INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

VIDEO Payet nu va uita reușita din meciul cu noi: ”Golul marcat românilor îmi va rămâne în minte”

Mingea șutată feroce de Payet străbate apărarea noastră și se oprește în plasă // FOTO Guliver/GettyImages
Mingea șutată feroce de Payet străbate apărarea noastră și se oprește în plasă // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Dimitri Payet a mărturisit că acea execuție fantastică, vinclu de la 20 de metri în minutul 89, "a fost golul eliberării mele".

"Vin de departe! În urmă cu câteva luni, nici nu-mi imaginam că voi fi aici, la Euro", afirmă Payet în L'Equipe. Dar jocul său impresionant din ultimele amicale ce au precedat competiția l-a convins pe selecționerul Deschamps.

VIDEO: Vezi AICI reușita lui Payet cu România!

L-a luat în lot și, mai mult, i-a dat lui cheile mașinii albastre. "Am vrut să profit la maximum", susține el. Și a devenit peste noapte eroul Franței.

Pe 10 iunie, în minutul 89 al deschiderii CE 2016, Dimitri a făcut o preluare scurtă și, deși înconjurat de trei "tricolori", Pintilii, Hoban și Bogdan Stancu, a tras de la 20 de metri. Șiret plin. Un glonț cu stângul în vinclu. Tătărușanu a avut timp doar să privească admirativ trasorul perfect. 2-1, Franța.

Titlul european din 16 în 16 ani?

"Nu voi uita niciodată golul marcat românilor. Partida era aproape de sfârșit, fusese foarte dificilă, și eu mi-am salvat echipa. Acela a fost golul eliberării mele", a mărturisit atacantul din Reunion, care are un procent incredibil de reușită la acest turneu final: două șuturi pe poartă și două goluri! Plus o bară dintr-un voleu la fel de frumos, împotriva Elveției (0-0).

În trei meciuri, Payet e clar cel mai bun "cocoș". Și marea speranță a Franței pentru a cuceri al 3-lea său titlu european. 1984, 2000 și 2016. Din 16 în 16 ani!

"Secretul meu? M-am simțit excelent din start în acest turneu. Am mare încredere în mine și joc fără presiune"
Dimitri Payet, aripă stânga Franța

"Când avem ocazii, trebuie să ucidem meciurile! Dar prefer să nu primim niciun gol și să marcăm o dată în minutul 90, decât să încasăm două și să fim obligați să dăm trei"
Dimitri Payet, aripă stânga Franța

Payet la Euro 2016:

  • 3 meciuri
  • 206 minute
  • 2 goluri
  • 1 assist
  • 2,7 șuturi pe meci
  • 41,7 pase pe meci
  • 65,3 mingi atinse pe meci

7este nota medie a lui Payet în L'Equipe după primele 3 meciuri de la Euro, cea mai mare a francezilor (alături de Kante)

3din cele 4 goluri ale Franței au fost marcate cu contribuția decisivă a mijlocașului de la West Ham (două goluri, o pasă decisivă)

14ocazii au fost create de pasele lui Dimitri, nouă mai mult decât orice alt jucător din lotul lui Didier Deschamps

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează