INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC COPENHAGA - STEAUA, JOI, 6 DECEMBRIE, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Danezul Villadsen, fostul portar al Ceahlăului, prefaţează duelul pentru primăvară: ”Steaua se va lovi de FC Copenhaga ca Titanicul de aisberg”

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 noiembrie 2012 20:40

Portarul lui Nordsjaelland, rivala celor de la Copenhaga la titlu în Danemarca, face o avancronică a meciului decisiv pe care roş-albaştrii îl vor avea în Danemarca. Şi consideră că echipa locală e favorită la primăvara europeană


Thomas Villadsen, 28 de ani, este o mai veche cunoştinţă a steliştilor. Goal-keeperul nordic este acum la FC Nordsjælland, campioana en titre a Danemarcei, după ce a plecat din vară de la Ceahlăul Piatra-Neamţ. Thomas a debutat în Liga 1 chiar într-un meci cu Steaua, pe Ghencea, cînd moldovenii au învins cu 3-1. Villadsen a acceptat să facă un preview al întîlnirii decisive pe care roş-albaştrii o vor avea pe 6 decembrie la Copenhaga, cu formaţia care conduce clasamentul în Danemarca.

- Thomas, dă-ne cîteva informaţii din interior despre FC Copenhaga! Are de ce să se teamă Steaua?
- Ce-aş putea să vă zic? Cei de la Copenhaga sînt foarte încrezători, mai ales că pot juca partida decisivă pe stadionul lor, ei cred că Steaua se va izbi de echipa lor precum Titanicul de aisberg. Şi ştiţi ce s-a întîmplat cu acel vapor...

- Chiar atît de puternică este Copenhaga? Sau e un "energizant" al celor de acolo în preajma meciului direct?
- Este o echipă tare, aşa cum este şi Steaua, de aceea cred că va fi un meci foarte echilibrat, mai ales că miza este mare. Copenhaga are o formaţie bine compartimentată. Are cel mai bun atac de la noi, o medie de două goluri pe meci, fotbalişti în formă, precum Santin, Abdellaoue, Delaney şi Gislason, dar şi o apărare solidă, cea mai bună acum din liga daneză. Veţi juca la Copenhaga un meci decisiv, cu 35.000 de oameni în tribună, iar vremea nu va fi cu românii. (rîde) O să îngheţaţi de tot, vă îngheaţă sîngele în vene!

"Eşecul Stelei a surprins pe toată lumea"
- Înţeleg că gazdele sînt optimiste.
- Păi, sincer, nu prea sperau să mai aibă şanse la calificare, dar victoria lui Stuttgart, în dauna Stelei, a surprins pe toată lumea. Mai ales proporţiile scorului. Eu, sincer, am crezut că a fost o greşeală pe internet. Copenhaga chiar crede că a fost un semn, acela de a juca partida decisivă la ea acasă, şi vrea să profite. Cred că dacă vor reuşi să marcheze primii, danezii au şanse foarte mari de a ajunge în primăvara europeană. Oricum, vă asigur de acum, Copenhaga nu se va da bătută, va juca pînă la epuizare, aşa că şi dacă Steaua înscrie prima, nu înseamnă că s-au terminat emoţiile.

- I-ai tot lăudat pe danezii tăi. N-au şi puncte slabe?
- Orice echipă din lumea asta are şi defecte, însă nu e normal să vorbesc eu despre asta. Eu sper ca Nordsjaelland să găsească punctele slabe ale Copenhagăi şi să fim din nou campioni. Dacă le găseşte şi Steaua, e treaba ei. N-o să fiţi primiţi cu flori acolo, dar nici cu ură. Însă atmosfera va fi ostilă pentru români.

Se ia de Luiz Adriano
- Ai fost pe banca de rezerve la meciul de Champions League, dintre echipa ta, Nordsjaelland, şi Şahtior, scor 2-5, unde a ieşit un mare scandal. Cum interpretezi gestul lui Luiz Adriano, de la golul egalizator?
- (zice nervos ceva în daneză, nu se înţelege o iotă, după care continuă în engleză) N-a fost corect! Încerc să uit faptul că adversarii nu ne-au dat mingea, cum trebuia, şi-au înscris un gol murdar. Nu pricep ce-a fost în capul lui, pentru că reuşita nu-l onorează deloc şi-l va urmări mult timp acea lipsă de fair-play.

- V-au lăsat apoi cei de la Şahtior să daţi gol, de 2-1?
- Nu, deloc! Să nu credeţi asta! A fost o reuşită de furie a noastră. Sîntem o naţie de oameni orgolioşi, muncitori, nu vrem cadouri pe degeaba şi vrem ca oamenii să se comporte corect, să fie OK. Cei de la Şahtior n-au putut să ne blocheze, nu s-a pus problema să ne lase să marcăm. Îmi pare rău că nu i-am bătut, s-a văzut apoi, în repriza secundă, diferenţa de valoare. Dar dacă Adriano ar fi fost corect, poate aveam o şansă mai mare.

- Antrenorului român de la Şahtior, Mircea Lucescu, ai să-i reproşezi ceva?
- Eu sînt fotbalist, n-ar fi normal să mă iau de un antrenor. E vorba de respect. Lucescu e un om cu nume în fotbal, nu ştiu cum şi-a instruit jucătorii, dar n-ar trebui să fie mîndru de golul lui Luiz Adriano, nu face cinste nici lui, nici echipei.

56 de meciuri a jucat Villadsen pentru Ceahlăul în doi ani şi jumătate

2 partide a jucat goalkeeperul pentru FC Nordsjælland în acest sezon

"O să mă uit la meci, sînt curios. Ar fi culmea ca Steaua să piardă calificarea, însă de aceea e frumos fotbalul! Pentru Copenhaga ar fi un succes istoric"
Thomas Villadsen, portar Nordsjaelland

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
playmaker
playmaker  •  07 Decembrie 2012, 00:51

E diferenta de la film la realitate:)

andystar
andystar  •  30 Noiembrie 2012, 06:12
Postat de yppy pe 29 Noiembrie 2012, 15:23

Atentie! Sunt rivali si se lauda... La noi nu vezi asa ceva..

asa este ! bine punctat !

tigruzzu
tigruzzu  •  30 Noiembrie 2012, 01:00
Postat de yppy pe 29 Noiembrie 2012, 15:23

Atentie! Sunt rivali si se lauda... La noi nu vezi asa ceva..

La noi lumea fotbalului a fost becalizată! ”Să piardă toate echipele românești! Numai 5teluța să se califice ca să luăm noi toți banii din market-pool!” Vă aduceți aminte. Ca să numai pomenesc de spectacolele macabre marca MM...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează