INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO

Dinamo din Bălţi » "Zgîrciţii" dau piept cu Cheltuială

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Dintre granzii României, Dinamo a investit cel mai puţin în achiziţii în acest mercato. Ei se vor duela joia viitoare cu moldovenii din Bălţi, a căror vedetă se numeşte Alexandru Cheltuială.

Dinamo a dat de Olimpia Bălţi în turul II preliminar al Europa League. Joia viitoare şi apoi peste încă o altă săptămînă, "cîinii" vor da piept cu Cheltuială, Văluţă, Tcaciuc şi compania, roş-albii fiind prima echipă din România ce intră în focurile cupelor europene.

Bălţi este un oraş de 148.000 de locuitori, situat la 488 de kilometri de Bucureşti, la aproximativ 8 ore de mers cu maşina. Un drum dus-întors cu automobilul îi va costa pe fani în jur de 100 de euro, benzină plus taxe. Înfrăţit cu Miercurea Ciuc, municipiul Bălţi e fondat în 1421 şi se mîndreşte cu istoria Moldovei şi-a României. Cea mai importantă piaţă poartă numele lui Vasile Alecsandri. În centrul ei tronează statuia impunătoare a lui Ştefan cel Mare. Sînt 6 teatre în Bălţi: Vasile Alecsandri, Eugen Ionesco, B.P. Hajdeu, Mihai Eminescu, I.L.Caragiale şi Luceafărul. Tot aici s-au născut marii actori Stela Popescu şi Colea Răutu.

Sînt fraţi cu «cîinii»!
Olimpia, locul 3 în ultima ediţie a campionatului moldovean, are sediul chiar pe strada Ştefan cel Mare! "Sîntem fraţi?!", s-a mirat ieri Claudiu Niculescu, Dinamo fiind recunoscută ca echipa din şoseaua Ştefan cel Mare. Mai mult, ambele echipe sînt îmbrăcate în alb şi roşu.

Glumă sau licitaţie?
În aprilie, anul curent, oficialii clubului din Bălţi au anunţat că au scos la licitaţie un post de titular în echipă pentru meciurile din Europa League! Şi că lozul cîştigător l-a tras un om de afaceri brazilian, în vîrstă de 36 de ani, care a fost de acord să achite 300.000 de euro. Ulterior, nu s-a precizat dacă a fost o glumă de 1 aprilie sau chiar s-a luat în calcul această variantă. Cert e că nici un brazilian nu face parte din lot.

Se joacă la Chişinău
Olimpia e un club fondat în 1993, al cărui stadion propriu are o capacitate de 5.000 de locuri, dar nu este omologat pentru Europa League, aşa că vor juca joi, împotriva "cîinilor", pe cel al lui Zimbru Chişinău (10.600 de locuri). Vedeta echipei este haitianul Robens, atacant, 26 de ani, cu 4 selecţii în "naţionala" ţării sale. El a marcat şi golul calificării de la Lankaran. Moldovenii mai au 3 nigerieni şi 3 jucători din Guineea.

"Mi-am dorit să jucăm în Moldova şi fiindcă e mai aproape, facem în jur de 45 de minute pînă la Chişinău. N-avem voie să facem paşi greşiţi"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Azerii erau la capătul lumii, moldovenii sînt mai aproape de noi. O să-i tratăm extrem de atent, întrucît ştim ce-a păţit Steaua cu Sheriff Tiraspol!"
Claudiu Niculescu, atacant Dinamo

Lista "cîinilor" pentru UEFA
Portari: G. Curcă, Bălgrădean
Fundaşi: Scarlatache, Moţi, D. Grigore, Diabate, Pulhac, Homei, Maksumici, Garat
Mijlocaşi: D. Kone, Rus, N'Doye, Zicu, C. Munteanu, Ad. Cristea, Torje, Mărgăritescu, Vranjkovici
Atacanţi: M. Niculae, Cl. Niculescu, A. Cristea, L. Ganea, Păun.

* Lista a fost transmisă ieri forului continental şi mai poate suferi modificări după dubla manşă cu moldovenii. Pe lista B, unde sînt trecuţi şi juniorii, apar Alexe şi R. Stănescu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
danieldinamos
danieldinamos  •  10 Iulie 2010, 21:10

Grigore homei maksumici garat marile castiguri a lui dinamo.Speram ca ad cristea scoate ceva acolo la mijloc e sigur ca pt retur ne trebuie cineva la constructie pacat de talentul imens a lui cristea si zicu poate ca galeria ii va ajuta putin e spre binele lui dinamo cu toate ca ei prin declaratii si aroganta de pe teren nu o merta

sare
sare  •  10 Iulie 2010, 14:43

Stelisti prosti ca voi neam vazut care scrieti pe ati va dati mari si scule ati loat jucatori slabi daca aveti 6 jucatori buni Dinamo are Grigore Ndoye pe Andrei Cristea pe Paun pe Liviu Ganea Stanescu pe Alexe pe Pulhac Maksumici Niculae Hoane noi avem 11 jucatori buni

pifocu
pifocu  •  10 Iulie 2010, 13:45

ce de frustrati cum sa ne ata balti domnilor noi nu suntem steoita sa ne impiedicam de sheriff

Vezi toate comentariile (19)
Comentează