentam...penibili si imi pare rau sa spun,slab mobilati de la antrenor la jucatori in etajul superior...

819602521427859
Stancu Florin  •  17 Iunie 2016, 10:41
Postat de mplttev pe 17 Iunie 2016, 08:45

Cazul chipciu; dacă un jucător advers vine și te ține de tricou undeva la marginea careului, aiurea, dintr-o prostie fără margini, asta nu înseamnă că ai vreun merit, că tu ai făcut faza golului sau că tu ai dat gol. Să ne înțelegem. Nu ai absolut nici un merit.

“Chipciu trebuia doar să fie atent la cine vine din spate, de-aia era pus acolo. Dar el dormea, asta a costat-o pe România două puncte. Și-a zis: «Ce fac? Fug 50 de metri și adorm». Prostie la cel mai mare nivel” GRAEME SOUNESS, FOST INTERNAȚIONAL SCOȚIAN ...si inca doua superbe reusite : min. 24 cartonaș galben si min.25 a trecut de un adversar, a intrat in careu și a șutat la colțul lung, ... 3 metri lateral ( in loc sa-i centreze lui Keseru, aflat intr-o pozitie excelenta )...in rest somn de voie.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează