INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC VASLUI

Cel mai tînăr şi mai bun om al Vasluiului pe San Siro: "Interiştii tremurau pe final!"

Stanciu este monitorizat de mai multe echipe din Europa, printre care Stuttgart, Celtic, Spartak Moscova şi Rubin Kazan
Stanciu este monitorizat de mai multe echipe din Europa, printre care Stuttgart, Celtic, Spartak Moscova şi Rubin Kazan

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 01 septembrie 2012 01:40

Nicuşor Stanciu spune că italienii erau de bătut şi regretă că nu a luat un suvenir de la Zanetti.

Şumudică a avut tupeu la Milano cînd i-a dat banderola puştiului Nicolae Stanciu. Mijlocaşul de 19 ani a propagat curajul antrenorului pe gazon, a reuşit o pasă genială la penalty-ul scos de Antal, apoi a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă. Evoluţiile excelente din startul sezonului l-au adus şi în vederile selecţionerului Victor Piţurcă.

- Nicuşor, cum a fost să fii egalul lui Cambiasso şi Guarin?
- (rîde forţat) Am avut emoţii doar pe tunel, apoi, cînd am păşit pe gazon, nu am simţit nici un pic de presiune. Mă gîndeam doar cum să facem să producem surpriza. Şi am fost atît de aproape, însă n-a fost să fie, din păcate!

"Nu mă gîndesc la transferuri"

- Andrea Stramaccioni te-a remarcat în ambele manşe, iar presa din Italia speculează că ai putea fi obiectul unui transfer...
- Mă onorează că antrenorul unei echipe imense, cum e Inter, mă apreciază, iar faptul că i-am atras atenţia nu poate decît să mă bucure şi să mă ambiţioneze. Am avut parte de meciuri tari în Europa şi în campionat, astfel că am căpătat experienţă, dar cred că trebuie să mai stau la Vaslui măcar un an înainte de un transfer.

- Cum i-ai simţit, din teren, pe jucătorii Interului?
- Fotbalişti extraordinari, bine organizaţi, însă noi am dominat majoritatea partidei, iar cu puţină atenţie şi un pic de noroc cred că puteam produce marea surpriză. Pe final erau speriaţi, tremurau pentru că au văzut că ne creăm ocazii şi începuseră să tragă de timp!

- Ai făcut schimb de tricouri cu cineva de la Inter?
- Am vrut să iau tricoul lui Zanetti, un fotbalist model pentru mine. E un profesionist desăvîrşit, care a adunat peste 800 de meciuri pentru Inter. Din păcate, cînd m-am dus la el, mi-a spus că i-a promis altcuiva de la noi tricoul.

- Victor Piţurcă îşi pune mari speranţe în tine pe viitor, însă mulţi tineri talentaţi s-au pierdut din cauza vieţii extrasportive dezordonate...
- Eee, da, la mine nu e cazul! Sînt un băiat liniştit, mai ies şi eu în cluburi cînd sînt în vacanţă. În timpul sezonului îmi văd doar de fotbal. Nu mă atrag tentaţiile vieţii de noapte, obiectivul meu e să ajung la o echipă mare din Europa şi să fiu titular la "naţională"!

Dinamo s-a zgîrcit la 100.000 de euro
În septembrie anul trecut, Porumboiu a plătit Unirii Alba Iulia 200.000 de euro, plus TVA, pentru achiziţionarea lui Nicolae Stanciu. Dinamo refuzase cu o lună în urmă să achite 100.000 de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, însă a încercat să-l ia gratis profitînd de faptul că vasluienii nu-l legitimaseră, iar valabilitatea legitimării provizorii expirase. Mijlocaşul a depus memoriu pentru a deveni liber, însă în cele din urmă a fost convins de Porumboiu să rămînă la Vaslui!

"Am auzit că s-ar putea să fiu chemat la echipa naţională. Încă nu am primit convocarea. Dacă aşa e, voi încerca să-l mulţumesc pe domnul Piţurcă pentru că are încredere în mine" (Nicolae Stanciu, mijlocaş Vaslui)

1,1 milioane de euro e cota de piaţă a lui Stanciu conform transfermarkt.de. Valoarea sa a crescut din decembrie 2011 pînă în prezent cu 900.000 de euro

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (14)
old1
old1  •  02 Septembrie 2012, 06:41

Pe Bogdan daca il ia o echipa mare dintr-un campionat puternic va ajunge sa coste zeci de milioane ....20-30 de milioane lejer.

flo_ax
flo_ax  •  01 Septembrie 2012, 14:36

Tot aud povestea asta ca Inter tremura, tragea de timp, Moratti se bucura pe final blablabla... Pana la urma, cu om in minus a marcat de 2 ori. Vasluiul a fost fraiera fraierelor. Putem discuta scenarii si emite scuze si ipoteze pana maine, dar de cate ori in istoria ei Vasluiul va mai avea 1-0 la pauza si om in plus? Au ratat o sansa imensa sa scrie istorie. PUNCT. Cam cum a intors Steaua scorul cu Valencia.

old1
old1  •  01 Septembrie 2012, 13:45

Degeaba e tanar si are potential .... o sa il vanda pe la vreo echipa fantoma si se pierde tot ....cum au facut si cu pap ....l-a vandut la chievo sau unde l-au vandut ...si nu s-a mai auzit nimic de el de atunci.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează