INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OLANDA - KAZAHSTAN 3-1

VIDEO El a salvat "portocalele" » Olanda a scăpat de o umilinţă cu Kazahstan, graţie eforturilor lui Ibrahim Afellay

Articol de - Publicat duminica, 12 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 octombrie 2014 21:11

Revenit la "naţională" după aproape doi ani, mijlocaşul lui Olympiakos a fost MVP la Amsterdam, întorcînd scorul şi provocînd eliminarea unui kazah la 1-1


Numai suferinţă pentru Afellay în ultimii trei ani. Unul l-a petrecut prin spitale între 2011 şi 2013, după două operaţii pentru ruptură de ligamente încrucişate la genunchi şi o altă ruptură musculară, la fel de gravă.

S-a întors la "naţională" după aproape doi ani şi tocmai el a salvat Olanda, condusă 45 de minute de "piticii" kazahi chiar pe ArenA. La o lună în urma înfrîngerii din Cehia (1-2).

Click aici pentru VIDEO!

Tendon ahilian atins. Nu grav!
Dar cariera lui Ibrahim a fost iarăşi în pericol vineri. În minutul 64, la nici 120 de secunde după egalare (mijlocaşul lui Olympiakos i-a centrat decisiv lui Huntelaar; vîrful era în ofsaid!), Geolgiev l-a atacat violent din spate şi tacklingul acestuia i-a ras tendonul ahilian. Altă jumătate de an de pauză? A scăpat acum. Iar kazahul vinovat a fost eliminat direct, eliberîndu-i pe olandezi.

"Am luat gol dintr-o prostie"
Şi, mai mult, cînd mai erau doar opt minute, acelaşi Afellay a înscris pentru 2-1 cu un şut deviat de la 20 de metri. Victoria nu le mai putea scăpa portocaliilor.
- "Am luat gol dintr-o prostie", a atras atenţia jucătorul de 28 de ani, gîndindu-se la eroarea de marcaj a lui Martins Indi.
- "La 0-1, adversarii şi-au parcat autobuzul în poartă. Norocul nostru că au rămas în zece".
Joacă luni?
- "Am dureri mari, mi s-a umflat piciorul, dar voi fi pe teren în Islanda".

6 goluri în 45 de meciuri are Ibrahim Afellay la "naţionala" Olandei

"Mi-a fost frică doar de o altă accidentare gravă. Nu mi-a fost teamă de rezultat. Ştiam că zidul lor se va rupe la un moment dat. Eliminarea ne-a ajutat"
Ibrahim Afellay, mijlocaş Olanda

LETONIA - ISLANDA 0-3
Islandezii bat doar cu 3 în faţă
Nordicii continuă ascensiunea. Au prins barajul pentru CM 2014, fiind eliminaţi doar de experimentaţii croaţi, iar acum sînt primii într-o grupă cu Olanda, Cehia şi Turcia. Două meciuri, două victorii, ambele cu acelaşi scor: 3-0. Au spulberat Turcia la Reykjavik în septembrie, marcîndu-i două goluri în două minute (76-77). Vineri, letonii nu le-au rezistat nici acasă. Din minutul 66, islandezii au punctat de 3 ori.

TURCIA - CEHIA 1-2
Nici Terim nu-i trezeşte
A acceptat come-back-ul la "naţională" pentru a stopa degringolada turcilor, însă n-a reuşit. "Ienicerii" joacă la fel de slab ca şi în preliminariile CM. La Reykjavik, n-au avut reacţie pe terenul irezistibililor "pescari" islandezi. Şi nici acasă n-au făcut nimic. N-au ştiut să profite de avantajul rapid (Umut Bulut, minutul 8). Cehii, foarte buni la jocul aerian (foto, golul lui Sivok, după corner), i-au învins pe Şukru Şaracoglu cu o lecţie de contraatac finalizat de Dockal (58).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează