INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SPANIA - TURCIA 3-0

VIDEO Furtuna de fotbal » Furia Roja s-a dezlănțuit aseară, făcând spectacol în fața unui adversar prea fragil pentru Euro, 3-0 cu Turcia

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2016 00:00

Spaniolii visează. Trei titluri europene la rând. 2008, 2012, 2016.

Chiar ar fi o performanță extraordinară, aproape imposibil de egalat vreodată. La cât de frumos joacă Furia Roja, Vicente del Bosque poate să-și facă planuri.

Click aici pentru VIDEO!

Luni, când adversarii s-au apărat cu disperare, pe trei linii în fața careului, ibericilor le-a fost mai greu să pătrundă prin zidul ridicat de cehi. Dar aseară, turcii au riscat, ieșind la joc. Atât a așteptat Iniesta. Genialul dirijor din Fuentealbilla și-a condus această orchestră unică spre un succes total, copleșind trupa lui Fatih Terim. Cu sarabanda clasică de pase, dar și cu raiduri verticale ce au creat spații uriașe în apărarea rivală.

"Dublă" în 3 minute

În numai trei minute, dincolo de jumătatea primei reprize, meciul s-a decis. Nolito a centrat fără cusur, Mehmet Topal a fost surprins de traiectoria mingii, realizând în ultima clipă că va fi depășit, iar Morata a deviat cu capul spre colțul lung. Plasă scuturată. Era prima oară. 1-0 (34). Asediul a continuat. Lob al lui Fabregas peste apărarea ienicerilor, același Topal a vrut să respingă, însă i-a așezat și mai bine balonul lui Nolito. Drop-gol, Babacan a fost învins încă o dată. 2-0 (37).

Ofsaid la 3-0

Imediat după reluare, triunghi Iniesta - Alba - Morata, iar vârful lui Juventus a completat "dubla". 3-0 (48). Fusese ofsaid în momentul pasei lui Iniesta spre Alba, dar asistentul Djurdjevici nu i-a semnalizat nimic "centralului" Mazici.

La 3-0, turcii din tribune s-au răzbunat pe Arda Turan, căpitanul fluierat de fiecare dată când a atins mingea. Și așa, Șahan putea salva onoarea Semilunei în final. Ar fi fost primul care înscrie un gol Spaniei la Euro după aproape 700 de minute! N-a reușit.

690 de minuteau rezistat spaniolii fără gol primit la Euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close