INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  TURCIA - ISLANDA 1-0

VIDEO Ziua Porților Deschise Turciei » Cel mai bun loc 3?! Cel mai norocos loc 3! Supușii Semilunei în sărbătoare

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2015 00:00

Din nou la Euro după 8 ani de așteptare, profitînd de sincopele olandezilor și de victoria Kazahstanului în Letonia, roș-albii au plîns la finalul meciului cu Islanda (1-0). Iar selecționerul Terim, cu gîndul și la victimele recentului atentat de la Ankara, a ținut un discurs emoționant

N-a fost pentru cine se pregătea, adică Ungaria, a fost pentru cine a vrut Zeul Fotbal: Turcia. Căreia Divinitatea i-a deschis marți, în grupa A, toate porțile posibile spre cel mai bun loc 3 al preliminariilor. Olanda, bătută acasă de cehi (2-3)!

Click aici pentru VIDEO!

Letonia, învinsă de Kazahstan (0-1) și retrogradată pe ultima poziție. Dintr-o dată, la socoteala celui mai bun loc 3, turcii scăpau de cele două puncte luate balticilor în "directe" (1-1, 1-1), cîștigînd 6 din confruntările cu kazahii (1-0, 3-1). Și, în fine, "directa" izbăvitoare a lui Selcuk Inan (89) din duelul cu Islanda (1-0) de la Konya.

"Sîntem foarte bucuroși pentru că am putut aduce un pic de fericire poporului turc"
Fatih Terim, selecționer Turcia

Lacrimile căpitanului

Surprinși și ei de cîtă baftă pot avea, oamenii lui Fatih Terim au trăit minutele prelungirilor meciului Letonia - Kazahstan, 6 la număr, în cercul de la centrul terenului. După care au dat frîu liber bucuriei și lacrimilor. Cu gîndul și la doliul din casele multor compatrioți, după atentatul de la Ankara soldat cu 97 de morți, Terim a ținut un discurs emoționant.

Iar căpitanul Arda Turan a izbucnit în plîns pe gazon, abia reușind să vorbească în zona flash-interviurilor din cauza emoției puternice.

"N-am cuvinte. Am spus, după remiza cu Letonia, că nu trebuie să abandonăm visul. Am luptat alături de poporul turc pentru acest cadou binecuvîntat"
Arda Turan, căpitan Turcia

Cadou, noroc, nici nu mai contează. Din vestiar, sărbătoarea s-a mutat în autocar, apoi pe străzi, în toată țara. Turcia va fi din nou la un turneu final, după o așteptare de 8 ani!

16 puncteau strîns turcii în clasamentul celui mai bun loc 3, urmați de Ungaria (15p) și Ucraina (13p)

4 turnee finalede Euro va avea Turcia în palmares cu acela din Franța. A mai participat în 1996, 2000 și 2008, ultimele două cu Terim pe bancă

  • Malta - Croația 0-1

Croația, ultimul tren

Acum o lună, croații erau în vrie. După 0-0 cu Azerbaidjan și 0-1 cu Norvegia, în precedenta "dublă" a preliminariilor, federația l-a înlocuit pe selecționerul Niko Kovaci, certat și cu Modrici, căpitanul, dîndu-i echipa pe mînă lui Ante Cacici, 62 de ani, de la Lokomotiva Zagreb. Mutarea a avut efectul scontat, iar marți, profitînd și de eșecul Norvegiei în Italia (1-2), Croația s-a calificat direct de pe locul 2, cu victoria din Malta (1-0).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sandi
sandi  •  15 Octombrie 2015, 16:35

LIKE!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează