INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - OLIMPIA BĂLŢI 5-1

Adrian Cristea explică jocul bun cu Olimpia: "Nea Ando mi-a dat încredere, nu ca alţii!" ;)

Articol de - Publicat sambata, 24 iulie 2010 00:00

Adrian Cristea spune că Andone este cel care l-a revitalizat: "Ştie să vorbească şi să se comporte cu jucătorii, e antrenor de echipă mare!".

În returul cu Olimpia Bălţi (5-1), Adrian Cristea a fost omul responsabil cu driblingurile fine şi cu fazele-spectacol. Mijlocaşul de 26 de ani a oferit două assist-uri pentru Andrei Cristea şi Cătălin Munteanu, a marcat din lovitură liberă şi a mai avut două ratări: foarfecă laterală şi "cap" din interiorul careului. Din mijlocaşul înjurat nonstop în Ştefan cel Mare, "Prinţul" a devenit unul dintre cei mai aplaudaţi dinamovişti.

- Adrian, evoluţia ta cu Olimpia Bălţi ţi-a atras din nou simpatia publicului. De cînd n-ai mai fost aplaudat în Ştefan cel Mare?
- Păi, am fost şi înjurat, şi aplaudat. Poate nu aţi auzit voi, dar au fost şi joi seara momente cînd am fost huiduit şi jignit.

- Dar cînd ai fost schimbat cu Liviu Ganea, nu te-au aplaudat?
- L-au aplaudat pe Liviu, care intrase, pentru că e un atacant tînăr valoros, de perspectivă, produs al clubului Dinamo.

- După ce ai marcat, ai bătut din palme...
- Da, mă aplaudam singur pentru că dădusem gol după un şut din lovitură liberă pe care l-am exersat de multe ori la antrenamente. Dar şi pe colegii mei, care au jucat foarte bine. Iar specatorii o aplaudau pe Dinamo, care conducea cu 2-0.

- Apropo de execuţie, care e secretul?
- Nu-i nici un secret. Lovesc bine mingea, am o biomecanică bună!

- Dar nu crezi că fanii te vor iubi dacă vei avea mereu evoluţii bune?
- Eu caut să am constanţă în joc, asta e cel mai important pentru un fotbalist. Credeţi că eu nu vreau ca meci de meci să îmi iasă tot şi să cîştige Dinamo? Probabil că vor mai fi meciuri cînd o să fiu înjurat, dar pentru mine contează doar să-i fie bine echipei şi să ieşim campioni, iar eu să contribui la realizarea obiectivelor.

"Îmi place că joc avansat, mai aproape de poartă"
- Eşti mai motivat cu Ioan Andone ca antrenor?
- Cu nea Ando e cu totul altceva faţă de ce a fost înainte! În toate sensurile. El a lucrat cu mulţi jucători din echipă şi înainte, ne cunoaşte şi contează foarte mult felul în care ne vorbeşte şi în care se comportă.

- Ce a adus Andone în plus?
- Mie mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. Există antrenori de echipe mari şi antrenori de echipe mici. Nea Ando este un antrenor de echipă mare!

- Te avantajează şi noul sistem de joc?
- De exemplu, la acest meci cu Olimpia am avut mai multă libertate, am venit des în careul advers. Am fost, practic, al doilea vîrf şi normal că îmi convine mai mult pentru că eu sînt un fotbalist ofensiv.

- A spus că te-a convins să rămîi la Dinamo. Ţi-ai luat gîndul de la un transfer?
- Pot spune doar că niciodată nu se ştie ce se poate întîmpla!

3 goluri şi două pase decisive a reuşit Adrian Cristea în sezonul trecut, în cele 28 de meciuri disputate în Liga I

"Cristea trebuie să joace mereu bine ca să fie aplaudat. Fanii vor să-l vadă şi că munceşte, că bagă o alunecare, că pasează bine"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Sînt sigur că dacă Adrian Cristea va continua să fie băiat serios, va prinde iar echipa naţională pentru că are talent cu carul"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
fotbalistu
fotbalistu  •  24 Iulie 2010, 15:13

n-am crezut vreodata ca o sa spun asa ceva, dar fara torje suntem morti.printu daca joaca unde trebuie ,e cel mai bun.sper ca ando a inteles ca locul lui nu-i in banda.cat l-au chinuit ceilalti asa zisi antrenori. forta dinamo

mihaipauna
mihaipauna  •  24 Iulie 2010, 14:56

"Printu'" nu are principii inguste, In vestiar la Dinamo creeaza tumult, Dribleaza superb, da' n-alearga mult Si-i place sa umble su' fuste!

corneliu90
corneliu90  •  24 Iulie 2010, 13:27

Macar sa joace asa si cu Hajduk,Bafta "Printule"(ce porecla de cocalar,sincer)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează