INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SEVILLA - ROMA 1-1, 5-4 LA PENALTY-URI

video Ambuscadă împotriva arbitrului finalei Europa League la aeroport » Jignit, bombardat cu obiecte, împins

Anthony Taylor, jignit, bombardat cu obiecte și împins de suporterii lui AS Roma. Foto: Captură Twitter
Anthony Taylor, jignit, bombardat cu obiecte și împins de suporterii lui AS Roma. Foto: Captură Twitter

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 10:37 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 10:37

Arbitrul finalei Europa League, Sevilla - Roma 1-1, 5-4 la penalty-uri, englezul Anthony Taylor a fost ținta huliganilor italieni, joi, pe aeroportul din Budapesta. Poliția a intervenit pentru a le asigura securitatea englezului și familiei sale.

Arbitrul finalei Europa League, Anthony Taylor, a trăit momente de groază până să ajungă acasă. Imediat după fluierului final al confruntării Sevilla - Roma (1-1, 5-4 la penalty-uri), oficialul englez a avut de-a face cu antrenorul învinșilor, Jose Mourinho, în parcarea „Puskas Arena”. 

Apoi, în cursul zilei de joi, el și familia lui au fost luați în primire de peste o sută de suporteri italieni, în incinta aeroportului din Budapesta!

Șoc la UEFA! Marciniak riscă să fie exclus de la finala Ligii: Istvan Kovacs ar putea arbitra Manchester City - Inter!
FINALA LIGII CAMPIONILOR
Șoc la UEFA! Marciniak riscă să fie exclus de la finala Ligii: Istvan Kovacs ar putea arbitra Manchester City - Inter!

Anthony Taylor, jignit, bombardat cu obiecte și împins de suporterii lui AS Roma

Grupurile de fani i-au jignit și i-au împins, unul chiar a încercat să-i ia ghiozdanul din spate, astfel că polițiștii au trebuit să intervină pentru a-i proteja. 

Forțele de securitate ale aeroportului au creat o barieră umană, separându-i astfel pe Taylor și pe ai săi de agresori, înainte de a-i pune la adăpost într-unul din birourile aerogării. 

Au făcut-o la timp, întrucât huliganii începuseră să arunce în direcția lor cu lichide și diverse obiecte, printre care și scaun, prins de un polițist chiar în momentul în care Taylor dispărea în spatele unei uși.

Ambuscadă împotriva arbitrului Anthony Taylor la aeroport din Budapesta

Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), organismul responsabil cu arbitrajul din Marea Britanie, a luat imediat atitudine: „PGMOL este la curent cu videoclipurile postate pe rețelele de socializare, care arată cum Anthony Taylor și familia lui sunt hărțuiți și abuzați pe aeroportul din Budapesta. Suntem îngroziți de abuzurile nejustificate și detestabile îndreptate asupra lui Anthony și a familiei sale, în timp ce acesta încearcă să se întoarcă acasă de la finala UEFA Europa League. Vom continua să oferim sprijinul nostru deplin lui Anthony și familiei sale”.

Jose Mourinho l-a jignit primul pe Anthony Taylor: „Ești o rușine nenorocită”

Startul agresiunilor îndreptate împotriva lui Taylor îl dăduse Jose Mourinho. În cursul finalei, portughezul a contestat vehement mai multe decizii controversate ale „centralului” englez, în special aceea luată în minutul 80, când nu le-a acordat italienilor un penalty, pentru un presupus henț la Fernando. 

Apoi, în parcarea subterană a stadionului, lusitanul nu și-a putut controla nervii și l-a jignit în mod repetat pe arbitrul britanic: „Ce rușine! Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă”. L-a înjurat în italiană, engleză și portugheză.

Jose Mourinho riscă o suspendare drastică

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a încercat să-l liniștească pe tehnician, dar Mou i-a strigat în față: "Și tu ești parte din înțelegerea lor. Spuneai că ăsta e capabil...”. 

S-a îndepărtat cu nervii întinși la maximum: „Nici nu se vede rușinea pe fețele lor”. Taylor va trece în raport, cu siguranță, și incidentul din parcare. Iar Mourinho riscă o suspendare drastică, de cinci-șase partide, susțin jurnaliștii britanici. Ar putea fi exclus pentru întreaga fază a grupelor.

VIDEO. Imaginile serii după finala Europa League, Sevilla - AS Roma: „Te rog, transferă-mă”

Citește și:

Ziua decisivă pentru Dan Petrescu și CFR Cluj! Antrenorul a dat deja răspunsul

Farul, Sepsi, FCSB și CFR Cluj vor reprezenta România în Europa

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
valentiniliu27
valentiniliu27  •  02 Iunie 2023, 15:22

Mourinho, suspendat. Mititeii, acționați în instanță pentru calomnie. Cine nu-și poate stăpâni nervii să plătească.

Cristyan71
Cristyan71  •  02 Iunie 2023, 12:51

Arbitrați corect ca sa nu mai pățiți asa ceva domnilor de la PGMOL....trebuia sa fiți îngroziți de arbitrajul conaționalului vostru,ma lăsați-ne cu comunicatele voastre infecte......

FCUCraiova
FCUCraiova  •  02 Iunie 2023, 11:37

Asa ar trebui sa facem si noi cu koslovaru de kovac istVAR de ne-a furat aseara, ar trebui tras in teapa ça pe vremuri impreuna cu Popa si calin

Vezi toate comentariile (4)
Comentează