INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Corespondenţă din Israel Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului

Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului. Foto: Cristi Preda (GSP)
Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 13:21 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 19:02

Israelienii au anunțat că au primit avizul pozitiv al guvernului de la Nicosia pentru a juca meciurile cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) în Cipru, foarte probabil în capitală.

  • Israel face parte din grupa I a preliminariilor EURO 2024, alături de România, Elveția, Kosovo, Belarus și Andorra
  • România este liderul la zi al grupei, cu 16 puncte câștigate în 8 partide disputate

Din momentul în care UEFA a amânat cele două meciuri din octombrie, anunțând că blochează pe termen nedefinit toate duelurile în Israel din cauza războiului, federația de la Tel Aviv (IFA) a căutat o soluție pentru a găsi o țară și un oraș-gazdă, în preliminariile Euro 2024.

FCSB s-a prăbușit fără numele Steaua » 7 ani de coșmar
FCSB
FCSB s-a prăbușit fără numele Steaua » 7 ani de coșmar

România nu joacă împotriva Israelului la Budapesta. Foarte probabil, în Cipru

Au fost mai multe variante. Prima a fost Cipru. Apoi, Grecia, Germania, Polonia și, la un moment dat, Ungaria. În cele din urmă, IFA a decis ca naționala albastră să joace partidele de acasă cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) în Cipru.

Potrivit site-ului local One, guvernul de la Nicosia a permis selecționatei israeliene să dispute acolo cele două întâlniri, foarte probabil chiar în capitală. Mai e nevoie de avizul pozitiv al forului cipriot, dar e sigur că va fi dat.

Totul pentru națională în Israel. Campionatul intern se reia după cele 4 meciuri ale selecționatei lui Alon Hazan

Israelul a dedicat perioada următoare selecționatei lui Alon Hazan. De aceea, liga a anunțat reluarea campionatului intern pentru 25 noiembrie, după cele patru meciuri ale reprezentativei. 

În același timp, le-a impus cluburilor să reia antrenamentele, pentru ca jucătorii care ar putea fi pe lista lui Hazan să fie pregătiți. Mai multe echipe se antrenează deja. Condiția a fost ca terenurile să fie aproape de bunkere, pentru ca jucătorii să se adăpostească rapid în cazul unui atac. 

Forul israelian a insistat și ca toți „stranierii" să fie lăsați să vină la reunire și pentru primele două partide, cu Kosovo și Elveția, chiar dacă 12 și 15 noiembrie nu sunt date în calendarul internațional. FIFA a confirmat că se va face o excepție în acele date. Cluburile vor fi obligate să elibereze jucătorii.

Presa din Israel anunță: program infernal! Ce decizie ar pregăti UEFA și cum ar influența duelul cu România + unde s-ar putea juca meciul
ISRAEL
Presa din Israel anunță: program infernal! Ce decizie ar pregăti UEFA și cum ar influența duelul cu România + unde s-ar putea juca meciul

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024

  • Kosovo - Israel (12 noiembrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România (18 noiembrie)
  • Andorra - Israel (21 noiembrie)

Clasamentul la zi din grupa I a preliminariilor EURO 2024

VIDEO. Emil Săndoi, cuvinte de laudă la adresa echipei naționale

Citește și:

Ștefan Iovan, reacție după verdictul Curții de Apel privind palmaresul Stelei: „E o decizie normală! Trebuie să audă și UEFA ce se întâmplă la noi”

Olandezii l-au criticat pe Radu Petrescu după al treilea meci în Liga Campionilor: „Nu a fost deloc protejat de arbitru. Era plin de urmele loviturilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  26 Octombrie 2023, 11:53
Postat de vivi.napoca1_ pe 25 Octombrie 2023, 16:36

4 meciuri în 10 zile !!!??? Dacă noi ar trebuii sa jucam restante în acest program infernal ,Am văzut echipele românești din cupe ,Nici acum nu s-au revenit !? Nu putem sa ne bucuram de " raul altora " și sa profitam oarecum și sa ne calificam ! Se vorbește mult ,mult prea mult de acest aspect și se ignora aspectul și meritul sportiv acela decis pe teren ,desigur cu șanse egale ! Decât o calificare în asemenea condiții, eu unul nu o sa am nici o satisfacție și precis vom avea mai mulți " dușmani " decât admiratori ! Mergi la nunta cu papion la gat si șlapi, în picioare !

Ok, atunci ratam calificarea ca au ei program incarcat? Dpdv politic, parerea mea, existau premise sa fie exclusi. E un razboi pe teritoriul lor, desi e intre 2 "natiuni" distincte, arata mai mult ca un razboi civil, totul se desfasoara in Israel. Practic ce poti face mai mult? Sa-i lasam la Euro, sa nu profitam de statut? Oricum s-ar putea sa nu ne calificam din neputinta, nu cred ca e cazul sa facem cadouri. Dpdv sportiv, mare performanta nu e si nu era nici daca nu incepea razboiul. Din momentul in care am vazut grupa, am stiut ca nu e o mare performanta calificarea. Insa eu zic sa profitam, nu stii niciodata ce poate porni de la o calificare de moral, ce va fi la Euro, ce va fi dupa. Sa ne uitam putin la Ungaria. Ea a revenit la un turneu final in 2016, dupa o grupa asemanatoare (din care bineinteles ca am facut parte). N-au aratat a nu stiu ce echipa in calificari, sa fim sinceri, grupa usoara, au prins greu de tot. Dar au prins. Unde au ajuns acum? Le-a priit enorm acea calificare, poate conjuncturala, cu Grecia iesita complet din forma si adversare ca Romania, Irlanda de Nord si Finlanda, dar de acolo a inceput sa arate ceva. Au jucat mult peste asteptari la Euro, iar ulterior prind, se pare, lejer campionatele europene. Nu o fi singurul aspect, dar cu siguranta a contat. Pana la urma pe teren se va decide totul. Cred ca ne calificam legitim, daca o facem. Doar sa o facem.

MaxiP
MaxiP  •  26 Octombrie 2023, 11:47
Postat de Compin81 pe 25 Octombrie 2023, 17:43

Poate îmi confirmați și voi...Kosovo mai are șanse teoretice sa prindă locul 2? Dacă își câștiga toate cele 3 meciuri, Israel facem maxim 4 puncte ( victorie cu Elveția și egal cu Andorra) și Elveția pierde toate cele 3 meciuri. E de domeniul fantasticului, dar acest calcul face ca cei din Kosovo sa aibă miza la jocul cu Israel de acasa, primul din seria de 4 a acestora...

Da, matematic Kosovo mai are sanse. Bineinteles, sunt pur teoretice. Elvetia, Israel si Romania joaca intre ele meciuri directe, deci unele vor lua puncte. Kosovo nu ne poate intrece pe noi, pot face maxim 16 puncte, ca noi, avem rezultatele directe. Elvetia are 15 puncte, ar fi nevoie sa scoata doar 1 punct, maxim in 3 meciuri. Asta ar insemna ca Israel sa incurce Elvetia. Iar Israel mai are meci cu Andorra. Dar daca pierd cu Kosovo si cu noi, da, teoretic Kosovo poate ajunge la 16 puncte, peste Israel, egalitate de puncte cu Elvetia. Practic i-ar ajuta doar un egal intre Elvetia si Israel, sau s-ar baza sa nu bata Israel pe Andorra. Au nevoie de la noi sa ii batem pe toti, ei evident, sa castige tot. Sa fim sinceri, nu cred ca, Kosovo isi mai face calcule. Nu au miza calificarii, asta e clar. Pana la urma daca o aveau, in primul rand nu jucau la egal la Bucuresti, chiar cu om in minus. Sunt in alta situatie, pentru ei sunt importante rezultatele cat mai bune, s-au incurcat mult, poate la inceput sa gandeau putin la calificare, acum in mod cert nu asta le e obiectivul. Dar miza vor avea cu siguranta in toate meciurile. Nu joaca pentru calificare, dar fiind o nationala mica, noua, orice rezultat pozitiv inseamna ceva pentru ei. Nu prea exista meciuri fara miza la unele echipe. Sa ne amintim meciul nostru cu Islanda din ultima campanie. Au tras de egalul ala... desi erau eliminati iar noi aveam nevoie de victorie. Si au vrut si in Macedonia, dar nu au putut.

mishu_74
mishu_74  •  26 Octombrie 2023, 00:11

avem totusi un noroc mic si anume ca joaca inaintea noastra cu Kosovo si cu Elvetia. poate s-or mai obosi sau se mai accidenteaza unii dintre jucatori. ca altfel chiar nu vad bine nationala noastra.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează