INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BRAGA - ȘAHTIOR

Bucuria calificării la 70 de ani » Mircea Lucescu a sărbătorit ca niciodată dubla victorie cu Anderlecht

Mircea Lucescu, un antrenor care se regenerează din bucuria jucătorilor
Mircea Lucescu, un antrenor care se regenerează din bucuria jucătorilor

Articol de - Publicat sambata, 19 martie 2016 00:00

Fără cei mai buni brazilieni, vânduți pentru 100 de milioane în acest sezon, Șahtior nu mai rezistă presiunii formidabile din Ligă, dar avansează pas cu pas în Europa League.

După Schalke (0-0 și 3-0), dublu succes cu Anderlecht, 3-1 și 1-0. E deja în "sferturi", și Mircea Lucescu se bucură ca un copil de calificare.

Fericit în mijlocul echipei

Pentru o clipă, în vestiarul de la Bruxelles, antrenorul în vârstă de 70 de ani nu s-a mai gândit la următorul adversar, n-a mai fost atât de serios după victorie și nici nu i-a mai temperat pe jucătorii săi. Au sărbătorit împreună, Luce râzând cu gura până la urechi în mijlocul lor. Și arătând pumnul amenințător continentului.

Al doilea trofeu EL?

"Am rămas unica echipă est-europeană în competițiile UEFA", afirmă tehnicianul. Poate cuceri Șahtior trofeul, ca în 2009? "Dumnezeu știe ce se va întâmpla. Nu am făcut nici un plan", răspunde el. Dar vrea să câștige Europa League.

Ieri, tragerea la sorți i-a fost din nou favorabilă. În fața lui, Sporting Braga. "Am jucat contra lor în grupele Ligii, acum cinci ani și jumătate, i-am învins de două ori". 3-0 în deplasare, goluri Luiz Adriano (2) și Douglas Costa, 2-0 acasă, marcând Raț și același Adriano.

"Jucăm meciul direct cu Steaua, ahh... cu Dinamo Kiev"

Oricât de departe ar fi de campionatul nostru, jucând cu Șahtior în cupele europene, Mircea Lucescu nu uită niciodată eternul său rival de acasă! Ieri, vorbind pe Dolce Sport despre întrecerea din Ucraina, antrenorul a spus la un moment dat: "Jucăm meciul direct cu Steaua". O clipă de pauză, apoi a completat amuzat: "Ahh... cu Dinamo Kiev".

DORTMUND - LIVERPOOL: Klopp se întoarce acasă

Joi seară, după ce a eliminat-o pe Man. United, Jurgen Klopp a fost întrebat dacă i-ar plăcea să se dueleze în "sferturi" cu Dortmund, fosta sa echipă. "De ce aș vrea să joc cu cei mai buni? Nu sunt naiv. Dar, dacă va fi Borussia, atunci mergem să câștigăm", a declarat managerul lui Liverpool. Ieri, a aflat că nu scapă de BVB, formația pe care a pregătit-o 7 ani, cucerind 5 trofee.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează