INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - MACCABI 4-2

Cronica de la Steaua - Maccabi 4-2 » S-au ridicat din pumni

Execuția cu care Florin Costea a
marcat golul doi al Stelei. FOTO Raed Krishan
Execuția cu care Florin Costea a marcat golul doi al Stelei. FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2011 01:30

Bătuţi la Ploieşti, egalaţi în doar 12 minute de Maccabi de la 2-0, roş-albaştrii au reuşit să-şi treacă în cont prima victorie din grupă, deşi erau în inferioritate

CLICK AICI PENTRU REZUMAT!

Bătuţi la Ploieşti, egalaţi în doar 12 minute de Maccabi de la 2-0, roş-albaştrii au reuşit să-şi treacă în cont prima victorie din grupă, deşi erau în inferioritate

CLICK AICI PENTRU REZUMAT!

Mai erau cîteva minute să înceapă meciul. Ultraşii Stelei se distrau, de la staţie se anunţase că Legia are 3-1 cu Rapid. Urale. La fel şi pentru victoria celor de la Vaslui, pentru gladiatorul de la Ploieşti, Martinovici. După nici un minut, primul oftat prelung al celor 30.000 din tribune. Gardoş s-a rupt, e la pămînt şi nu se mai ridică. Intră Rusescu la mijloc, Brandan trece stoper, lîngă Geraldo.

Samba oltenească
Pe teren, israelienii sînt mai periculoşi, mai siguri pe ei în faţa porţii. Amasha (8) îi dă primele emoţii lui Stanca. Şi totuşi, Tatu (13) deschide scorul, din mijlocul unei defensive care stătea pe călcîie. E 1-0 şi vorbele lui Becali, "o să le dăm 6-0, o să vedeţi voi Maccabi", nu mai păreau doar o prezicere de profan. După numai 6 minute, Tatu începe însă să se ţină de coapsa stîngă. Iese şi el şi intră Nikolici. Nu trece un minut şi Rusescu se face simţit, intră la o combinaţie cu Florin Costea, care dă o "cotită" oltenească de senzaţie. E 2-0. Delir în tribune, la fel la oficială.

Efectul Nikolici
De pe margine, Levy, ce ironie a sorţii, reacţionează primul. Îl soate pe Vered şi îl pune în locul lui pe mai fiorosul Yampolsky. Aparent nici o schimbare. Nikolici greşeşte însă o pasă simplă la centru, îl elimină pe Latovlevici şi, pe bulevardul din stînga defensivei, Meshumar (36) n-a oprit mingea decît în plasă. E 2-1, dar Steaua e groggy şi Katan (40) dă un voleu de egalare, ajutat şi de criza de priză a lui Stanca. E iar remiză pe Naţional Arena.

Prima victorie românească pe Naţional Arena
La reluare, lie Stan nu mai schimbă nimic. Nici nu prea are "bancă". Trebuie să joace, să cîştige cu ce are, în timp ce israelianul a mai adus un atacant, pe Dvalişvili. Steaua încearcă să se întoarcă în meci. Dar Nikolici nu se mai remarcă decît tot cu cîteva pase la ei, iar fraţii Costea parcă şi-ar fi adus aminte că se certau rău pe jucării acum vreo 20 de ani. Florin, de neputinţă, intră la rupere la Katan şi lasă Steaua în doar 10. Şi totuşi, Steaua nu renunţă. După ce Martinovici loveşte bara, Tănase face 3-2 şi aruncă stadionul în aer.
O dată. Şi încă o dată, cu un şut superb, în minutul 84. Maccabi presează. Nu înţeleg cum să piardă cu "morţii" de la Tel Aviv. Dar elevii lui Ilie Stan, şi el eliminat, rezistă şi rup blestemul Naţional Arena, aducînd prima victorie românească pe noul stadion.

Steaua   -   Maccabi
13    şuturi    11
7    şuturi pe poartă    7
2    cornere    3
6    ocazii ratate    2

Vezi aici o galerie foto de la meci desfăşurarea meciului în comentariul liveTEXT.

Clasament Grupa J
1. Schalke 4m    8-1    8p
2. Maccabi 4m   9-7   6p
3. Steaua 4m    5-8    5p
4. AEK Larnaca 4m   1-7  2p

Steaua 4-4-2
1. Stanca    5
18. Martinovici    6
6. Gardoş
# 24. Rusescu, 2    6
23. Geraldo    6
14. Latovlevici    5
9. M. Costea    5
# 27. Năstăsie, 85
55. Bourceanu (cpt.)    6
5. Brandan    7
10. Cr. Tănase    9
77. Tatu    7
# 90. Nikolici, 26    6
7. Fl. Costea    5
Antrenor Ilie Stan
Rezerve
Tătăruşanu, V. Lupu, Mustaţă, I. Roşu

Maccabi 4-4-2
1.Davidovici    4
27. Meshumar    5
3. Buljat    4
2. Falach    4
13. Twatha    5
11. Vered    5
# 26. Yampolsky, 33    5
6. Yahaya    5
# 17. Turgeman, 68    4
7. Boccoli    4
# 9. Dvalişvili, 37    4
15. Golasa    5
14. Amasha    4
20. Katan (cpt.)    6
Antrenor Elisha Levy
Rezerve: Saranov, Dgani, Cohen, Azriel

Cartonaşe galbene: Rusescu (26), Bourceanu (32), Tănase(85) / Golasa (70)
Cartonaş roşu:  Fl. Costea (60)
Arbitru: Raymond Blom - 7. Asistenţi: Nicky Siebert - 7, Patrick Langkamp (toţi Olanda) - 5
Spectatori: 31.123

La mîna lui Marica
Steaua a reintrat în cărţile calificării după succesul de aseară. Elevii lui Ilie Stan au nevoie de o victorie în ultima etapă, cu AEK Larnaca, pe teren propriu, şi să spere că israelienii nu strîng mai mult de un punct în duelurile cu AEK şi cu Schalke. Dacă Maccabi cîştigă la Larnaca pe 1 decembrie, steliştii vor fi obligaţi să cîştige în Germania pentru a mai spera la primăvara europeană.

Golul 3 al Stelei a fost din ofsaid
Reuşita lui Tănase din minutul 63 a venit după o fază în care brigada olandeză trebuia să semnalizeze ofsaid la Nikolici. După ce Martinovici a trimis cu capul în bară, mingea i-a revenit şi, încercînd să şuteze spre poartă, i-a trimis-o atacantului muntenegrean, moment în care acesta era în poziţie neregulamentară (foto jos). Asistentul n-a văzut însă, a lăsat faza să curgă, Tănase a marcat, iar "centralul" a validat golul.

Bourceanu huiduit
La 10 minute după startul reprizei secunde, publicul şi-a pierdut răbdarea cu Alex Bourceanu. Mijlocaşul şi-a preluat o minge, după care s-a întors cu spatele spre poarta adversă şi căuta să paseze înapoi, deşi nimeni nu-l ataca. A fost momentul în care aproape întreg stadionul l-a huiduit pe căpitanul Stelei.

Galamaz l-a dat în judecată pe agresor
Fundaşul Stelei şi-a scos ieri certificat medico-legal după ce a fost lovit în meciul de la Ploieşti şi îl va acţiona în instanţă pe agresorul care l-a lovit duminica trecută pe stadion. Galamaz a suferit o fractură de os zigomatic şi în certificat scrie că are nevoie de 45 de zile de supraveghere medicală. "George nu avea de gînd să-l dea în judecată pe acel suporter, dar ce s-a petrecut la spitalul din Ploieşti în seara jocului a fost revoltător. S-au dus nişte suporteri din galeria Petrolului şi îi strigau «Mori, bine ţi-a făcut!»", au povestit apropiaţii fundaşului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (97)
many_steaua
many_steaua  •  04 Noiembrie 2011, 20:17
Postat de eliasisro pe 04 Noiembrie 2011, 12:24

Nu a fost offside pentru simplu fapt ca Nikolic era in spatele portarului si nu mai avea nici un om in spate ;)

Crezi ca au inteles?

stp3h3nz
stp3h3nz  •  04 Noiembrie 2011, 16:01

"De pe margine, Levy, ce ironie a sorţii, reacţionează primul"...ce vroiai sa reactioneze ilie stan?? nici nu avea cum :)) numai avea nimik de calitate pe bank

andrei08snakebite
andrei08snakebite  •  04 Noiembrie 2011, 16:01

CE SA OFTICA RAPIDISTI ASTIA INFECT.I CARE S'AU FACUT DE RAS .EXISTA O SINGURA ECKIPA DE FOTBAL IN ROMANIA STEAUA ,RESTU' E CANCAN:))

Vezi toate comentariile (97)
Comentează