INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - SLOVAN LIBEREC 3-0

FOTO Kehinde, "pui de dac" » Fatai a făcut un meci fabulos, iar Astra a zdrobit-o cu 3-0 pe Slovan Liberec

Articol de - Publicat vineri, 01 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 22:59

Sub privirile selecţionerului, nigerianul a reuşit un hattrick cu care giurgiuvenii se apropie de play-off-ul Europa League


Startul meciului a pus ochelarii pe nasul lui Piţurcă, selecţionerul dorind să nu piardă nici un detaliu din ceea ce se întîmplă pe gazon. Fatai n-a avut nevoie decît de 150 de secunde pentru a-şi etala calităţile. Cursă în viteză în banda stîngă, dribling scurt în faţa fundaşului dreapta, doi paşi în careu şi şut cu sete la colţul scurt, aproape de vinclu. 1-0 şi Piţi zîmbea la "oficială".

Click aici pentru FOTO!

Nigerianul a trecut apoi la creaţie, dorind să arate că ştie şi să paseze, şi l-a găsit excelent pe culoar pe Budescu, dar lobul acesta s-a dus puţin alături. Căpitanul Astrei e şi el pe lista lui Piţurcă. Fatai a continuat să-şi facă treaba, s-a luptat cu stoperii adverşi, a protejat, a recuperat, un joc tactic foarte bun! Spectacolul a căzut pe umerii lui Budescu, însă şutul său de la jumătatea terenului s-a dus puţin peste (36).

Cehii, locul 4 în ediţia trecută de campionat, au arătat precum o formaţie de la Cercul Polar. Forţă, condiţie fizică, bine aşezată pe gazon, însă fantezie zero şi prea puţină tehnică. Giurgiuvenii mai puteau marca, dar Enache (24) a trimis cu capul chiar în braţele portarului. În schimb, în prima repriză, oaspeţii au ajuns la poarta românilor doar de două ori şi atunci fără a-i da vreo emoţie lui Lung.

Budescu a fost cu ratările
Partea a doua a fost controlată tot de amfitrioni, iar Fatai şi Budescu au continuat să iasă în evidenţă. Primul putea face "dubla", cînd căpitanul Astrei i-a pasat excelent în careu, însă nigerianul l-a luat la ţintă pe portarul advers (58). Apoi, Budescu şi-a mai trecut în cont două ocazii, iar în minutul 74 Fatai i-a mai bucurat o dată ochii lui Piţi, marcînd după ce a driblat portarul: 2-0! Nu s-a oprit aici şi a mai punctat încă o dată (81), a treia oară, iar giurgiuvenii sînt ca şi calificaţi în play-off.

E clar, într-o vreme în care atacanţii români ajung în Turcia la cluburi fără pretenţii, precum Marica la Konyaspor, sau la echipe din eşalonul inferior ale căror nume nu se pot pronunţă, vezi cazul Marius Niculae, prima reprezentativă are nevoie de viteza, de forţa şi de simţul porţii lui Fatai. Valoarea îl recomandă, tot ce trebuie să facă e să obţină cetăţenia şi imediat convocarea va sosi.


6 goluri a reuşit Fatai în 3 meciuri din acest sezon: două la Braşov, în Cupa Ligii, unul în campionat, la Chiajna, şi trei aseară

Lobby pentru Măţel
Înainte de startul partidei, Victor Piţurcă s-a întreţinut minute bune cu preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe. Piţi s-a interesat la "Vamă" despre situaţia lui Măţel. Internaţionalul român se află în conflict cu Astra şi nu se mai pregăteşte cu prima echipă. În timpul discuţiei, oficialul giurgiuvean a gesticulat nervos în mai multe rînduri. Mai mult, la pauză, patronul Ion Niculae s-a conversat şi el cu selecţionerul pe aceeaşi temă.

628421-caseta-astra-.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
bibiloiu
bibiloiu  •  01 August 2014, 23:27

NU PUTEM NATURALIZA SI CATIVA INDIVIZI CARE SA CONDUCA ROMANIA SI SA NE SCAPE DE MAFIA STATALA ROMANEASCA ??????????????????????????

fiulploii
fiulploii  •  01 August 2014, 12:09

Ati gresit revervele :)) Tuva-n gat de ziaristi :)))) Kolar,Mudra.... =))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  01 August 2014, 11:44
Postat de guest_one pe 01 August 2014, 09:34

O sa joace Fatai pentru romania cand va juca si dinamo in C.L

..)) la mintea piztiponkului, e in stare sa ii ia pe fatai si bilinski varfuri. asa da, grecia chiar ar fi in pericol..) sa vezi ca n-au mai vazut sokratis sau manolas sau cholebas sau toro torosidis picior de negru sau nici un polonez, la viata lor..)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează