INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  WEST HAM - ASTRA 2-2

VIDEO Ciocanu' românesc » Astra putea da lovitura la Londra, 2-2 cu West Ham, după ce englezii au condus cu 2-0

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2015 00:00

Giurgiuvenii au reușit un rezultat excelent la Londra, reușind să revină după ce WHU a condus cu 2-0. Boldrin a marcat un supergol, iar egalarea a venit după un autogol

Astra a mers la Londra cu un singur cuvînt în cap și anume prudență. Marius Șumudică nu a vrut să riște nimic și a mizat pe cartea contraatacului împotriva celor de la West Ham. Misiunea nu era deloc ușoară, englezii fiind o echipă fără pretenții în Premier League, dar cu o valoare a lotului de 145 de milioane de euro, de 7 ori mai mare decît cea a Astrei. Mai mult, giurgiuvenii au avut parte și de o atmosferă ostilă: un stadion plin cu aproape 35.000 de fani pătimași.

VEZI VIDEO CU CELE 4 GOLURI!

Start fricos

Englezii au controlat partida încă din primele minute. Astra s-a mulțumit să stea la pîndă, dar e greu atunci cînd atacantul tău e Budescu, un fotbalist pe a cărui listă de calități nu se numără și viteza. Prima șansă importantă de gol le-a aparținut românilor, dar Teixeira încă nu și-a reglat șutul în tricoul Astrei. A trimis bine, dar în plasa laterală (21). După doar două minute, britanicii au deschis scorul! Valencia a trimis în plasă cu capul dintre Geraldo și Găman. Reușita gazdelor nu a schimbat cu nimic partitura meciului. Românii au rămas la cutie, englezii la minge. Putea fi 2-0 la pauză, dar Lung a avut un reflex miraculos în fața lui Ogbonna (43). Prima repriză s-a încheiat cu un șut bun al lui Budescu de la 25 de metri, reținut de portar.

"Bijutierul" Boldrin

Șumi n-a schimbat nimic nici la pauză, considerînd că rezultatul este încă unul bun. Planurile i le-a dat peste cap Zarate, care a făcut ce-a vrut cu apărarea română și a marcat pentru 2-0 (51). A fost momentul în care antrenorul român le-a cerut elevilor săi să urce mai mult în ofensivă. Aceștia au prins aripi după eliminarea lui Collins, care a luat două "galbene" în trei minute! Budescu a șters transversala cu un șut din lovitură liberă (60), iar Teixeira a irosit dintr-o poziție bună o pasă bună a lui Enache (62). Românii arătau că pot marca pe Boleyn Ground. Și au făcut-o! Boldrin a reușit o bijuterie de gol, șut în vinclu de la peste 20 de metri (71). Șumudică a simțit căderea "ciocănarilor", a uitat de prudență și le-a cerut elevilor săi să urce cît mai mult, să forțeze egalarea.

Iureș final

Astra a rămas periculoasă, a făcut-o pe West Ham să rămînă în gardă. Budescu și-a mai încercat o dată norocul de la distanță, dar în zadar (73). La fel a făcut și Morais (75). Geraldo a ratat și el ținta cu o lovitură de cap (79), iar englezii au început să se uite la cronometru din ce în ce mai des. Egalarea vine pînă la urmă. Dezorientarea englezilor face ca Ogbonna să trimită în propria poartă centrarea lui Takayuki (82)! 2-2! Șumudică n-a cerut retragerea, simțea că poate obține victoria și le-a cere jucătorilor să rămînă sus. "Ciocănarii" au avut o răbufnire de orgoliu, dar nu au putut să mai pună presiune în inferioritate. Bilici și-a pierdut cumpătul, a fost trimis în tribună și acolo va fi și la Giurgiu. Totul se va decide pe malul Dunării, dar românii au acum prima șansă la calificare.

"Am jucat extraordinar! Am arătat precum o echipă matură. E un rezultat care ne obligă să jucăm la fel de bine și în retur. Cred că ne vom califica"
Dani Coman, președinte Astra

30.000.000 €au cheltuit englezii în vara aceasta pe transferuri. Cea mai scumpă achiziție a fost Payet, care a fost cumpărat de la Marseille pe 15 milioane de euro

Cifrele meciului

West Ham   Astra Giurgiu
64 Posesie 36
15 Șuturi la poartă 9
8 Șuturi pe poartă 4
15 Cornere 11

caseta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
1425838917717550
John Milne  •  31 Iulie 2015, 18:22

Asa ati facut si cu Halep . Comportare tipic balkanez .

dora
dora  •  31 Iulie 2015, 11:41

Ei sunt f buni de la mijloc in sus iar noi varza in aparare...

gabonne1982
gabonne1982  •  31 Iulie 2015, 11:17

s-ar putea sa ai dreptate,dar Astra se poate califica si cu un 0-0 sau un 1-1.La 2-2 s-ar duce in prelungiri unde nu se stie ce va iesi.In momentul asta Astra pleaca cu prima sansa

Vezi toate comentariile (31)
Comentează