INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - SPANIA

Forța Italiei e duetul veteranilor Chiellini - Bonucci: „E nevoie și de minte limpede și genunchi puternici”

Chiellini și Bonucci, unul de 37 de ani, altul de 34, care joacă împreună de un deceniu la Juventus și la naționala Italiei, sunt secretul acestei formidabile squadre azzurra +45   FOTO
Chiellini și Bonucci, unul de 37 de ani, altul de 34, care joacă împreună de un deceniu la Juventus și la naționala Italiei, sunt secretul acestei formidabile squadre azzurra

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 12:36 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 12:46

Fundașii centrali de fier Chiellini și Bonucci, unul de 37 de ani, altul de 34, care joacă împreună de un deceniu la Juventus și la naționala Italiei, sunt secretul acestei formidabile squadre azzurra, care atacă primul titlu european albastru după o jumătate de secol! 

Euro 2020 se joacă sub semnul Italiei. Squadra azzurra, cea care nu se califica la ultimul Mondial, cu Gian Piero Ventura selecționer, se revanșează acum, purtată spre al doilea trofeu continental de Roberto Mancini. 

Cea mai în formă echipă, singura care a câștigat toate cele cinci meciuri disputate la turneul final, având o serie-record de 32 de partide fără înfrângere, cu 13 victorii la rând, 11 fără gol primit.

Forța Italiei e duetul veteranilor Chiellini - Bonucci: 217 selecții împreună, un deceniu bianconero și azzurro

Chiar dacă albaștrii impresionează în atac, explozivi, cu 11 goluri marcate (2,2 pe meci), secretul acestei invincibile squadre, pilonul ei, este duetul din centrul apărării. Cuplul veteranilor Chiellini - Bonucci. Primul, căpitanul, și la Juventus, și la națională, împlinește 37 de ani pe 14 august. Al doilea are 34. 

Forța Italiei e duetul veteranilor Chiellini - Bonucci: „E nevoie și de minte limpede și genunchi puternici”
Italia e singura semifinalistă care a câștigat toate meciurile de până acum, de la EURO 2020 (foto: Imago)

Au împreună 217 selecții și joacă unul lângă altul de un deceniu în bianconero și azzurro. Ei sunt forța Italiei.

„E foarte bine că avem nebunia și curajul tinerilor, dar e nevoie și de minte limpede și genunchi puternici la un asemenea turneu", spunea Chiellini pentru site-ul uefa.com înainte de Euro. 

„Încredere și entuziasm, acestea sunt punctele noastre tari!". Pentru Bonucci, „unitatea grupului este starul Italiei". Vorbind de „lupta pe care o ducem pentru a reda squadrei azzurra strălucirea, după episodul întunecat din trecut, ratarea ultimului Mondial".

110 selecțiiare Giorgio Chiellini la squadra azzurra (a marcat 8 goluri)

Cazul uluitor al lui Thomas Delaney » A dezvăluit la radio că nu distinge culorile: „Nu-mi dădeam seama cine mi-e adversar”
Anglia - Danemarca
Cazul uluitor al lui Thomas Delaney » A dezvăluit la radio că nu distinge culorile: „Nu-mi dădeam seama cine mi-e adversar”

După Gigi Buffon, Gigio Donnarumma. După BBC, BCD

În trecut, cei doi formau „tridentul" defensiv BBC, alături de Buffon. Dacă Gigi nu s-ar fi retras de la națională în 2018 și ar mai fi fost astăzi în poartă, media de vârstă a celor trei ar fi fost 38 de ani. Însă Gigi a fost înlocuit cu Gigio. Urmașul său, Donnarumma, în vârstă de 22 de ani, și acronimul noii "triplete" este BCD. Iar media a scăzut la 31 de ani!

BCD e parcă și mai rezistentă. Bonucci și Chiellini se completează perfect în fața careului și foarte rar adversarii reușesc să fisureze zidul bătrânilor peninsulari. Când se întâmplă, Donnarumma e acolo, cu talentul, puterea și exuberanța tinereții sale.

Împreună, vor să joace prima finală italiană în Europa după 9 ani. Și să o câștige, precum în 1968. După 53 de ani.

28,4 ania fost media de vârstă a Italiei la startul partidei cu Belgia (2-1)

107 meciuria jucat Leonardo Bonucci pentru naționala albastră (7 goluri)

  
- Leonardo Bonucci, fundaș Italia 

Totul funcționează bine. Mental, suntem conectați total. Fizic, rezistăm. Ieșim pe teren de fiecare dată pentru a înfrunta dificultățile cu entuziasm și încredere
- Giorgio Chiellini, fundaș Italia

Citește și alte știri despre Euro 2020: 

Italienii visează după calificarea în semifinalele Euro 2020: „Luați-l în calcul pentru Balonul de Aur” » Bookmakerii nu-l bagă în seama!

Walter Zenga, entuziasmat de parcursul Italiei la EURO 2020 + laude pentru Donnarumma

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  05 Iulie 2021, 18:06

"tridentul" defensiv BBC" ??? Nu am auzit de el.

alexutu7
alexutu7  •  05 Iulie 2021, 17:11

Sunteți praf la statistică... Italia a câștigat în prelungiri cu Austria! În toate evidențele un meci se înregistrează cu rezultatul final al celor 90 de minute regulamentare, menționându-se în cazul fazelor eliminatorii modalitatea și scorul cu care echipa X sau Y a câștigat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează