INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ELVEŢIA - FRANȚA 0-0

TricoGate » La meciul cu Franţa, 0-0, mai mulţi elveţieni s-au trezit cu echipamentul rupt

Granit Xhaka și tricourile lui sfâșiate // FOTO: Reuters +1   FOTO
Granit Xhaka și tricourile lui sfâșiate // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2016 00:00

La meciul cu Franţa de duminică seară, 0-0, mai mulţi elveţieni s-au trezit cu echipamentul rupt. Totul are însă o explicaţie.

Marca de pe echipamentul Elveţiei e una celebră. Puma.

Cu toate acestea, în timpul meciului cu Franţa, mai mulţi jucători au rămas cu tricourile rupte pe teren.

Numai Granit Xhaka a schimbat două bluze care s-au făcut praf, iar colegii săi de echipă Embolo, Dzemaili şi Mehmedi au păţit-o o dată. "Se mai întâmplă. Înseamnă c-a fost o bătălie pe teren", a spus, mai mult sau mai puţin ironic, portarul Yann Sommer.

Shaqiri: "E bine că Puma nu fabrică prezervative"

Un purtător de cuvânt al producătorului de echipament sportiv Puma a declarat: "Cinci echipe susţinute de Puma au jucat 10 meciuri la acest turneu fără nicio problemă. Singura explicaţie pe care o putem da este că materialul a avut un defect".

Un expert în materiale textile a oferit însă câteva amănunte în plus. "E posibil ca tricourile să se fi rupt pentru că erau mult prea strâmte şi au cedat când adversarii au tras de ele. În plus, în timpul inscripţionării cu numele şi numerele jucătorilor, s-a folosit o temperatură de prelucrare mai mare decât cea necesară", a explicat acesta.

Mijlocaşul Xherdan Shaqiri a reacţionat, pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios, la întâmplările enervante cu tricourile rupte ale coechipierilor săi.

"Tot e bine că Puma nu fabrică prezervative", a declarat Shaqiri chiar la televiziunea elveţiană SRF, după încheierea meciului.

Nici mingea n-a ţinut mai bine

Nu numai Puma a fost pusă într-o situaţie delicată la meciul Franţa-Elveţia, ci şi Adidas. La un duel dintre Griezmann şi Behrami, una dintre mingile Beau Jeu, care costă 150 de euro, s-a spart. "Investigăm ce s-a întâmplat. Astfel de incidente sunt extrem de rare", au spus cei de la Adidas despre balonul de altfel extrem de lăudat la acest turneu final.

Cel care s-a distrat cel mai mult de fazele astea a fost fostul internaţional englez Gary Lineker, acum comentator pentru BBC. "Tricourile Puma ale echipei Elveţiei se rup de parcă sunt de hârtie. Mingea Adidas se sparge. Nici măcar pe eficacitatea germană nu ne mai putem baza!", a zis amuzat Lineker, care este părintele faimoasei maxime: "Fotbalul e un sport care se joacă 11 la 11 şi la sfârşit câştigă Germania!".

5echipe de la Euro 2016 au echipamente Puma - Elveţia, Austria, Italia, Cehia şi Slovacia

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează