INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN GRUPELE EUROPA LEAGUE

Adversar Steaua » Echipă mică, stadion modest! Rio Ave a debutat în urmă cu o lună în cupele europene

Articol de - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 20:58

Cu nici un trofeu în palmares, gruparea portugheză a primit aprobare de la UEFA să joace în Europa League pe stadionul ei, unul care aduce cu cel din Mogoşoaia, aflat însă la doar 20 de kilometri de Oceanul Atlantic


Rio Ave a fost ultima echipă calificată în grupele Europa League. A cîştigat dramatic returul cu Elfsborg, 1-0, gol marcat în minutul 90Ă3, şi a bifat prima prezenţă în grupele continentale la chiar prima participare din istoria clubului. Rio Ave nu spune nimic nu doar fotbalului european, dar nici în Portugalia.
Cel mai exotic lucru e chiar stadionul. Aflată în oraşul Vila do Conde, în nord-vestul Portugaliei, arena e una de cel mult Divizia B în România. Are 12.000 de locuri şi aduce cu stadionul de la Mogoşoaia. Valeriu Argăseală a declarat ieri, după tragerea la sorţi, la Dolce, că "am discutat cu preşedintele lor şi mi-a zis că UEFA le-a dat acceptul să joace acolo". Arena e situată la 20 de kilometri distanţă de Oceanul Atlantic.

Trei trofee pierdute în două luni
Cea mai bună clasare în campionat a fost în 1981-1982, locul 5, însă sezonul trecut echipa ar fi putut să-şi treacă în palmares nu mai puţin de 3 trofee. Chiar dacă prestaţia din campionat a fost foarte slabă, doar locul 11, Rio Ave a disputat finala şi în Cupa Portugaliei, dar şi în Cupa Ligii, 0-1 şi 0-2, ambele pierdute în faţa celor de la Benfica. În vară, a disputat şi Supercupa, tot cu Benfica, dar din nou a pierdut, de această dată la penalty-uri.

Lucruri inedite despre Rio Ave
- clubul a împlinit în acest an 75 de ani de la înfiinţare
- culorile sînt alb-verde
- n-a cîştigat niciodată vreun trofeu
- a fost mulţi ani în liga secundă, ultima promovare fiind la finalul sezonului 2007-2008
- are în lot nu mai puţin de 16 străini: 6 brazilieni, 3 ghanezi, un venezuelean, un egiptean, un bielorus, un olandez, un francez, un spaniol şi un liberian
- vedeta e mijlocaşul Tarantini, un portughez de 30 de ani, aflat la al 7-lea sezon consecutiv la Rio Ave şi care e cotat la două milioane de euro de site-ul transfermarkt.de
- fundaşul dreapta e Lionn, cel care a jucat la CFR Cluj între 2011 şi 2013
- de la Rio Ave a venit la Petrolul Jean Sony Alcenat

Cum s-a calificat
Turul 3
IFK Goteborg - Rio Ave 0-1 şi 0-0
Play-off
Elfsborg - Rio Ave 2-1 şi 0-1

Echipa-tip: Cassio - Lionn, Marcelo, Gouano, Tiago Pinto - Tarantini, Filipe - Ukra, Renan, Diego Lopes - Ahmed Hassan. Antrenor Pedro Martins

25,9 milioane euro e valoarea lotului lui Rio Ave, conform site-ului transfermarkt.de

6 puncte are Rio Ave după primele două etape din noul campionat: 2-0 cu Setubal şi 5-1 la Estoril

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
sexilian
sexilian  •  30 August 2014, 17:59
Postat de vladutz13 pe 30 August 2014, 10:20

Asta este echipa riscanta, despre care nu se stie mare lucru si care clar poate juca foarte bine (a batut pe Estoril in deplasare cu 5-1). Daca ii depasim pe astia ne calificam.... cam asta este ecuatia grupei.

esti ruda cu mitica?

sexilian
sexilian  •  30 August 2014, 17:56

parca vezi ca satenii astia vor strvi ramasita mizeriei

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 17:34
Postat de ortega pe 30 August 2014, 13:24

Ce-i așa dezastruos ? Păi casa oylor , Ghencia-ghena arată mult mai rău ...

eee.. doar ca e de 2 ori mai mare..))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează