INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - RUSIA 4-2

VIDEO Sindromul fazelor fixe » Francezii au confirmat în atac, însă au luat iar gol din lovitură liberă: 4-2 cu Rusia

Kokorin înscrie primul gol al rușilor, cu toată opoziția lui Gignac, fundașii francezi fiind surprinși // FOTO Reuters
Kokorin înscrie primul gol al rușilor, cu toată opoziția lui Gignac, fundașii francezi fiind surprinși // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Exuberanți în atac, ”cocoșii” au încasat iarăși un gol după o lovitură liberă. Însă fundașii nu-și fac griji. ”Nu e alarmant”, declară Varane.

Franța face spectacol în amicale, mergând pe principiul "Învingi dacă dai un gol mai mult decât adversarul". Deși a schimbat 6 titulari față de testul din Olanda, echipa lui Deschamps a etalat aceeași poftă de joc, de care trebuie să ne temem. Dar festivalul ofensiv contra Rusiei (4-2) nu a putut estompa lacunele în defensivă. Adversarii noștri de pe 10 iunie sunt fragili la fazele fixe.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul!

Golul lui Kokorin cu capul, din "directa" executată de Dzagoev, stă dovadă. "Mai indicat era să te aperi în zonă la astfel de faze", remarca Andre Villas-Boas, antrenorul lui Zenit, aflat la meci.

"Greșeala a venit după ce efectuasem trei schimbări, iar al doilea gol l-am primit după o fază colectivă. E meritul rușilor", a explicat selecționerul. Reușitele Olandei în poarta lui Mandanda au picat tot din faze fixe: după o lovitură liberă și un corner!

Cu Deschamps pe bancă, "cocoșii" au 49 la sută din goluri încasate din momente statice ale jocului. "Nu trebuie să căutăm scuze, dar după pauză ne-a lipsit puțin concentrarea", a găsit un alibi Lloris, învins marți și de Jirkov.

Și rezervele marchează mult

7 goluri în ultimele două amicale și 7 marcatori diferiți. Iar cinci au fost semnate de atacanți. Un semn că arsenalul ofensiv al Franței e impresionant. "E o concurență pozitivă și există calitate. Dar să nu ne inflamăm prea tare", a zis Deschamps.

"Ce bine că selecționerul are probleme să aleagă atacanții titulari!", a întărit și Griezmann, pasator la reușitele lui N'Golo Kante și Gignac, înlocuitorul lui Giroud. Și rezervele Payet, gol din lovitură liberă, și Coman au fost foarte bune.

Amical blindat în Saint-Denis

"Cocoșii" au revenit pe Stade de France pentru prima oară după atacurile de pe 13 noiembrie. A fost superdispozitiv de securitate: 575 de polițiști, lunetiști pe acoperiș, 1200 de agenți privați în interior și exterior, două bariere de filtraj, detectoare de metal. "Nu am încetat să trăim după atentate" a fost mesajul transmis de cei 65.000 de suporteri, martori la testul cu Rusia.

"Din fericire, nu-i totul perfect în jocul nostru. Am comis erori la marcaj cu Olanda și cu Rusia, dar am și înscris marți din două faze fixe"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"Poate că ne-am relaxat un pic, însă comitem aceleași greșeli. Trebuie să le corectăm repede, nu avem voie să le mai repetăm la Euro!"
Andre-Pierre Gignac

61%e procentajul golurilor primite din 2014 încoace (14 din 23) de selecționata Franței în urma fazelor fixe

2,1goluri/meci e media reușitelor "cocoșilor" în jocurile de pe Stade de France cu Deschamps selecționer

FRANȚA - RUSIA    4-2

(Kanté 9, Gignac 38, Payet 64, Coman 76 - Kokorin 56, Șatov 68)

FRANȚA: Lloris - Sagna, Varane, Sakho, Evra (46 Mathieu; 54 Digne) - N. Kanté, L. Diarra, Pogba (69 M. Sissoko) - Martial (46 Coman), Gignac (79 Giroud), Griezmann (61 Payet). Antrenor: D. Deschamps

A arbitrat Craig Thomson (Scoția)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  31 Martie 2016, 10:56

Francezilor sa nu va faceti griji. Aveti o pofta de a ataca si a marca nebuna ! Bravo. RUSIA n-a mai primit 4 goluri din 2008 de la Europene cu SPANIA .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează