INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ȚARA GALILOR - IRLANDA DE NORD 1-0

VIDEO Brexit! N-o să suferim! Țara Galilor a eliminat-o pe Irlanda de Nord, 1-0, după un meci plictisitor decis de un autogol

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2016 00:00

Ambele echipe ar fi putut ieși de la Euro, la cât de prost au jucat ieri. Și un meci înfiorător nu putea fi decis decât de un autogol. La final, galezii au fost fericiți

Ce frumoasă e atmosfera în Parc des Princes. Roșu galez și verde nord-irlandez, confruntarea tribunelor e impresionantă. Toți cântă, toți se bucură într-o sărbătoare delicioasă a galeriilor. Nimeni nu și-ar fi imaginat că ei vor fi în "optimi", așa că britanicii trăiesc clipa. Pe gazon însă e tragedie! Mai bine ar fi jucat fanii!

Click aici pentru VIDEO!

"Nicio legătură cu fotbalul"

La o televiziune germană, Mehmet Scholl, fostul jolly al lui Bayern și al Mannschaftului, comentează live. Dezamăgit, trist chiar: "Asemenea meciuri n-am văzut decât în liga a patra engleză. N-au nicio legătură cu fotbalul". Brexit! Nu vom suferi după aceste echipe, ambele debutante la Euro sunt acum înfiorătoare și, jucând astfel, ambele merită să se întoarcă în Insulă. Au uitat parcă evoluțiile din grupe. Și entuziasmul le-a dispărut.

Ocean al urâtului

O tortură! Cât de multe erori și atât de puține idei și reușite! Plus centrări, o sumedenie, majoritatea greșite (până în minutul 75, alb-verzii au avut 19 tentative, toate eșuate). Nici măcar Bale nu s-a remarcat decât rareori în acest ocean al inesteticului, al urâtului. Ce ciudă mi-e! Noi n-am putut trece de grupe, pentru că ne-a fost frică, pentru că ne-am ascuns de fotbal, deși știam să-l jucăm mai bine decât galezii și nord-irlandezii. Însă ei au curaj, curajul îl vor avea întotdeauna. Noi, mămăliciki!

"A îngropat o națiune"

Și totuși, roș-albii deschid scorul în minutul 19. Ramsey! E ofsaid! Bine că l-au anulat. Când el înscrie la Arsenal, moare cineva foarte cunoscut. După golul contra Rusiei, nu s-a stins nimeni. "Hei, Brexit! Acum a îngropat o națiune!", a tunat The Sun. Arbitrul englez Martin Atkinson, 45 de ani, aproape de retragere, adoarme și el. Pentru că nu se mai întâmplă nimic în prima repriză.

Așteptâm până în minutul 58, atunci ne trezește Bale din letargie. Folha-seca din lovitură liberă, respinsă cu dificultate de McGovern.

Fanii au salvat jocul

Și tot Bale modifică soarta meciului. De fapt, nu Bale, starul lui Real doar a centrat. O pledoarie la antifotbal nu se putea încheia decât cu un autogol. McAuley șutează în proprie poartă la centrarea lui Bale. 1-0, minutul 75, și Țara Galilor e în "sferturi". Nu-i puțin, la debutul CE!

Finalul e salvat tot de fani, minunații fani britanici. Vocile lor puternice și sincronizate, imnurile lor emoționante ne fac să uităm de joc. Care joc?

casetawales

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează