INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - AALBORG, 18 SEPTEMBRIE, DE LA ORA 22:05, DIGI, DOLCE, LIVETEXT PE GSP.RO.

ANUNŢ-ŞOC de la UEFA pentru Steaua » Meciul cu Aalborg se va disputa cu porţile închise! 65.000 de euro amendă pentru roş-albaştri

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 13:51

Steliştii au primit astăzi sancţiuni dure din partea Comisiei de Disciplină a UEFA, cea mai importantă fiind disputarea meciului cu Aalborg de la Bucureşti cu porţile închise!

Steaua Bucureşti a fost pedepsită azi de Comisia de Disciplină a UEFA pentru comportamentul suporterilor, dar şi a echipei, în meciul retur cu Ludogoreţ, 5-6 după penalty-uri. Principalele motive au fost scandările rasiste, folosirea materialelor pirotehnice şi comportamentul nesportiv al echipei, care a încasat 5 cartonaşe galbene, informează site-ul UEFA.

Steliştii sunt nevoiţi să joace primul meci, cel cu Aalborg, cu porţile închise, şi trebuie să plătească amenzi de 50.000 de euro pentru comportament rasist, 10.000 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice şi 4.500 de euro pentru cele 5 cartonaşe galbene încasate de fotbaliştii lui Costel Gâlcă la Sofia.

"UEFA are ca prioritate lupta împotriva rasismului, are o politică de toleranţă-zero la adresa rasismului şi discriminării în tribune sau pe teren. Toate formele de rasism sînt considerate ofense serioase aduse regulamentelor disciplinare şi sînt pedepsite cu cele mai severe sancţiuni", a explicat forul continental decizia.

Reacţia clubului din Ghencea

 

"Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contînd pentru turul III preliminar al UEFA Champions League, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Naţional Arena, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor.
Este regretabil că, din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor Stelei, toţi iubitorii acestui club sunt privaţi de posibilitatea de a-şi susţine favoriţii într-o partidă contînd pentru grupele unei competiţii de prestigiu, acest aspect afectînd, în mod egal, atît suporterii de bună credinţă, cît şi jucătorii noştri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al susţinătorilor.
Sperăm ca această decizie drastică şi extrem de gravă să reprezinte un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au făcut extrem de mult rău atît clubului, cît şi întregii suflări roş-albastre!
Facem un apel către toţi iubitorii Stelei ca, pe viitor, să aibă un comportament civilizat şi să-şi încurajeze favoriţii în spiritul fair-play şi să spună NU RASISMULUI!", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului din Ghencea.

 

Bulgarii plătesc mai puţin

Ludogoreţ va juca şi ea primul meci, cel cu Real Madrid, cu stadionul parţial închis (doar sectorul A) şi va avea de plătit 6.000 de euro pentru comportament nesportiv, 5.000 de euro pentru organizare defectuoasă şi 5.000 de euro pentru fanul care a intrat în teren.

Steaua - Aalborg se va juca pe 18 septembrie, de la ora 22:05, Digi, Dolce, liveTEXT pe GSP.ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (400)
luker
luker  •  07 Septembrie 2014, 09:30

Am auzit ca e mare suparare in puscarie. Ciobanul deja numara kokoshereii.

fangigi
fangigi  •  05 Septembrie 2014, 23:58

Deci oyle si foo/tute si cu banii luati!:)))))))))

napocarepublic
napocarepublic  •  05 Septembrie 2014, 21:02
Postat de vlad_the_impaler pe 05 Septembrie 2014, 19:15

Tocmai asta e ideea, s-au gasit foar vreo 300 de cuvinte dacice si de ce doar atat, pentru ca restul avau deja o forma latinizata un fel de latina vulgata si nimeni nu le-a dat importanta sau le-a atribuit limbii dacice

"+))latina vulgata" incearca - latrina vulvata

Vezi toate comentariile (400)
Comentează