INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - METALIST HARKOV 0-2

Bălgrădean încă mai speră la calificare: ”Măcar din orgoliu să ne jucăm şansa”

Joi seara, Bălgrădean a avut mai intervenţii de efect şi a păstrat suspansul calificării pentru manşa retur
Joi seara, Bălgrădean a avut mai intervenţii de efect şi a păstrat suspansul calificării pentru manşa retur

Articol de - Publicat sambata, 25 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 august 2012 03:06

Cel mai bun om al dinamoviştilor cu Metalist, Cristi Bălgrădean, mai speră într-un miracol. Şi spune că pentru o magie la Harkov e nevoie de concentrare şi în apărare, dar şi în atac.

Cristi Bălgrădean a fost cel mai bun "cîine" în manşa tur cu Metalist Harkov (0-2). Chiar şi aşa, fotbalistul de 24 de ani a trebuit să scoată mingea din poartă de două ori, însă paradele sale, în special cele din poziţii de "unu la unu" cu adversarul, au limitat proporţiile eşecului.

Totuşi, pentru "Pufi" s-ar putea lega şi ceva de viitor. Culmea!, tocmai cu avuţii de la Harkov, întrucît Metalist caută să achiziţioneze un goalkeeper, dorind să mai împrospăteze sîngele, avînd în vedere că-i are în lot pe Gorianov (37 de ani) şi Dislenkovici (31 de ani).

- Cristi, ce mai e de spus după 0-2, acasă, cu Metalist Harkov? Ce şanse mai sînt la calificare?
- Păi, măcar din orgoliu să mergem să ne jucăm şansa în Ucraina. Nu ştiu dacă trebuie să ne gîndim la miracole, nu te poţi baza numai pe ajutorul lui Dumnezeu, dar dacă vom juca fotbal... O să fie greu, dar nu e imposibil.

- Şi ce-ar trebui să faceţi în retur ca să visaţi la miracol?
- Trebuie să punem presiune pe adversar. Să fim concentraţi în apărare, atenţi în atac, să dăm gol. Poate lucrurile s-ar schimba în bine pentru noi, dacă am da un gol rapid la Harkov şi am avea prim-plan-ul în meci. Poate se întoarce roata pentru Dinamo.

- Căldura reprezintă o scuză?
- A fost sufocant joi seara, dar şi adversarul a jucat pe aceeaşi vreme. Trebuie să arătăm ca o echipă pe orice temperatură.

- Urmează Petrolul şi deja se simte o stare psihică proastă în echipă.
- Trebuie să ne revenim, altfel va fi şi mai dramatic pentru noi. Gata, capul sus şi mergem înainte! N-avem timp de doliu. Ploieştenii au echipă redutabilă, trebuie să învingem, ca să prindem din nou elan şi încredere în noi.

"Mi-am făcut treaba, nu a fost ceva deosebit. Eu vreau să nu iau gol de la nici unui adversar, indiferent de nume. Oricum, bine că am evitat un scor mult mai drastic, care nu ne-ar fi făcut cinste" (Cristian Bălgrădean, portar Dinamo)

"Nici Harkov nu e Liberec, nici noi nu mai avem echipa care era în 2009, de puteam să facem un miracol. Păcat că se mai pierde încă un an în cupele europene, rămîne concentrarea pe campionat" (Cristi Borcea, fost acţionar Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

0 goluri în 3 meciuri
Dinamo a bifat deja 3 partide la rînd fără să înscrie măcar o dată! Formaţia lui Bonetti n-a înscris deloc nici cu Barcelona (0-2, amical), nici cu Concordia (0-0, Liga 1), nici cu Metalist (0-2, Europa League). Dar antrenorul italian nu-şi face griji deloc: "Cu Barca n-am urmărit să dăm gol neapărat. Mai grav e că n-am marcat la Chiajna, cu toate că ne-am creat multe ocazii. Iar contra ucrainenilor au fost ceva posibilităţi, dar n-am marcat".

Uitat la alergări
Ionel Dănciulescu, 35 de ani, a fost din nou neutilizat, contra ucrainenilor. În campionat a intrat doar în repriza secundă, mereu, în 4 meciuri, în Supercupă n-a evoluat deloc. Cu toate că oficialii spun că are cele mai bune cifre la antrenamente şi este apreciat drept cel mai bun şi la alergări, Danciu-gol nu a fost băgat în seamă de Bonetti, care, joi seară, l-a uitat în colţul terenului, la pregătiri.

"Lupii" vor să facă legea
Cel puţin 1.000 de suporteri ai Petrolului şi-au anunţat prezenţa mîine seară în Ştefan cel Mare, chiar dacă doar 676 de bilete vor fi distribuite fanilor ploieşteni. "Găzarii" au precizat că vor achiziţiona tichete şi la tribuna a II-a a arenei. Oricum, nu se estimează să vină mai mult de 5.000 de dinamovişti la partidă, cu toate că şefii grupării au transmis că femeile şi copiii sub 14 ani au accesul gratuit la meci.

Koulibaly, motiv de glume
Victor Becali evită să fie rău cu Bonetti: "Sper ca Dinamo să vină cu un rezultat bun de la Harkov, să nu se facă de rîs. Echipa e-n formare, cu tineri care trebuie să se integreze. Mai e nevoie de un an şi jumătate ca formaţia să se închege, trebuie răbdare". Dar se amuză pe seama jucătorilor aduşi de italian la echipă: "Dacă mai continuă Koulibaly în apărare, cred că va fi record de goluri! Primite, că înscrise, de unde?! E un jucător greoi, mi se pare că, purtînd tricoul ăla lung, e luat din NBA. Asta e, joacă unii, iar Dănciulescu n-a putut fi folosit cu Barcelona nici măcar o repriză, pentru tot ceea ce a făcut pentru Dinamo".

"În doi ani se desfiinţează!"
Fostul mare mijlocaş Dănuţ Lupu este drastic cu actuala formaţie din Ştefan cel Mare: "Nu ştiu ce vrea să facă Dinamo, dar, în ritmul ăsta, n-ar fi exclus să se desfiinţeze în maximum doi ani! Echipa a jucat modest cu Metalist, mă aşteptam să nu se califice, dar chiar să nu arate nimic pe teren?!"

Îi paşte falimentul?
Gigi Becali dă din casă: "Mi-a zis vărul meu, Victor, că Dinamo este aproape de faliment, că nu mai sînt bani deloc pe la club, nici să ia un apartament cu chirie pentru ăştia noi, veniţi la echipă. O să vedeţi unde o să ajungă Dinamo fără finu' Cristi Borcea, o să vedeţi în cîteva luni! Dinamo arată bine doar din tribună, cîte un acţionar tînăr, cîte o gagică frumoasă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
suspect
suspect  •  26 August 2012, 14:23

Tipic romanesc, te bat cu terenu` in cap si vii cu declaratii gen" ne jucam sansa, nu mai avem nimic de pierdut, mergem l a victorie"

14mai1948
14mai1948  •  25 August 2012, 12:11

nu e rau optimismul da incredere ,daca la liberek ,mergeam deja descalificati nu se intimpla nimic ,optimismul si daruirea a facut in 2009 ceace nu a mai facut nimeni sa se califice in deplasare dupa un handivao de 3 goluri ,binenteles metaklist e echipa peste liberek dar mingia e rotunda ,jucatorii daca se concebtreaza are valoare cit de cit si cine stie .ducetiva la metalist cu incredere si forta ,jucativa sansa BAFTA FORTA DINAMO si BONETI

giftzwerg
giftzwerg  •  25 August 2012, 10:22
Postat de drunk_driver pe 25 August 2012, 10:20

Are dreptate omul !!! Poolgradean este unul din cei mai slabi portari care au evoluat in Liga I ...este de calibrul lui Tibi Lung :)))) Cainii or sa aiba mult de suferit daca nu-i gasesc inlocuitor !!! Este cel mai dureros sa ai echipa si sa n-ai portar ....noi ar trebui sa stim cel mai bine :)))

Eu cred ca are potențial sa mai crească !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează