INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - ISKRA/VARAZDIN, 28 IULIE, LIVETEXT PE GSP.RO

Dinamo suflă şi-n iaurt: "Cu Iskra sau cu Varazdin trebuie să ne calificăm din tur!"

Experiența neplăcută din
“dubla” cu Hajduk Split i-a
marcat pe dinamoviști
Foto: Gabriela Arsenie
Experiența neplăcută din “dubla” cu Hajduk Split i-a marcat pe dinamoviști Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 iulie 2011 22:41

Dinamoviştii cred că vor evolua în Europa League cu croaţii de la NK Varazdin. Nu se sperie, dar vor să tranşeze calificarea din prima manşă, la Bucureşti.


Primul meci în Europa în acest an pare relativ uşor pentru Dinamo. Ieri, tragerea la sorţi a turului trei preliminar al Europa League le-a adus "cîinilor" pe bileţel viitorul adversar. Roş-albii vor da piept cu învingătoarea din "dubla" dintre Iskra Stal Rîbniţa (Moldova) şi NK Varazdin (Croaţia), 1-1 în prima manşă.

Iskra a terminat sezonul trecut pe locul 5 în Moldova şi s-a calificat în Europa ca deţinătoare a Cupei, pe care şi-a adjudecat-o în faţa Olimpiei Bălţi (2-1). Varazdin, fostă Vartex, s-a clasat anul trecut pe poziţia a 11-a în Croaţia, salvîndu-se de la retrogradare în ultima etapă! Biletul pentru Europa l-a prins întrucît a jucat finala Cupei cu campioana Dinamo Zagreb, care s-a impus categoric, 8-2 în dublă manşă! Interesant este că NK are în lot numai patru fundaşi de meserie, restul provenind, la nevoie, din mijlocaşi defensivi sau de bandă. Dinamoviştii sînt mulţumiţi şi cred că se vor întîlni cu Varazdin. Meci pe care îl vor trata cu maximă seriozitate după ce anul trecut au fost eliminaţi de Hajduk, după 3-1 la Bucureşti şi 0-3 la Split!

"Varazdin pare favorită după 1-1 în Moldova. Oricum, tragerea ne-a fost favorabilă, sînt optimist, indiferent cu cine vom juca. Nu vom subestima pe nimeni, vom fi serioşi şi vrem să rezolvăm calificarea din tur, de la Bucureşti", a spus Liviu Ciobotariu.

"E bine, nu cred că vom avea probleme. Ne trebuie atenţie şi concentrare maximă ca să nu avem surprize. Nu vom trata de sus dubla manşă, indiferent cine ne va fi adversar"
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

0 euro vor încasa dinamoviştii dacă se vor califica în play-off-ul Europa League. Jucătorii vor fi premiaţi doar dacă acced în grupele competiţiei

NK Varazdin (Croaţia)
Anul înfiinţării: 1931
Stadion: Andelko Herjavec, 12.000 de locuri
Palmares: au pierdut cinci finale ale Cupei Croaţiei şi una a Iugoslaviei
Buget: 3 milioane de euro
Cea mai bună performanţă europeană: "sferturile" Cupei Cupelor în 1999, cînd au fost eliminaţi de Mallorca
Cel mai bun jucător: Davor Vugrinec (36 de ani), atacant ce a evoluat în Serie A.

Echipa tip: Krklec - Brlecici, Puncec, Glavica, Sacer - Simek, Tkalcici, Glavina, Susac - Conjar, Vugrinec Antrenor: Samir Toplak

Tot pe sistemul new Dinamo
Croaţii de la Varazdin au adoptat şi ei o strategie de întinerire a lotului, la fel cum a procedat şi Dinamo, media de vîrstă fiind de 22,4 ani. Cel mai în vîrstă dintre portari este Saşa Dreven (21 de ani), iar trecuţi de 30 de ani sînt doar trei fotbalişti din lot: mijlocaşii Safarici (30 de ani) şi Posavec (31 de ani), veteran fiind atacantul Davor Vugrinec (36 de ani).

NK Iskra Stal Rîbniţa (Moldova)
Anul înfiinţării: 2005
Stadion: Gorodskoi, 5.000 de locuri
Palmares: o Cupă a Moldovei (2011)
Buget: 1,5 milioane de euro
Cea mai bună performanţă europeană: nu au trecut niciodată de tururile preliminare
Cel mai bun jucător: Alexandru Popovici (34 de ani), atacant ce a evoluat în Rusia şi Ucraina.

Echipa tip: Melenciuc - Novicov, Korouma, Porfireanu, Rudac - Gorodeţchi, Vyshnyakov, Ponomar, Leshchuk - Suchu, Uzbek Antrenor: Valeriy Chaly

"Săgeată", ademenit în Grecia
Marius Niculae a reintrat în vederea a două cluburi elene, printre care şi fosta sa echipă din primăvară, Kavala, antrenată acum de ex-rapidistul Marius Şumudică. Există tratative, însă dinamoviştii nu-l cedează gratis pe vîrful de 30 de ani, solicitînd 300.000 de euro. La Kavala, "Săgeată" a dat randament, înscriind 4 goluri în 12 meciuri.

Pulhac vrea să plece
ŢSKA Sofia insistă să-l ia pe Cristi Pulhac, gratis, împrumut un sezon, urmînd să-i suporte doar salariul. Roş-albii insistă însă să ia măcar 200.000 de euro pentru transferul temporar, dar bulgarii trag de timp, mai ales că Pulhac vrea să plece din Liga 1, iar ei cu jucătorul nu au probleme în a se înţelege.

Petre discută luni
Florentin Petre, 35 de ani, va dialoga poimîine cu acţionarii privind sarcinile pe care le va avea în organigrama clubului. "Piticul" va reveni la Dinamo, după o pauză de 5 ani, pregătindu-i-se postul de antrenor la grupa de juniori 1992, cea mai mare a clubului. Fostul fotbalist speră să-şi continue şi cariera de pilot auto.

Lobby dorit de Dinamo şi de U Cluj
Bogdan Lobonţ, 33 de ani, are concurenţă maximă la AS Roma, noul antrenor, Luis Enrique, aducîndu-i în această vară pe Kameni şi pe Curci, pe lîngă român şi Paulo Sergio, existenţi deja. Goal-keeperul mai are un sezon de contract cu italienii, cîştigă 800.000 de euro pe an acolo, iar peninsularii ar fi de acord să-l cedeze. Cristi Borcea a discutat cu el şi ar vrea să-l aducă, dar Lobby nu cedează. În discuţii au intrat şi cei de la U Cluj, Florian Walter fiind dispus să investească mai mult decît Dinamo, de aceea vor mai exista negocieri pînă la finele lunii viitoare.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
cristopherr_ct
cristopherr_ct  •  16 Iulie 2011, 17:53

dinamo a luat-o mereu de la echipe gen : FC NEICA-NIMENI , FC AVANTUL PRABUSIREA , FC NEA-INTR-O PARTE, SAU FC QUXCSEIOLAR . asa ca mari sperante pt cupele europene in dinamo nu va faceti !

blablablabla
blablablabla  •  16 Iulie 2011, 16:04

Croatii de la Varazdin nu sunt cu nimic mai putin croati decat cei de la Split. Atentie mare... Jocul numelor/barndurilor poate induce un miraj periculos. Tebuie jucat foarte serios, chiar daca intra pe teren si cu echipa de pitici...

luciano86
luciano86  •  16 Iulie 2011, 06:49

Parca tot n-as paria pe Dinamo :)) ...sper sa nu mai produca o surpriza ca in anii trecuti :/ Hai ca avem nevoie de puncte! Hai Romanica!!!:)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează