INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ITALIA

Talent neCONTEnit » Spania a fost detronată luni de o echipă adevărată: ”Știm să jucăm fotbal”

Antonio Conte, inima squadrei azzurra, începe să regrete că după Euro pleacă la Chelsea // FOTO Guliver/GettyImages
Antonio Conte, inima squadrei azzurra, începe să regrete că după Euro pleacă la Chelsea // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2016 00:00

Spania a fost detronată luni de o echipă adevărată, nu de o selecționată, având al 12-lea jucător în Conte: ”Nu suntem numai catenaccio și contraatac, știm să jucăm fotbal”.

"Trebuie să-nțelegem că traversăm un moment delicat, nu mai avem talente și e nevoie să facem ceva ieșit din comun". Conte a scos inimaginabilul dintr-un grup de jucători deloc extraordinari.

A arătat că talentul Italiei stă pe bancă. Ideile și încrederea lui au bătut colecția de talente spaniole, iar lecția tactică predată campioanei a confirmat că "nu suntem numai catenaccio și contraatac".

Azzurrii sunt la acest Euro o echipă adevărată, nu o selecționată. "O jumătate Atletico și jumătate Barca", remarca Xavi, veriga lipsă din tiki-taka. Răi, urâți, murdari, bastarzi, dar cu inimă și grinta, injectate nonstop de "animalul de câmp", porecla dată selecționerului de jucători.

La fel au supus Belgia, 2-0, marcând cam în aceleași minute, cu Giaccherini (13 km alergați luni) și Pelle decisivi.

Și golul lui Chiellini a fost proiectat. "Destinul mi l-a rezervat. I-am zis lui Eder să tragă tare că voi fi pe respingere să înscriu", a admis Giorgio, "gorila" dintr-o trupă de Tarzani. Urmează duminică o a doua finală, în "sfertul" cu stăpâna lumii, Germania. "O altă încercare, titanică", Conte dixit.

"Am pregătit o lună acest turneu în cel mai mic detaliu. La următorul meci ar trebui să intru și eu, preparatorul fizic chiar mi-a propus să-mi pună GPS să măsoare cât alerg și cu ce intensitate"
Antonio Conte, selecționer Italia

7execuții cadrate a avut Italia contra Spaniei. Din 1984 n-a mai primit Furia Roja atâtea șuturi pe poartă la un turneu final și de 22 de ani nu mai pierduse cu azzurrii în oficiale

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close