INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CRAIOVA - HONVED 0-0, 3-1 D.PEN.

CRAIOVA - HONVED 0-0, 3-1 d.pen. // O nouă variantă pentru olteni: pot cere suspendarea sancțiunilor! GSP a găsit precedentul de la națională

Arnold Hunter
Arnold Hunter

Articol de , - Publicat sambata, 03 august 2019 09:00

Craiova riscă să joace fără spectatori cel puțin un meci și o amendă de zeci de mii de euro, dar există și varianta ca prin apel la UEFA să poată avea totuși fanii în tribune cu AEK Atena.

Evenimentele din finalul meciului U Craiova- Honved, când, în ultimul minut al prelungirilor, arbitrul Arnold Hunter, aflat în afara terenului, a fost lovit cu o brichetă și afectat de explozia unei petarde care a căzut în apropierea lui, nu vor rămâne, în mod sigur, fără urmări.

"Un meci fără spectatori și amendă peste 50.000 de euro".

Chiar dacă este la prima astfel de abatere, CS Universitatea va suferi consecințe dure, având în vedere că este vorba despre lovirea unui oficial, în acest caz arbitrul partidei.

Surse federale susțin că ar putea fi vorba despre o decizie chiar mai drastică decât în cazul partidei Sturm Graz - AEK Larnaca, cel puțin în privința amenzii: "Probabil că vor primi tot un meci cu porțile închise și încă unul în probatoriu și o amendă de peste 50.000 de euro".

Cazul s-ar încadra la art. 16 al Regulamentului Disciplinar UEFA conform căruia cluburile sunt responsabile cu ordinea și siguranța în interiorul și în jurul stadionului înaintea, în timpul și după meci.

Cluburile răspund și pentru comportamentul propriilor fani și pot fi supuse acțiunilor disciplinare, pentru, printre altele, aruncarea de obiecte în teren sau afectarea desfășurării normale a meciului sau folosirea dispozitivelor pirotehnice.

Un oficial al oltenilor spunea după joc: "Nici nu vrem să ne gândim ce ne așteaptă de la UEFA după tot ce s-a întâmplat". 

Precedentul de la națională

Decizia Comisiei de Disciplină UEFA, în legătură cu incidentele de la U Craiova - Honved va fi dată cu siguranță până la meciul tur al oltenilor cu AEK Atena, din 8 august.

Iar aceasta este executorie. Totuși, U Craiova poate face apel și solicita suspendarea sancțiunilor până la judecarea acestei căi de atac. Președintele Comisiei de Apel de la UEFA va avea decizia finală, dacă va suspenda sau nu deciziile Comisiei de Disciplină.

În preliminariile Euro 2016, în urma incidentelor provocate de fani (folosirea de petarde, scandări xenofobe) la meciul România - Grecia (0-0), UEFA a decis ca România să dispute următorul joc de pe teren propriu, cu Finlanda, cu porțile închise.

Avocații FRF au reușit să suspende sancțiunea, astfel că România a evoluat fără spectatori abia în 2018, în Liga Națiunilor, cu Muntenegru, la Ploiești (0-0).

"De sancțiuni nu scăpăm! Sunt evenimente reprobabile, lucrurile scapă de sub control. E o lecție, sunt deficiențe de organizare, educaționale. Nu e admisibil ca la tine acasă, ai tăi să provoace pagube materiale, morale și de imagine!"
Marcel Popescu, maganer general U Craiova

"Observatorul, care a avut linie directă cu UEFA, și-a asumat răspunderea de a continua meciul prin schimbarea arbitrului. Dar fanii, în loc să se bucure, ne țin în tensiunea asta. A fost un gest iresponsabil al unuia, pe care nu-l consider suporter!"
Sorin Cârțu, președinte U Craiova

"Dacă meciul a fost continuat cu arbitrul de rezervă, probabil că rezultatul va rămâne cel din teren. Cei care se ocupă de apărarea Craiovei ar trebui să invoce că petarda și bricheta au fost aruncate în afara terenului, nu în teren. E un amănunt important"
Cristian Balaj, fost arbitru FIFA

CITEȘTE ȘI:

Ziarul elvețian Blick, cu legături la UEFA, anunță: „Craiova riscă sancțiuni importante” » Honved face plângere la UEFA

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lionforever
lionforever  •  03 August 2019, 15:09

Ce sancțiuni sa suspende bai neica nimeni daca inca nu s-a judecat speța? Incetati bai penibililor sa va expuneti prostia din cap pe acest site.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close