INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANEMARCA

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”

Anglia - Danemarca / foto: Guliver/Getty Images +39   FOTO
Anglia - Danemarca / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 09:17 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 18:16

Fostul arbitru Cristian Balaj (49 de ani), actualmente președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, s-a înscris pe lista oamenilor de fotbal care au comentat faza controversată din Anglia - Danemarca 2-1, în urma căreia englezii au primit un penalty în prelungiri.

Fostul arbitru a explicat de ce olandezul Danny Makkelie a luat decizia eronată dictând penalty în favoarea echipei lui Southgate. 

„Recomandarea UEFA e ca arbitrii din camera VAR să intervină atunci când sunt convinşi că a apărut o incorectitudine clară în careu. Pentru că dacă i-a scăpat ceva arbitrului, sistemul VAR are posibilitatea să intervină. Să dea acea prezumţie de nevinovăţie. 

Pot apărea situaţii, cum este şi aceasta: avem doar o simplă atingere, care a fost interpretată ca penalty. Şi nu a mai intervenit VAR-ul, considerând că arbitrul a decis că acel contact e suficient pentru penalty. Din punctul meu de vedere, trebuia să lase jocul să continue şi VAR-ul nu ar fi intervenit, pentru că nu a fost penalty! Sută la sută nu ar fi intervenit”, a spus Balaj, la TV Telekom Sport. 

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”
Cristi Balaj a analizat faza controversată din Anglia - Danemarca

Sterling, penalty controversat în Anglia - Danemarca

Anglia a o lovitură de pedeapsă controversată, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire și a făcut 2-1.

Căderea lui Sterling, fotbalist recunoscut pentru desele simulări, a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. „Centralul” Danny Makkelie nu a fost nici el iertat de fanii furioși.

  • „Ar trebui să își facă bagajul pentru Jocurile Olimpice. Echipa britanică de sărituri oricum este slabă”.
  • „O simulare grosolană. Dar ce mai mai miră la Sterling?”
  • „Ce făceau cei din camera VAR? Oare care e jocul lor favorit?”

În momentul în care a dictat penalty-ul, pe teren se aflau două mingi. În cursa spre careu, Sterling a fost aproape să atingă și celălalt balon. Nici acest lucru nu a fost observat de arbitrii din camera VAR.

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”
Sterling aproape să joace cu două mingi la faza penalty-ului / FOTO: Captură @Pro TV

Experții EURO s-au contrazis 

Ciprian Marica (35 de ani) și Victor Pițurcă (65) s-au contrat în studioul PRO TV pe tema penalty-ului primit de Anglia:

  • Ciprian Marica: „Dacă ăsta e penalty, și cu VAR, atunci nu mai am pretenții de la arbitrii români! Nu văd nici măcar o atingere, nu îl jenează, nu îi tremură piciorul! Să nu verifice faza mi se pare strigător la cer. Consider că este o viciere de rezultat, din păcate Anglia merge mai departe cu o fază controversată. Anglia, per total, nu a impresionat nici în grupe, nu a jucat deloc spectaculos, doar cu Ucraina a jucat bine. Trist că se termină așa acest joc, păcat, pentru că danezii au muncit să fie aici. Să fii eliminat pentru o astfel de decizie a arbitrului, care nici măcar nu consultă VAR-ul, mi se pare bizar...”
  • Victor Pițurcă: „Eu cred că a fost penalty, în primul rând pentru că l-a dat arbitrul. Atunci nu mai contează ce zice lumea. Am văzut multe faze de genul ăsta când Ciprian juca. Faza s-a derulat cu o rapiditate extraordinară. El a fost atins, se vede clar, probabil asta a fost părere celor de la VAR. Se vede foarte clar!”
FOTO: Alexandra Fechete
+35 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește și alte știri despre EURO 2020: 

FOTO Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (28)
markksson
markksson  •  09 Iulie 2021, 05:27

*** si Piturca asta: „Eu cred că a fost penalty, în primul rând pentru că l-a dat arbitrul ...” Pai asta inseamna ca Lampard nu a dat gol in meciul cu Germania in 2010 (CM, Africa de Sud), pentru ca nu l-a dat arbitrul, nu? Noaptea mintii ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectorul
corectorul  •  08 Iulie 2021, 16:24
Postat de hristo8 pe 08 Iulie 2021, 12:12

numai comentatorii pro au vazut "dominarea" inchipuita a englezilor. eu am vazut danemarca incercand sa ajunga la poarta adversa. nu au stat cu autobaza in poarta. anglia joaca atit de spectaculos incit le trebuie un penalty inventat sa castige.

Pentru cei care inca mai au vederea clara si cunosc fotbal, dar se mai si informeaza (a se studia statistica meciului), stim ca Anglia a dominat clar meciul cu Danemarca si, prin urmare, merita, per ansamblu, victoria (lucru pe care in mod cert nu-l poate pretinde Danemarca).

corectorul
corectorul  •  08 Iulie 2021, 16:20
Postat de danny_l pe 08 Iulie 2021, 14:14

Maimutoiul ala de Sterling nu trebuie sa fie fortat sa cada ,el cade din instinct,are scoala simularilor facuta cu Tase si multi altii,un jucator mediocru ,caracter mediocru ,la fel restul echipei engleze,nu fair-play nu,nimic,ei sunt caracterizati ca niste oameni care au fair-play,poate le da Italia 4 sa-i linisteasca.

Adevarul este ca pe *** nu l-a vazut bine arbitrul albicios (inferior fizic nativ, ca noi toti albiciosii comentatori).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează