INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CORESPONDENȚĂ DIN ISRAEL

VIDEO Panică în drum spre aeroport! Jucătorii naționalei Israelului au fost opriți de o alarmă cu bombe și s-au ascuns după parapeți

Jucătorii naționalei Israelului, speriați de bombe
Jucătorii naționalei Israelului, speriați de bombe

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 16:59 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 18:29

Viitorii adversari ai României din preliminariile Euro 2024 au fost speriați de un atac cu nouă rachete al militanților Hamas. Jucătorii au privit de lângă autocar cum au fost anihilate bombele de către sistemul de apărare „Domul de Fier”!

Aventura naționalei Israelului din finalul preliminariilor Euro 2024 nu a început deloc sub bune auspicii. Încă de la drumul spre aeroportul Ben Gurion al adversarilor României de pe 18 noiembrie au apărut probleme. Decolarea spre Kosovo, unde selecționata lui Alon Hazan va susține următorul meci din grupă, pe 12 noiembrie, a fost întârziată de un nou atac al teroriștilor Hamas.

Programul a fost perturbat de cele nouă rachete lansate către Israel, care au declanșat imediat alarma aeriană. Șoferul a operit, iar jucătorii au coborât speriați din autocar și s-au adăpostit în șanț, după parapeții de pe autostrada Ayalon. Circa 17 minute au rămas acolo până când au putut să se întoarcă în autocar, continuând deplasarea.

Condiții extreme de securitate în Kosovo

„Aste este realitatea în care trăim", a postat căpitanul Eli Dasa pe contul său de X (fostul Twitter), alături de un filmuleț adăugând câteva fotografii elocvente. Jucătorii lui Hazan au putut vedea cum rachetele lansate de Hamas au fost anihilate (distruse) de Domul de Fier, sistemul de apărare al armatei israeliene.

Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45
PRELIMINARII EURO 2024
Cine transmite la TV Kosovo - Israel » Meciul se dispută azi, de la ora 21:45

În Kosovo, măsurile luate pentru securitatea delegației Israelului sunt fără precedent. Hotelul din Pristina unde se vor caza oaspeții, pe care Kosovo îi va înfrunta duminică, va fi în permanență foarte bine păzit, mai bine decât dacă ar veni președintele SUA. Un etaj întreg a fost rezervat naționalei Israelului, astfel că niciun străin nu poate intra și nici urca folosind liftul, care este supravegheat zi și noapte.

Lotul complet va fi stabilit sâmbătă seară

Israel va juca 4 meciuri în 9 zile. Antrenorul Hazan a hotărât să aibă un lot de 31 de fotbaliști, dintre care opt atacanți. Trebuie să facă rotație pentru că nu pot juca aceiași jucători. Lotul complet va fi definitivat sâmbătă seara, cu o zi înaintea meciului cu Kosovo. Partida trebuia să aibă loc pe 15 octombrie, dar a fost amânată din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas.

Kosovarii nu contează pe Rrahmani și Zhegrova, dar îl au pe Muriqi!

Abia în această seară, federația din Kosovo a comunicat lotul oficial pentru meciurile cu Israel, Elveția și Belarus, din grupa I a preliminariilor Euro 2024. Selecționerul Primoz Gliha a decis să nu mai apeleze la starurile Amir Rrahmani (Napoli) și Edon Zhegrova (Lille), dar va beneficia de serviciile lui Vedat Muriqi (Mallorca).

Răzvan Burleanu, despre meciul cu Israel de la Budapesta: „Este un joc decisiv pentru noi!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică și-a aflat pedeapsa după ce a fost eliminat în meciul cu Rizespor

De necrezut: s-a accidentat a TREIA oară înainte să debuteze la Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează