INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COŞMAR PENTRU STEAUA

VIDEO Cronica meciului Maccabi - Steaua 5-0, scrisă de Cătălin Ţepelin »Macabrii din Haifa

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 02:09

Steliştii au fost spulberaţi în Israel! Coşmarul cu 5 goluri, un penalty ratat şi două eliminări desenează una dintre cele mai grele eşecuri din istoria europeană a unui fost mare club

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL VIDEO

Bună seara, bine aţi venit pe la noi! La voi e cu sare şi pîine, la noi e cu goluri. Minutul 10, 1-0 fără avertisment. Tatu pierde prim-planul la centru, urmează o verticalizare care spintecă defensiva Stelei, iar Iliev, iute şi graţios ca un tractor, îl pierde pe Amasha şi verdele din tribune explodează.

Steliştii au fost spulberaţi în Israel! Coşmarul cu 5 goluri, un penalty ratat şi două eliminări desenează una dintre cele mai grele eşecuri din istoria europeană a unui fost mare club

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL VIDEO

Bună seara, bine aţi venit pe la noi! La voi e cu sare şi pîine, la noi e cu goluri. Minutul 10, 1-0 fără avertisment. Tatu pierde prim-planul la centru, urmează o verticalizare care spintecă defensiva Stelei, iar Iliev, iute şi graţios ca un tractor, îl pierde pe Amasha şi verdele din tribune explodează.

Nici o surpriză, să fim serioşi! Totuşi, campioana Israelului întîlneşte o echipă care de ani buni prinde Europa doar cu valize sau cu noroc. Mai trec două minute şi Martinovici evită la sacrificiu un alt gol. Maccabi se prăvăleşte vîjîind ca vijelia peste o echipă subnutrită şi e clar că nimic n-o poate salva pe Steaua de o umilinţă istorică.

 

Tocană, tocană, tocană!

Tactica lui Ilie Stan, faliment curat. Patru atacanţi stau la pomană înghesuiţi pe centru, ca-n copilărie, şi zbiară la "super-tehnicii" Bourceanu şi Bicfalvi să inventeze assisturi. Nu,zău?! Tatu încearcă pe cont propriu, dar şutul lui se duce la o palmă de bară (14), apoi israelienii deascarcă pe iarbă o fază de Playstation, încheiată cu semifoarfeca aceluiaşi Amasha pentru 2-0 (20).

Dacă nu ţii cu Steaua, meciul e chiar frumos, se joacă în viteză, curat. Tatu apare iar în miezul unei faze, dar nimereşte bara din 8 metri (21). Băiatul ăsta nu pare în stare să dea gol nici dacă ar avea în faţă Poarta Brandeburg!

 

Tiki-taka harcea-parcea

Minutul 37, continuă importul din Playstation. Corner Steaua, respingerea gazdelor e perfectă, Amasha o rupe la fugă spre gol, Bicfalvi îl ajunge şi face un fault de-a dreptul neghiob. Penalty, roşu, 3-0, end of story.

Pe teren bîjbîie nişte tricouri roş-albastre, sub ele însă nu pare să fie nici suflet, nici orgoliu. Nici măcar simţ al ridicolului, pentru că degradarea Stelei se adînceşte după pauză.

Iliev e şi el eliminat, dar Katan ratează penaltyul (64), apoi Twatha (72 - şut de la 20 de metri) şi Vered (79 - drop din centrul careului) desăvîrşesc o umilinţă pe care steliştii n-o pot spăla nici dacă dorm 3 zile la rînd pe saltele de cuie plutind pe apele Iordanului. Amin!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Echipe de start:

Maccabi: Saranov - Meshumar, Buliat, Dgani, Twatha - Tamir Cohen, Yahaya - Katan, Golasa, Vered - Amasha. Antrenor: Elysha Levy
Rezerve: Davidovich, Yampolsky, Dvalishvili, Boccoli, Azriel, Ali Osman, Turgeman

Steaua: Stanca - Martinovici, Geraldo, Iliev, Latovlevici - Bourceanu, Bicfalvi - M. Costea, Tatu, Fl. Costea - Nikolici. Antrenor: Ilie Stan
Rezerve: Cojocaru, Răduţ, Prepeliţă, V. Lupu, Roşu, Mustaţă, Rusescu

Clasament grupa J
1. Schalke 04   2m   3-1    4p
2. Maccabi    2m     2-3   3p
3. Steaua       2m     1-1    2p
4. AEK Larnaca   2m    1-2   1p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
marolt
marolt  •  21 Octombrie 2011, 22:56

Facem cronica sau misto? Cum adica "Iliev e si el eliminat". Asa pur si simplu, fara niciun comentariu?Las-o naibii. vorbesc si de restul articolului.La rubrica opinii poate merge. Dar asa.....

blue_sky
blue_sky  •  21 Octombrie 2011, 17:47
Postat de gabi_red pe 21 Octombrie 2011, 12:03

Tiki-Taka Barcelona:))...am scapat! Atatia ani am trait cu rusinea eliminarii cu "celebrii"17 Nentori Tirana, pana aseara...aseara ni s-a luat coroana de catre rivali...sa iei bataie de la Haifa cu 5-0 si un penalty ratat cred, e cea mai mare rusine din cupele europene din istoria fotbalului...si Haifa astia nu-s nici Hapoel Tel Aviv, nici Maccabi Tel-Aviv, nici Beitar Iersusalim...daca nu mergeam in Istrael si daca Steaua nu pica in grupe cu echipa asta, aproape ca nu stiam ca exista Haifa(totusi Tirana e capitala)...Multumim Steaua!

Daca n-ai auzit de Haifa e problema ta, dar astia macar au jucat in grupele Ligii Campionilor de care va tot pregatiti si nu ajungeti niciodata.Da Steaua a facut un meci catastrofal ieri, dar pe langa jocul prost a avut si 2 jucatori eliminati.Sa compari Haifa , care a jucat in grupele C.L. cu amariti ca 17 Nentori, Knattspyrnufellag, Nijmegen, Elfsborg, Poltava, care nu vor juca niciodata acolo, e o gogomanie.Da, Steaua a pierdut ieri un meci, dar nu o calificare in tururi preliminare cum a facut Dinamo cu cei de mai sus si chiar are sanse sa ajunga in primavara europeana, in timp ce voi stati ca deobicei la tv si va uitati la altii cum joaca in cupele europene.Cate puncte a adus Dinamo?

blue_sky
blue_sky  •  21 Octombrie 2011, 17:30
Postat de dan pe 20 Octombrie 2011, 21:57

N-as fi crezut vreodata ca o echipa ca steaua ma va face asa fericit!

Probabil ca la fel de fericit ai fost si dupa ce Rapidul a incasat-o acasa de la Legia!Oare chiar asta sa fie singura fericire a voastra si a dinamovistilor care stau si vad meciurile din cupele europene la televizor?Slaba consolare.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează
Close