INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA - ASTRA, AZI, 22:05, GSP.RO ȘI DOLCE 1

Bogdan Lobonț prefațează confruntarea Romei cu Astra: ”N-aveau probleme și când au eliminat pe West Ham?”

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2016 00:00

Al treilea portar în lotul Romei, Bogdan Lobonț, 38 de ani, spune că partida de azi cu Astra nu e abordată de capitolini prin prisma greutăților financiare cu care se confruntă campioana României

- Lobby, pare simplu pentru Roma meciul cu Astra, care trece printr-o perioadă de criză.
- Nu e niciun avantaj pentru noi! Ce, când au eliminat pe West Ham nu aveau aceleași probleme? Și nu e puțin lucru să scoți din Europa League aceeași echipă britanică în două sezoane consecutive. Băieții de acolo au demonstrat că știu să se monteze la meciuri de înalt nivel. Dacă intri pe teren, nu mai stai să te gândești că ai înaintat nu știu ce memoriu, că există nu știu ce restanțe financiare. Te bați pentru grup, pentru tine, pentru colegi ca să faci o performanță.

- Roma a mai pățit-o cu echipă românească mai slab cotată. Mă refer la celebra victorie a lui CFR pe "Olimpico".
- Am învățat din erorile trecute. E adevărat că atunci când suntem considerați favoriți se întâmplă să nu mai existe parcă aceeași determinare. Dar am pregătit meciul acesta sub toate aspectele, cu tehnologia de azi nu mai poți avea secrete. Descifrezi orice echipă până în cele mai mici amănunte.

"Budescu are execuții excepționale"

- Alibec ți se pare pericolul numărul 1?
- Și Alibec, însă mai sunt nume care pot crea probleme. Budescu are niște execuții excepționale, Săpunaru e puternic la fazele fixe și are o personalitate puternică. Daniel Niculae și cu Teixeira, pe stânga, pot inventa oricând faze de gol. E și Morais, un fundaș stânga care-mi place. Dar, sigur, Alibec face cam orice vrea cu mingea când pune piciorul pe ea, așa că va trebui să fim foarte atenți la mișcarea lui în teren.

- Va fi cumva un meci festiv pentru Roma, fiindcă Totti tocmai a împlinit 40 de ani. Ce cadou i-ai făcut?
- A fost un cadou din partea echipei. Ceva de suflet, nu vă pot spune exact despre ce e vorba, dar Il Capitano a apreciat mult gestul nostru. A fost o petrecere importantă, normală, nimic exagerat. Pur și simplu, aniversarea unui fotbalist uriaș, care merită respectul tuturor. Nu e cazul însă să încurcăm borcanele. Festivitatea a fost una, meciul înseamnă altceva.

"Simt bucuria fotbalului ca la 20 de ani"

- Presa italiană remarca recent că tu și Fane Radu sunteți printre cei mai vechi stranieri din Serie A. Ai 38 de ani, mai duci până la 40 de ani, ca Totti?
- Chiar nu știam despre acest detaliu. Nu sunt eu însă omul recordurilor. Mă simt în vână, apt, am o bucurie de a mă antrena și de a juca exact ca la 20 de ani. Depinde de mulți factori cât îmi voi mai continua cariera. Deocamdată nu-mi pun această problemă, atât timp cât corpul și mintea mă ajută.

2009e anul din care Lobonț se află în curtea Romei: a jucat însă doar în 28 de meciuri în toate competițiile, fiind mereu al doilea sau al treilea portar din lot

caseta astra

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  29 Septembrie 2016, 09:49

In 7 ani sa joci doar in 28 de meciuri, e o rusine planetara. Asta chiar infatiseaza imaginea romanului in strainatate: sa nu faci nimic si sa cersesti bani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează