INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - HAJDUK SPLIT, JOI, 21:00, LIVETEXT PE GSP.RO

Cornel Dinu ştie cum trebuie să joace Dinamo cu Hajduk: "Comportament de comando!"

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Cornel Dinu spune că Dinamo are nevoie să-şi etaleze spiritul de luptă în confruntarea cu croaţii de la Hajduk şi laudă revenirea echipei în meciul cu Astra.

- Domnule Dinu, e schimbată în bine Dinamo în acest sezon?
- E bine că am cîştigat cu Astra. Este abia începutul şi echipa nu poate fi judecată pentru că încă e în perioada de încercări, se caută cea mai bună formulă de exprimare, aşa se explică diferenţele dintre reprizele întîi şi a doua. În partea a doua parcă a apărut altă formaţie, cu dorinţă mare de a cîştiga şi cu o aşezare mai raţională.

- A adus Ioan Andone din nou ambiţia în vestiar?
- Această ambiţie a existat şi face parte din tradiţia clubului Dinamo, dar s-a mai şi pierdut. Ea a existat şi în sezonul trecut pînă la un moment dat, cînd au fost 17 meciuri fără înfrîngere şi toată presa spunea că Dinamo joacă cel mai frumos fotbal. Orice reparaţie cere timp, cunoaştere, iar Dinamo sper să reprezinte o întoarcere la acel comportament de comando care caracterizează acest club.

- Credeaţi că Adrian Cristea va mai exploda la Dinamo?
- A avut cîteva acţiuni bune, Adi şi-a reconfirmat talentul, dar trebuie să muncească în continuare şi să aibă evoluţii constante la un nivel ridicat. Calităţi are din plin, însă fizic n-au fost educate în timp.

"Sîntem mai tehnici decît croaţii"
- În continuare sînt probleme în defensivă...
- Da, din păcate aşa este, iar Astra şi-a creat cinci situaţii de gol în prima repriză. Totul s-a schimbat în partea a doua, cînd Dinamo a avut şapte ocazii de a marca, iar ploieştenii doar trei. Problema este de coordonare în defensivă, de întîmpinare prin deposedare a adversarului în situaţiile de unu contra unu.

- Urmează Hajduk, cum vedeţi meciul cu croaţii?
- Hajduk e o echipă periculoasă, ca orice formaţie croată. Trebuie să fim cel puţin egali ca voinţă şi concentrare cu croaţii pentru că ei asta etalează, ambiţie şi dăruire. La ora actuală sper că noi sîntem mai inventivi, mai tehnici, în special de la mijloc în faţă. Ne trebuie o apărare exactă, acoperită de formula N'Doye - Djakaridja Kone.

"Dinamo a profitat de retragerea Astrei, de fapt chiar a impus-o, iar din minutul 65 a dominat clar, ocupînd benzile şi forţînd acolo. Băieţii au fost superiori şi din punct de vedere fizic"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"Dănciulescu trebuie să atingă cota 200"
Ionel Dănciulescu a fost prezentat ieri într-o conferinţă de presă, iar Nicolae Badea a precizat: "Îl preţuiesc ca sportiv şi ca om, trebuie să depăşească un număr greu de atins, de 200 de goluri, în prima divizie". Fotbalistul cu 187 de reuşite în Liga 1 a declarat: "Nu sînt obsedat de doborîrea recordurilor, primordiale sînt interesele echipei. Vreau să-mi închei cariera, peste mulţi ani, la Dinamo". Ando a încheiat: "Sînt încîntat, Danciu va fi antrenorul din teren". Dănciulescu ar putea juca duminică, în meciul cu Sportul. (Ioana Mihalcea)

Ando vrea 4-2-4
Dinamo se pregăteşte pentru un joc ultraofensiv. "Avem mulţi atacanţi valoroşi, va fi greu de ales, aşa că nu este exclus să ajungem să evoluăm chiar 4-2-4! Ce-ar fi ieşit din comun? Avem fotbalişti ca să jucăm aşa". Nicolae Badea are o altă idee: "Avem atacanţi mulţi şi deficit de jucători în apărare. Poate mai reprofilăm, aşa cum a făcut Ando cu succes cu Bărcăuan în urmă cu mai mulţi ani". (Ioana Mihalcea)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
razvanbrc
razvanbrc  •  28 Iulie 2010, 11:43

Daca vrei sa castigi bani lucrand de acasa, trimite un mail la [email protected]. Ai un sold de inceput de 26$!

cvimer
cvimer  •  28 Iulie 2010, 07:53

Citeste Jurnalul de Fotbal pentru opinii si analize despre fotbalul romanesc si international si despre sport in general. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Fotbal in stare pura. Participa la marele proiect despre cocalaria in fotbal. Voteaza Selectionata Mondiala a c0calarilor. Vino pe fotbalvvv

stef2005
stef2005  •  28 Iulie 2010, 06:38

poate el a vazut alta echipa?sa-u poate din cuaza medicamentelor?dar dinamo este praf anul asta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează