INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PE PRINCIPIUL PRIMUL ÎNSCRIS PRIMUL SERVIT, SUPORTERII POT LUA DOAR CÎTE 4 BILETE PENTRU FIECARE COMANDĂ

Avem 20.000 de bilete » De luni puteţi cumpăra tichetele pentru finala Europa League

Viitorii fotbaliști au luat autografe pe mingi de la Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Dorinel Munteanu și Bogdan Stelea. FOTO Raed Krishan
Viitorii fotbaliști au luat autografe pe mingi de la Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Dorinel Munteanu și Bogdan Stelea. FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 26 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 23:02

Cele 20.000 de tichete rezervate fanilor rezidenţi în România vor fi disponibile doar pe site-ul biletefotbalonline.ro în perioada 28 noiembrie, ora 12:00 - 18 decembrie, ora 12:00


Flashuri. Amintiri. Goluri de neuitat din ultimele finale Europa League. Fanii dezlănţuiţi la Hamburg 2010 şi Dublin 2011. Imagini perfecte din Bucureşti. Stadionul vechi dărîmîndu-se, cel nou înălţîndu-se în loc în cîteva secunde. E filmul de prezentare al finalei Europa League 2012, care urmează să fie găzduită în premieră de Bucureşti, pe Naţional Arena, în 9 mai, de la ora 21:45. Un mixaj sub titlul "Drumul spre victorie", încheiat cu îndemnul "Find it love".Seară de gală la sala VIP a stadionului Elite de 190 de milioane de euro. Zeci de invitaţi, foşti internaţionali, conducători, arbitri. Vasiel Avram nu e, dar e fiul, Marius.

De luni începe vînzarea pe Internet
Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei, e emoţionat. Îi îndeamnă pe copiii care vor să ajungă vreodată în ultimul act al unei competiţii europene: "Să iubescă fotbalul şi să viseze că vor ajunge acolo!".

Doina Melinte, şefa ANTS, cu vocea gîtuită, mulţumeşte Guvernului pentru noul stadion. Deşi finanţarea dinspre Palatul Victoria a fost mai mult onorifică. Apoi, momentul culminant! Michael Heselschwerdt, directorul de competiţii de la UEFA, anunţă cum se pot achiziţiona biletele. Care conţin, pe lîngă imaginea trofeului, motive populare româneşti. Anunţul îl face, bineînţeles, în engleză.

Fanii din România vor avea prioritate. Primele 20.000 de tichete vor fi puse în vînzare pentru ei doar online, pe site-ul www.biletefotbalonline.ro, între 28 noiembrie şi 18 decembrie. "Achiziţionarea lor online este singura modalitate de cumpărare", avertizează trimisul UEFA. Livrarea lor va începe în luna aprilie 2012. Pentru restul suporterilor, inclusiv românii rezidenţi în lume, biletele vor fi puse în vînzare în perioada 24 februarie-24 martie.

422611-maps.jpg

"În speech-ul meu scrie că vom mobiliza toate resursele. Nu pot să fac asta, dar promit că vom aloca resursele necesare ca finala Europa League 2012 să iasă perfect"
Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului

"E posibil să avem mai mult de 20.000 de bilete pentru români, dacă celelalte nu se vor epuiza. Preturile sînt rezonabile. Mizăm pe publicul român, să dea culoare locală finalei"
Mircea Sandu, preşedintele FRF

Autografe de la Generaţia de aur
Pe gazon, ieri, steagul Europa League era întins la centru. Fostele glorii Hagi, Gică Popescu, Belodedici, Dorinel Munteanu, Stelea au dat autografe la peste 50 de puşti. O premieră pentru foştii internaţionali, care n-au mai călcat gazonul noii arene. Totul s-a încheiat cu poza de grup, marii fotbalişti, oficialii şi copiii. Unii dintre ei poate că începuseră deja să viseze. Gică Popescu a anunţat că "Seara Campionilor" va avea loc într-un nou episod, pe Naţional Arena, în primăvară.

Naşu: "M-am gîndit să renunţ"
Mircea Sandu a admis că "după toate scandalurile astea, mĂam gîndit să renunţ la şefia federaţiei, dar mai vorbim despre asta după finala Europa League din 2012". La rîndul său, Gică Popescu a spus că Ţnu e imposibil să mă gîndesc să intru întrĂo nouă luptă la viitoarele alegeri pentru preşedinîia federaţiei".

"Timp de 48 de ore Bucureştiul va fi centrul fotbalului mondial"
Ionuţ Lupescu, oficial UEFA

"Finala Europa League este un eveniment important. E greu să vedem o echipă românească în finală. Eu merg pe PSV-Tottenham, în ultimul act, că am jucat la ambele"
Gică Popescu, fost internaţional

"România va fi în sărbătoare la această finală. Acum nu e cazul, dar poate în anii următori va ajunge şi o echipă românească acolo. Voi fi lla finală, doar să prind un bilet!"
Gică Hagi, fost internaţional

"Nu cred că voi mai apuca o altă finală de cupă europeană găzduită de România. Evenimentul acesta trebuie să fie şi un punct de plecare pentru fotbalul românesc, care e dominat de scandaluri şi nu-şi mai regăseşte identitatea"
Bogdan Stelea, fost internaţional

"Pentru toţi e o mare onoare să organizăm această finală. Îmi pare rău că n-am adunat puncte cu Oţelul ca să continuăm în Europa League, dar regretele sînt tardive"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
mihaict
mihaict  •  26 Noiembrie 2011, 20:44

Preturile sunt infime, avand in vedere ca vorbim de o finala europeana si unul din cele mai mari evenimente organizate in Romania. Sper sa prind si eu bilet.

virgyl
virgyl  •  26 Noiembrie 2011, 17:03

Sper sa nu mearga nimeni la meci sa inteleaga si UEFA ca nu ne intereseaza finale cu echipe din vest de mina a doua! Estul europei trebuie tratat altfel,poate un pic de respect in plus nu ar strica! Apoi nu doar banii conteaza!NU este normal ca 3 tari sa aiba calificate 3 echipe direct in c.l.! Daca sunt asa valorose sa joace macar 1 tur preliminar!

axl41
axl41  •  26 Noiembrie 2011, 13:47

NIMENI LA MECI !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează