INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CÎT COSTĂ O ECHIPĂ CÎŞTIGĂTOARE

45 milioane euro, brazilienii si Cupa

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2009 00:00

Şahtiorul s-a clădit în timp şi cu investiţii mari. 7 dintre titularii finalei de la Istanbul au fost aduşi la Doneţk de Mircea Lucescu, aproape toată suma cheltuindu-se pentru cei 5 brazilieni!

Şahtiorul s-a clădit în timp şi cu investiţii mari. 7 dintre titularii finalei de la Istanbul au fost aduşi la Doneţk de Mircea Lucescu, aproape toată suma cheltuindu-se pentru cei 5 brazilieni!

După ŢSKA Moscova şi Zenit St. Petersburg, a venit rîndul altei echipe din Est să cîştige Cupa UEFA. Triumful lui Şahtior nu e deloc întîmplător, reţeta folosită de ruşi avînd rezultate şi în Ucraina.
Il Luce a cucerit Europa  (video)

În 5 ani, Mircea Lucescu a reuşit ceea nici nu s-a visat la Doneţk cu Nevio Scala ori Bernd Schuster. A clădit cu răbdare şi destule încercări, dar şi cu banii (mulţi) cheltuiţi de Rinat Ahmetov, trupa care a escaldat, pas cu pas, piscurile Europei, atingînd prima ţintă la Istanbul.
Meritul lui Lucescu  (video)

Lucescu l-a convins pe miliardarul lui Şahtior să investească masiv pentru performanţă. Aşa a crescut de patru ori bugetul clubului, pînă la 70 de milioane în acest sezon. Tot aşa s-a ajuns ca, în stagiunea trecută, achiziţiile să ajungă pînă la 59 de milioane, vîrful erei Lucescu.

Antrenorul român a schimbat radical pe parcurs echipa. Dintre titularii de la Istanbul, doar pe patru i-a găsit la Doneţk. Raţ, Srna, Cigrinski şi Lewandowski, ce au costat împreună numai 2,2 milioane! A pariat pe brazilienii descoperiţi de scouterii "minerilor", împrospătîndu-i cînd le-a sesizat pierderea motivaţiei, pînă a descoperit combinaţia optimă.
Cupa lui Il Luce  (video)

"Am reuşit să-i disciplinez tactic, pentru că talent aveau cu carul. Am dovedit că cine vine după mine devine mare şi în Est". De la mijloc în sus, 40 de milioane a costat quinta Ilsinho-Fernandinho-Willian-Jadson- Luiz Adriano, cu care Il Luce a licitat corect şi i-a luat marele pot lui Werder. Ce mai contează că titlul în Ucraina s-a dus acum la Dinamo Kiev, rivala pe care Şahtior a scos-o în semifinale?

500 de milioane de euro a investit în total patronul Rinat Ahmetov în transferuri, salarii şi infrastructură în cei 13 ani de cînd a preluat-o pe Şahtior

131,4 milioane de euro a plătit Şahtior pe transferurile a 37 de jucători de la venirea lui Mircea Lucescu în 2004. Din vînzări, s-au recuperat 69,6 milioane

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
tzon
tzon  •  23 Mai 2009, 14:46

Bv Lucescu!

 •  23 Mai 2009, 13:52

Esti ciudat mm, te pomenesti ca tu iubesti tara asta mai mult ca Lucescu! Nu fii ridicol. E mai greu sa reconstruiesti la 64 de ani decit la 44, dar atunci federatia nu-l vedea, nu?

 •  23 Mai 2009, 13:50

Nu avea cum sa accepte acum nationala, nu din lipsa de patriotism, e simplu, NU PUTEA SA-I INCHIDA USA NATIONALEI AZI FIULUI SAU RAZVAN. e SIMPLU DE TOT. Ma rog, oare de ce vreme de 2o de ani federatia nu la numit pe el selectioner, preferind pe altii fara performante. Daca acestia au reusit cu acea generatie ceva, ma intreb ce ar fi reusit Lucescu? Acum cind s-a scufundat corabia, e cel putin ciudata optiunea federatiei din moment ce fiul sau urma in eventualitatea refuzului.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează