INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STUTTGART - STEAUA, AZI, ORA 20:00, PROTV, DOLCESPORT, DIGISPORT, LIVETEXT PE GSP.RO

Baricade ca la Napoli! » Reghecampf pregăteşte o echipă şi o tactică defensive

Gardoș va reveni ca titular după mai bine de o lună de stat pe bancă
Gardoș va reveni ca titular după mai bine de o lună de stat pe bancă

Articol de - Publicat joi, 20 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 septembrie 2012 00:03

Pentru prima oară în acest sezon, Steaua va avea pe teren la începutul jocului şapte fotbalişti cu profil de apărători. Ultima dată cînd a jucat astfel, ea a pierdut dramatic calificarea, din cauza unui gol dat de Cavani în prelungiri.

"Mergem în Germania cu gîndul să nu pierdem". Anunţul lui Reghecampf a anticipat, practic, ceea ce antrenorul plănuieşte pentru meciul cu Stuttgart: o formulă defensivă, concentrată mai ales să-i blocheze pe nemţi şi să fie capabilă să contraatace.

Inclusiv sistemul se schimbă, va fi 4-1-4-1 şi va conţine trei mijlocaşi centrali defensivi. Titularizat surprinzător, Gardoş va evolua în faţa fundaşilor şi va fi încadrat de alţi doi închizători, Bourceanu şi Lucian Filip. Ultima oară cînd Steaua s-a mai apărat astfel într-o partidă importantă a fost la sfîrşitul lui 2010, în decembrie.

Roş-albaştrii conduşi atunci de Lăcătuş au luptat la Napoli pentru calificarea în primăvara europeană. Un egal le era suficient şi "Fiara" a mers în Italia cu trei "gardieni" în linia de mijloc: Ricardo Gomes, Gardoş şi Anghelov. Lucrurile au mers destul de bine, napoletanii fiind blocaţi perfect timp de 90 de minute, numai că Edinson Cavani a înscris în prelungiri şi românii au fost eliminaţi din Europa.

Reghe pregăteşte modificări şi în ofensivă, nu numai în apărare. Vor exista trei jucători de atac în formula de start şi toţi trei vor fi de viteză, foarte buni pe contre: Adi Popa, intrat în locul lui Tănase, va fi pe dreapta, pe partea opusă va fi folosit Chipciu, iar în atac favorit să obţină un tricou de titular e Nikolici.

Antrenorul va alege azi între muntenegrean şi Rusescu, ceea ce înseamnă că golgeterul Adi Rocha va rămîne pe bancă, odihnit pentru derby-ul cu Rapid, de lunea viitoare, şi oricum inutil într-un joc în care accentul va cădea pe viteză, cum şi-l imaginează Reghe pe acesta cu Stuttgart.

7 meciuri are Nikolici în acest sezon din Liga 1, în care n-a reuşit să marcheze nici un gol. El a înscris o dată în Europa League, la 3-0 cu Trnava

5 săptămîni au trecut de la ultima partidă pe care Gardoş (24 de ani) a jucat-o ca titular în campionat, Gaz Metan-Steaua (1-1)

3 prezenţe ca titular a bifat Filip (22 de ani) în acest sezon, două în campionat şi una în Europa League, returul cu Ekranas (3-0)

"Reghe a gîndit ceva chiar mai genial decît mine! M-a sunat şi mi-a spus cum are de gînd să joace. Dacă-i iese, înseamnă că e mare de tot!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Observ un curent ciudat în presă, se tot zice că Stuttgart e slabă, că n-ar mai fi ce a fost, ceea ce e fals!" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Steaua poate să profite de defensiva slabă a lui Stuttgart. Reghecampf îi cunoaşte bine pe nemţi şi poate găsi soluţii" (Ciprian Marica, atacant Schalke)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Tănase s-a antrenat separat
Steaua l-a luat şi pe Cristi Tănase în Germania, dar nu-l va folosi în seara asta. Mijlocaşul a suferit o contractură musculară la Iaşi şi e protejat ca să nu se agraveze problemele. "Dodel" a ieşit pe terenul stadionului Mercedes Benz alături de colegii lui, dar a făcut numai alergări alături de preparatorul fizic Horea Codorean, fără să fie implicat în vreun exerciţiu care l-ar fi solicitat mai tare.

Labbadia a "ochit" pericolele
Antrenorul lui Stuttgart, Bruno Labbadia, a comentat despre Steaua: "Îl cunosc pe Szukala, care a jucat la Munchen 1860, şi îi consider periculoşi pe Chipciu şi pe Tănase, doi fotbalişti care arată o foarte mare siguranţă şi încredere în joc. Adi Popa şi Adi Rocha sînt de asemenea jucători buni, iar brazilianul cunoaşte fotbalul german de cînd a fost la Cottbus".

"Becali e antrenorul!"
Reghecampf speră să impresioneze la conducerea Stelei şi să ajungă în Bundesliga, dar presa din Germania crede că nici în Ghencea nu conduce el: "Becali joacă roluri de preşedinte, manager şi antrenor, chiar dacă pe hîrtie alte persoane ocupă acele poziţii". Stuttgarter Zeitung notează şi un record pe care îl consideră şocant: Gigi a schimbat opt antrenori din iunie 2009 pînă în prezent.

 

522502-caseta-stuttgart-steaua.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (130)
jiji_ssheepyard
jiji_ssheepyard  •  20 Septembrie 2012, 18:28
Postat de nebunica11 pe 20 Septembrie 2012, 15:09

eu cred ca REGHE e unul din cei mai buni antrenori pe care i-a avut steaua in ultimul timp , chiar daca unii zic ca JiJi comanda totul se vede ca are stofa de antrenor bun FORTA STEAUA .

Si eu cred ca Regheblath este cel mai bun antrenor pe care l-a avut Steaua in ultimul timp, adica ultimele 2 luni .

teddyw
teddyw  •  20 Septembrie 2012, 17:13

pffff! 3 inchizatori? 2 nu erau destui? ce, joaca cu Barcelona? poate n-o sa primeasca gol, dar de dat.....mai va....

nebunica11
nebunica11  •  20 Septembrie 2012, 15:09

eu cred ca REGHE e unul din cei mai buni antrenori pe care i-a avut steaua in ultimul timp , chiar daca unii zic ca JiJi comanda totul se vede ca are stofa de antrenor bun FORTA STEAUA .

Vezi toate comentariile (130)
Comentează