INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN GRUPELE EUROPA LEAGUE

Adversar Steaua » Se joacă în Ucraina! Incertitudinea din ţara vecină afectează şi confruntarea cu Dinamo Kiev

Articol de - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 20:59

Partida de pe 2 octombrie se va juca la Kiev. Dacă situaţia se agravează, se mută la Lvov, în vest. În cel mai rău caz, meciul se mută în Cipru, însă şansele sînt infime


Peste o lună şi trei zile, Steaua va fi la doar 700 de kilometri de conflictul din Donbas. Trupa lui Gâlcă merge la Kiev pentru partida cu Dinamo. Deocamdată, partida e programată pentru a se juca pe Olimpiski (70.000 locuri), arena ce a găzduit finala Euro 2012.

Între iniţierea unei campanii de ajutorare a răniţilor din zona de luptă şi o nouă etapă din campionatul ucrainean, redactorul-şef al publicaţiei football.ua, Kiril Krijanovski, explică situaţia lui Dinamo:

- În acest moment, ştim sigur că jucăm la Kiev. Dacă legea marţială va fi adoptată, e valabilă doar în oblasturile (regiunile) afectate de conflict, Doneţk şi Lugansk
- Dacă situaţia degenerează, Dinamo se deplasează în vest, la Lvov, unde joacă deja Şahtiorul
- În cel mai rău caz (şanse mici de tot) se va juca în Cipru, unde Dinamo a mai evoluat în primăvară. Atunci însă, fenomenul Euromaidan îşi avea epicentrul chiar în Capitală!

Lot bun, dar neomogen
Cu toate grijile venite dinspre răsărit, Dinamo şi-a păstrat un lot complex. Îşi permite să îi ţină pe banca de rezerve, de exemplu, pe croaţii Vida şi Kranjcar, primul în lot la CM 2014. N-a transferat mult în această vară, o mutare interesantă fiind vîrful polonez Teodorczyk, însă n-a pierdut nici fotbalişti determinanţi. O problemă ar fi omogenitatea. Deoarece starurile din străinătate joacă mai mult în cupele europene, în timp ce, în campionat, rotaţia e la putere. Şi jucătorii-localnici!


Patronul a proiectat complexul
Igor Surkis este bossul lui Dinamo Kiev din 2002, după 4 ani în care a fost vicepreşedinte. Interesant este că fratele preşedintelui Federaţiei ucrainene, Grigori, a proiectat complexul de antrenament al echipei sale! Averea familiei Surkis este cotată la 350 de milioane de euro.

Îl vor pe Noboa
Dinamo pregăteşte un ultim transfer înainte de startul grupelor Europa League. Avînd un singur mijlocaş defensiv de meserie, portughezul Veloso, Rebrov încearcă înregimentarea ecuadorianului Christian Noboa, 29 ani. Cotat la 9 milioane de euro de transfermarkt.de! Jucătorul a fost antrenat la Dinamo Moscova de Dan Petrescu.

60 de milioane de euro este bugetul ucrainenilor, în scădere cu 10% faţă de sezonul precedent

Trei lucruri inedite despre Dinamo Kiev
- a cheltuit 120 de milioane de euro în ultimii patru ani pe achiziţii
- ultraşii, în mare parte de extremă dreaptă, sînt înfrăţiţi cu cei de la Karpati Lvov şi Dnepr. Rivalităţi, cu Cernomoreţ, Şahtior şi Spartak Moscova (din timpul URSS)
- 2 jucători ai lui Dinamo Kiev au cîştigat Balonul de Aur (Blohin 1975, Belanov 1986), doi au în palmares Euro 1960 (Voinov şi Kovaliov)

Cum ar putea arăta Dinamo Kiev
Şovkovski (cpt.) - Gusev, Haceridi, Dragovici, Makarenko - Veloso, Garmaş - Iarmolenko, Belhanda, Lens - Mbokani. Antrenor: Serghei Rebrov

CV Dinamo Kiev
Anul înfiinţării: 1927
Stadion: Olimpiski (70.000 locuri)
Valoarea lotului: 117,5 mil. €
Performanţe: Cupa Cupelor (1975, 1986), Supercupa Europei (1975), 13 titluri URSS (record), 9 Cupe URSS, 3 Supercupe URSS, 13 titluri în Ucraina (record), 10 Cupe ale Ucrainei (record), 5 Supercupe ale Ucrainei
Vedeta: Andrei Iarmolenko, 24 ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
exes
exes  •  30 August 2014, 18:50
Postat de unico_biancorossi pe 30 August 2014, 17:28

kiev este o echipa puternica de tot. o va bate pe steaua, dar steaua poate sa bata pe danezi si/sau portughezi. se va bate cu ave rio si aalborg pentru locurile 2-4.

La prima vedere asa pare.Pe mine nu m-ar mira ca Steaua sa bata la Kiev apoi sa ia bataie acasa de la danezi.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 17:28

kiev este o echipa puternica de tot. o va bate pe steaua, dar steaua poate sa bata pe danezi si/sau portughezi. se va bate cu ave rio si aalborg pentru locurile 2-4.

cracker
cracker  •  30 August 2014, 13:26
Postat de timarhac pe 30 August 2014, 10:23

De ce sa cada ma ametitule? Nu stiu ce bolnav ar putea dori asa ceva. Da-l naibii de treaba. Glumele, ironiile, tachinarile sunt una, asta-i alta. Si mai incet cu rusinea fotbalului romanesc, dupa cele 23 de meciuri fara victorie... Moti e doar ciresa de pe tort :))))

Stai sa vezi la Nationala dupa ce-o sa gafeze in stilu-i caracteristic,cum o sa-l injurati toti care-l pupati acu la kco0r, a facut cu Steaua meciul vietii lui, bravo lui, sa fie sanatos si sa dea acelasi devotament si la Nationala Romaniei, altfel e cam degeaba, daca dupa acest meci, revine la mediocritate iar la nationala o sa fie trecator si o sa bifeze 2-3 selectii.Cat despre 23 de meciuri fara victorie, asta nu inseamna 23 de infrangeri, daca o sa cauti mai atent ai sa gasesti echipe care au multe infrangeri pe linie si care constituie un record negativ, dar de, nu se numesc Steaua, nu prezinta interes. Invidiosii de serviciu sunt prezenti doar la articole cu Steaua.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează