INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SECURITATE

Şeful serviciilor secrete franceze spune că e o chestiune de timp până să-nceapă un război civil: "Lipseşte doar o scânteie"

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2016 00:00

Obişnuite cu atentatele revendicate de ISIS, dar şi cu luptele dintre huligani de la Euro 2016, care s-au soldat cu zeci de răniţi şi distrugeri materiale, forţele de ordine şi securitate franceze s-au ferit totuşi să pronunţe expresia "război civil".

Ieri însă, Patrick Calvar, şeful serviciilor secrete, a declarat că Franţa este foarte aproape de conflicte violente, care, cel mai probabil, vor veni din partea extremiştilor şi se vor îndrepta către comunităţile islamice.

"Extremiştii sunt din ce în ce mai numeroşi şi avem informaţii că nu aşteaptă decât o scânteie care să-i facă să treacă la violenţe", a spus Calvar. Serviciile de siguranţă se tem ca această scânteie să nu fie servită pe tavă de bătăile între suporteri care pot apărea şi de acum încolo la turneul final din Franţa. Deja la Paris unele poligoane şi săli de tir şi-au dublat numărul clienţilor după atentatele teroriste de pe 13 noiembrie 2015.

125 de kilogramede explozibil avea la el un francez cu simpatii xenofobe, arestat în Ucraina pe 22 mai. El voia să folosească Euro 2016 pentru a pune la cale atentate împotriva musulmanilor

"În ultima vreme nu prea ne-am ocupat de extrema dreaptă. Am preferat să urmărim şi să neutralizăm jihadişti. Încă unul sau două atentate şi cred că ultraşii vor declanşa atacuri"
Patrick Calvar, şeful serviciilor secrete franceze

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
873380886056302
Gheorghe Andrei  •  24 Iunie 2016, 14:06

Parerea mea este una cat se poate de simpla.Se trece la o alta faza dupa agenda celor care conduc lumea.Anglia nu iese ea asa din ceva pur si simplu ca isi doresc cetatenii.Pe cetateni ii intreaba si ii pun sa voteze pur si simplu la misto.Vorba marelui dramaturg roman IL Caragiale,citez; VOI VOTATI SI DIN URNA IESE CINE TREBUIE!Asta se intampla si in Marea Britanie.Iiluminati bifeaza mai departe pe agenda de lucru urmatoarea miscare.Operatiunea ANACONDA inceputa in 89 e in plina desfasurare!Acolo in Malta s au pus bazele unui plan pe cativa zeci de ani.Astia nu discuta de pe o zi pe alta.

paulg40
paulg40  •  24 Iunie 2016, 10:15

Mafia mondiala pregateste alte asa zise actiuni ale falsilor teroristi!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Iunie 2016, 10:12

...servicile secrete mereu vorbesc prostii ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează